2 varianter kan anbefales.
Sæt en gryde med 1½-2 l letsaltet vand over for fuldt blus.
Åbn en flaske tør hvidvin, og skænk et glas op, flere hvis I er flere, nip til glasset.
Skær to skiver godt hvidt brød, find en god mayo frem.
Nu koger vandet, smid rejerne i, kog op et øjeblik, luk for blusset og hæld lidt koldt vand i efter 1 minut.
Egentlig skal de så trække i kogelagen mens de køler af, men det atger mindst en flaske hvidvins tid, så hæld hellere lagen fra læg rejerne i et tyndt lag så de køler hurtigt, mens du/i nipper til hvidvinen.
Så øver du finmotoriken ved at pille rejer, husk en kortærmet bluse og en dug/bord der gerne må dryppes rejesaft på, bl.a. fra albuerne. Jeg plejer at knække hovedet af rejen, vride skallen udad ved bensiden, trykke på halen, og det lykkes ind i mellem. Husk at nippe til glasset undervejs, ellers bliver det trist.
Når du har pillet alle rejerne har du ca 100 g af de lækreste fjordrejer, som du anretter på brøddet med lidt mayo, peber og evt. citronsaft, og så får du lidt at spise med det sidste glas hvidvin.
Den anden og mindre arbejdskrævende variant er at lave en rejesuppe (bisque), hvor du kun piller nogle få rejer til pynt, svitser resten af rejerne i olie i en stor gryde, koger dem ½ time i hvidvin med lidt løg, hvidløg, tomatpuré, persille mv, kværner dem så fint som muligt i en kraftig blender, sier det hele for skaldele, blander piskefløde og div. krydderier efter smag i, og serverer med mayo rørt med hvidløg og safran, og ristede brødcroutoner. Husk hvidvin også her.
Med 500 g rejer får du ikke brug for fryseren
God fornøjelse
vagnr