Mange gode forslag, og nok ikke helt galt svaret - men:
Ved vin som alt andet - reklamens magt er stor. Det vigtiste er om den/dem der drikker vinen, synes om den!!! - Prisen behøver ikke at være afgørende - den tidligere Farum borgmester drak vin til en pris, vi andre ikke kunne drømme om - uden vi havde vundet i Lotto eller kunne andre til at betale regningen.
Spørgsmålet går umiddelbart kun på hvilke druer der benyttes - alt andet er af mindre betydning:
Alle vinlande har forskellige vinlove - det betyder, at f.eks. i Tyskland må man ikke blande forskellige druer (kun 1 type til en vin), hvorimod Frankrig kan blande som de lyster.
Men normalt bør der på en bagside etiket fremgå hvilke druer der benyttes, og det cirka blandingsforhold.
I Italien er det tilladt i visse områder, at efter plukning lader man druerne tørre på stråmåtter - for derved at hæve sukkerindholdet inden gæringen påbegyndes - dette er f.eks. ikke tilladt i Tyskland, her må de evt. lade druerne sidde til de har fået den første nattefrost (-5 - - 10 grader), og så skal de plukkes kl. 04.00 om morgenen.
Hvis man synes at EDB/IT er besværligt, så er det væsentligt mere komplicet at følge med i vinproduktion.
På samme måde gælder betegnelsen: Saint Emilion Grand Cru
Saint Emilion - det er området i Frankrig, hvor vinen dyrkes/fremstilles - det modsvarer f.eks. Rheingau i Tyskalnd.
Grand Cru - er en klassifikation, og for Saint Emilion findes der 55 områder, som har betegnelsen Grand Cru AC.
Alle franske vinområder har sin egen opdeling i bordvin, AC, Grand Gru o.s.v. - men de henfører normalt altid til marker eller slotte. Men det er ikke altid sikkert, at vinens kavlitet svarer til den fine betegnelse. Mange af disse kvassifikationer er opfundet/tildelt for 100-150 år siden - så det er oftest en angivelse af, hvordan deres vine smagte for flere generationer siden.
I dag kan man sagtens opdrive gode vine uden klassifikation.
Men som spørgsmålet gik på - blandingsforhold:
Hvis den lokale vinlov ikke har min/max. værdier, kan de teoretisk godt bestå at et andet blandingsfold (se etiket). Men hvad betyder det, hvis dun kan lide vinen - uanset om det er købt til 5 flasker for 100,- kr. eller hver flaske koster 150,-.
Danskere er nok de største "vinsnoppere" - drik den vin du kan lide.
PS: Nu kender jeg ikke årgangen, men er den nyere end 2001-2002, bør den evt. gemmes et par år endnu. Det er et generelt problem i Danmark, mange køber en god vin til en festlig middag - men ofte bliver man skufet, hvis den bliver drukket for tidlig.