Hej Hepat
Jeg ved ik om det er tofu du tænker på, for så er der her en opskrift
Sådan laver man selv tofu.
Tofu kan købes i helsekostforretninger - men man kan også lave det selv:
1. En del sojabønner vaskes og sættes i blød i koldt vand ca. 10 timer.
2. Bønnerne blendes med tre dele vand.
3. Efter blendningen tilsættes yderligere seks dele vand, og det hele koges i 10-15 min.
4. Massen filtreres gennem et viskestykke eller et klæde.
5. Mens sojamælken endnu er varm, tilsættes 1 tsk. kalciumsulfat opløst i 1 spsk. vand pr. liter sojamælk. Lad det stå i 10 min. og rør en-to gange forsigtigt rundt hvert andet minut.
6. Vallen hældes fra, og tofuen læggesi en si, omsluttet af et viskestykke. En tung genstand, f.eks. en sten lægges ovenpå, og tofuen presses i ca. en time.
7. Læg tofuen i en skål vand i fire-fem timer.
Spis tofuen frisk - så smager den bedst.
Hilsen
Per