Her er den originale engelske opskrift:
Fremgangsmåden er lidt anderledes end vi normalt gør.
Shepherds’ pie
300 g hakket oksekød
Ca. 25 g fedt (jeg bruger margarine)
1-2 løg (skivede)
2 store tomater (hakkede) (eller dåse)
25 g mel
Ca. 1 ½ dl bouillon
1 god spsk hakket persille
Salt, peber, evt. lidt blandet krydderi (timian, merian etc)
En god kartoffelmos af ca. 400-600 g kartofler.
Steg løgene og tomaterne til bløde.
I med melet, rør godt et par minutter.
Tilsæt bouillonen til du får em tyk sovs.
Bland kødet og krydderierne i.
Hæld kødsovsen i et ildfast fad.
Dæk med kartoffelmosen (eller skivede kogte kartofler).
Revet ost kan drysses over.
200 grader varm ovn i ca. 25 minutter til gylden og sprød.
Pynt med skivede tomater og persille.
Der er også en version, ”Fisherman’s pie, hvor man skifter kødet ud med fisk.