Hej Sunnuman
Ja ,det ved jeg , jeg modtager et par gange om året friske oliven fra min svigerfam. på Rhodos.
Først pilles og plukkes evt,grene ,blade og stængler af.
Olivnerne udvandes herefter i op til 12-17 dage i vand og vandet skiftes hver dag.
Når vandet stort set ikke er bittert mere går man over til den egentlige konservering.
Selve konserveringen som jeg fortager er som flg:
Konservering af grønne oliven i lage.
Lad oliverne dryppe af .
Lav en lage af 10 dele vand og 1 del havsalt. ( 2 ¼ l til 315gram salt )
Kog lagen op med evt. laurbærblade ,citronskal,peberkorn og krydderurter.
Kom oliverne i steriliserede glas,dæk med lage,sæt låg på og lad dem køle helt af.
Klar til spisning efter ca 14 dage.
Opbevar dem i køleskabet efter åbning.
Konservering af sorte oliven.
Lad oliverne dryppe af.
Dæk dem med havsalt og lad dem stå i 2 dage.
Skyl derefter al saltet af og lad dem tørre helt.
Derefter kan de som de grønne oliven lægges i en lage.
mvh
Mcloud og god fornøjelse