Er du dus med himlens fugle og skovens grønne træer?? Ja så er det tiden til at komme derud og kigge efter svampe.
Jeg har en del eksamener og har RET meget interesse i svampe.
Jeg synes ikke jeg vil være alene om den viden, så her følger lidt tips om forskellige svampe.
Du er velkommen til at copytaste mine RET gode tips, men bliver min gennemgang af de 212 svampe en succes der får mange stjerner, kan det være de kommer som et opsamlingsCD.
Upyourmate
Har du spørgsmål sidder jeg klar ved mailen på svampearne@ofir.dk
Ager-champignon / Agaricus arvensis
Beskrivelse: Hat 7-15 cm, hvid eller svagt gullig som ældre, tør og silkeskinnende. Lamellerne er først rosa, siden chokoladebrune, tætte og frie. Stokken er 7-15 cm høj og 1-2,5 cm tyk, hvid eller svagt gullig, ved basis svagt opsvulmet. Ringen er kraftig, hudagtig og med et karakteristisk tandhjulsmønster på undersiden. Kødet er hvidt, men gulner svagt ved tryk. Smagen er mild og den dufter af anis.
God spisesvamp. Vær dog mådeholden med de gulnende champignon-arter, der har vist sig at ophobe kadmium.
Bon appetit
Svampearne
|