|
| Accepteret svar Fra : Nordsted1 | Modtaget 510 point Dato : 18-06-07 09:39 |
| | |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 18-06-07 12:54 |
| | |
| Kommentar Fra : vil.du |
Dato : 19-06-07 01:23 |
|
Hej 'tpjevser'.
Kålrabien er en rigtig dejlig spise, desværre er der ikke mange der kender/bruger den og derfor kan den være lidt svær at opdrive i forretningerne.
Jeg har brugt mængder af kålrabi i min tid men aldrig til suppe - men HVIS jeg ville lave kålrabisuppe, så ville jeg helt sikkert lave den som man evt. laver kartoffelsuppe og den slags.
Jeg ville rense kålrabien, skære den i mindre stykker og koge den, som kartofler, i letsaltet vand.
Når den er kogt (som kartofler, ca. 20 min.) ville jeg hælde vandet fra og jeg ville hælde det i en anden beholder for jeg vil bruge vandet til suppen. Jeg ville så blende kålrabien, hælde suppen over i en gryde og så bruge det resterende kogevand til at give suppen den konsistens jeg ønsker den skal have.
Så ville jeg krydre den med salt og peber indtil den er rigtig god.
Jeg bruger helst ikke fløde og den slags i maden men hvis du er til det, så vil suppen helt sikkert blive meget lækker med en slant piskefløde i - eller kaffefløde/Creme Fine.
Velbekomme dig, jeg vil på jagt efter en god kålrabi i morgen, jeg vil osse prøve at lave kålrabisuppe - hvis det er rigtigt varmt i vejret, må suppen da smage helt vidunderligt, serveret kold med et dejligt grønt drys af persille
Venlig hilsen Dorthe.
| |
| Kommentar Fra : tpjevser |
Dato : 19-06-07 07:27 |
|
hej dorthe.
tak for god vejledning. hvad bruger du ellers kålrabi til? det er første år vi har dem i haven, og jeg har ingen erfaring med denne grønsag...
hilsen runa
| |
| Kommentar Fra : vil.du |
Dato : 19-06-07 11:51 |
|
Hej igen.
Jeg har brugt kålrabi i mange år men de er, som skrevet, svære at få fingrene i :-/
Når jeg har en, bruger jeg den næsten som kartofler - skræller, koger og nyder. Nogle gange skåret i skiver som tilbehør til varm mad, nogle gange afkølet og skåret i skiver som pålæg, evt. pyntet med et eller andet. Da børnene var små, kunne de osse godt lide det. Min egen favoritmåde at bruge dem på er som mos - altså tilberedt ligesom kartoffelmos, dog er det en smule mere vandet end kartoffelmosen men det smager dejligt
Jeg har lige kigget lidt i de links som de andre har sat ind til dig - prøv at tjecke Nordsted's link, det ser utrolig lækkert ud - mums. Der er flere muligheder end dem jeg bruger, jeg har bare prøvet mig frem, for at finde anvendelse i årenes løb - men nu vil jeg sørme da, næste gang jeg får fingrene i sådan en, prøve at kigge på Nordsteds link
Når du kommer ind på siden, som Nordsted har givet dig, så prøv at trykke på 'k' oppe i alfabetet, skriv derefter kålrabi i søgefeltet, så skal du bare se løjer
Held og lykke med det - brug en af de gode opskrifter fra linket eller prøv at eksperimentere dig frem, evt. med en af de lækre opskrifter som basis.
Venligst Dorthe.
| |
| Kommentar Fra : valde. |
Dato : 19-06-07 12:53 |
| | |
| Kommentar Fra : Caine |
Dato : 19-06-07 17:15 |
| | |
| Kommentar Fra : tpjevser |
Dato : 19-06-07 22:06 |
|
i har allesammen hjulpet meget! og nu ved jeg ikke, hvem jeg skal give point til.....
jeg må lige tage mig lidt sammen.
med taknemlig hilsen fra runa til alle.
| |
| Kommentar Fra : vil.du |
Dato : 19-06-07 22:41 |
|
Du skal give pointene til nordsted, hendes link er rigtig godt
Og bon appetit
Sultne hilsener fra mig
| |
| Du har følgende muligheder | |
|
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke skrive et indlæg til dette spørgsmål.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
| |
|
|