PAPRIKAKYLLING
4 TYKKE SKIVE BACON
1 DS KONCENTRERET TOMAT PURE
1 DÅSE FLÅET TOMATER
1 ½ TSK PAPRIKA
2 dl Bouillon
1 lille piskefløde
1,5 kg kylling. Enten to 7-800 grammere du selv klipper op, eller blandet kylinge over/under lår frost
4-6 skalotteløg
1-2 fed hvidløg
400 gr champignon
Smør
Tilbehør ris, flutes.
Tag en tykbundet gryde. Smelt en lille klat smør. Skær bacon i tern og steg dem i gryden. Fisk dem op. Svits kyllingestykkerne så de er let brune (hvis frost, så lad dem tø lidt først)
Hak løg og hvidløg. Svits dette i fedtstoffet.
Put parika’en i og svits det lidt
I med de flåede tomater og pure. Findel tomater med skeen.
I med bouillon, fløde. Lad det koge op. Smag evt med salt.
Put kyllingestykkerne i og lad det simre en time. Rør gerne undervejs. Der bliver ikke ringere af kyllingen skiller helt ad og koger ud.
Findel champinon’erne. Rist dem i smør. Når de er gode hæld dem ned i sovsen med fedtstoffet.
Sæt ris over 15 minuter
Når risen er færdig, hældes baconternene i sovsen og der omrøres
Server
Kan også serveres med flutes. Er udmærket egnet til frysning og kan med fordel anvendes til selskaber hvor folk kommer dumpende. Kan fremstilles i forvejen og så optøes efterhånden som det skal bruges.