|
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 12-09-07 17:20 |
|
Denne er bare go'
Svensk pølseret
3 dl. finthakket løg
40 gr. margerine
10 ufarvede pølser
2-3 tsk. paprika edelsüss
1- 1 1/2 lille dåse konc. tomatpuré
3 dl. mælk
salt og peber
1 dl. piskefløde ( kan undlades)
1 kg. kogte kolde pillekartofler
purløg til pynt
Eller alm. sammenkogt
Skinketern brunes, og så kan du ellers komme i hvad du har lyst til f.eks
Ærter, maj, bønnespirer, grønne bønner, peberfrugter i strimler, løg osv men du skal bruge flåede tomater og fløde/kaffefløde for at få væde/sovs, dertil serveres løse ris og flutes
| |
| Kommentar Fra : joeson |
Dato : 12-09-07 17:37 |
| | |
|
Chilli con carne
Ingredienser:
500 g. hakket oksekød
2-3 løg
2 dåser flået tomater
2 dåser kidnybønner (i saltlage)
1 stang kanel
1-2 hele chili
200 g. soltørrede tomater i olie
2 fed hvidløg
1 tsk. spidskommen
1 dl. vand
Salt/peber
Løg hakkes fint, og svitses sammen med oksekødet. de flået tomater hældes ved kødet/løg sammen med 1 dl. vand.
Hvidløg/chili (uden kerner)/soltørrede tomater (med olie) blendes (evt. hakkes fint), og tilsættes retten, sammen med den hele stang kanel, spidskomme salt og peber. Lad det simre i ca. 1 time.
Tilsæt derefter de afdryppede kidnybønner og lad det simre i yderlig en ½ time.
Tag kanelstangen op før servering
Serveres med groft brød og eventuelt salat
VH
| |
| Kommentar Fra : ans |
Dato : 12-09-07 20:26 |
|
Citat Jeg er ikke en ørn i køkkenet og konen er fra udlandet |
Er din kone ikke fra Asien !!! der bruger man da mange krydderier, som lige sætter det ekstra pift til.
Desuden har du jo selv boet i Asien, så du kender jo godt til de krydderier.
Citat Elsker at rejse og har siden 1994 boet i Asien. Er dog i Danmark en gang imellem for at arbejde et par mdr. ad gangen. Det langvarige ophold i Asien har for mig,- gjort Danmark gråt og kedeligt med et stresset samfund og jeg sætter spørgsmål ved, om vi overhovedet ved hvad det vil sige at leve livet herhjemme. |
Citat gjort Danmark gråt og kedeligt med et stresset samfund og jeg sætter spørgsmål ved, om vi overhovedet ved hvad det vil sige at leve livet herhjemme. |
Du mangler krydderierne
| |
| Kommentar Fra : fotowig |
Dato : 12-09-07 22:14 |
|
Har lige 2 stk.
Pizzasuppe: (ja det er suppe, men en ganske kraftig sag der sagtens kan være et helt måltid med flutes til)
Hak en chili. Skær 2 løg i små tern. Hak 5-6 fed hvidløg fint.
Kom vindruekerneolie i en gryde, når olien er godt varm vendes chilien i olien. Løgene hældes i og brunes. 1/2 kg. hakket oksekød med højst 10% fedt kommes i og brunes. Tilsæt 3 dåser flåede tomater og lige så meget vand og det halve af hvidløget. Lad småsimre en halv times tid. Smag til med lidt sødt. f.eks. ahornsirup. Og lime eller citronsaft, godt med salt og peber, resten af hvidløget og 1/4 liter piskefløde.
Serveres med friskrevet permesan eller mozarella efter smag på toppen.
Der er også:
Den Ganske Almindelige Gryderet.
Noget svinekød i tern.
Noget hakket løg.
Nogen cocktailpølser.
Godt med pabrika.
Flåede tomater.
Piskefløde.
Salt og peber.
Brun løg og kødtern i SMØR! Tilsæt edelsüss pabrika. Flåede tomater og salt og peber på. Lad småkoge i 20 min. Tilsæt piskefløde og kog op et øjeblik. Cocktailpølser i lige inden servering. (Og det skal IKKE være de dér væmmelige nogen fra dåse).
Serveres med kartoffelmos eller ris.
Velbekomme.
| |
| Kommentar Fra : fotowig |
Dato : 12-09-07 22:16 |
|
OBS. I pizzasuppen skal kernerne SELVFØLGELIG med. Det er jo dem der smager af noget!
Kerneløse chilier er for begyndere og tudefjæs!
| |
| Kommentar Fra : tararam |
Dato : 12-09-07 22:42 |
|
Ha Ans
Jo jeg kender da krydderierne, men det skal være dansk god mad, uden for meget øst-inspireret indhold, da det skal være en del af en fastlagt menu på et B&B.
Jeg selv ville da krydre med noget chili, da jeg, ha ha- er blevet afhængig af det.
Men tak for opskrifterne indtil nu.
| |
| Accepteret svar Fra : Bertlov | Modtaget 40 point Dato : 13-09-07 18:50 |
| | |
| Godkendelse af svar Fra : tararam |
Dato : 22-09-07 12:14 |
| | |
| Kommentar Fra : Nordsted1 |
Dato : 22-09-07 12:22 |
|
Da du skrev følgende troede jeg at du mente en opskrift som en kanduer havde gennemprøvet
Citat så hvis nogle har en gennemprøvet udgave, gerne med fløde- mums,- som i de gode gamle dage, så vil jeg være glad for opskriften. |
der er da helt sikkert mange gode opskrifter i det accepterede svar, men dem havde du jo også selv set??
| |
| Kommentar Fra : Bertlov |
Dato : 22-09-07 19:52 |
|
Tak for accepten tararam..
Og Nordsted1:
Den opskrift jeg anbefalede, er vel gennemprøvet her!
Og iøvrigt også på et "mindre madsted", som vi havde for laaaaaaang tid siden.
Og mange af de andre opskrifter i de gamle karoline kogebøger er også velafprøvede!
God fornøjelse..
| |
| Kommentar Fra : Bertlov |
Dato : 23-09-07 00:24 |
|
Også meningen!!! Nordsted1
Håber tararam får noget godt op at stå...
Så vil komme på prøvesmagning!!
Måske også en overnatning..
Vi mangler bare adressen!!
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|