Efter at have begået cirka toethalvt kilo konfekt her til aften, har jeg lige et par tips!
Lad IKKE større stykker chokoladedyppet konfekt tørre på tallerken. Læg bagepapir imellem...eller vitawrap. De store stykker sidder uigenkaldeligt fast på tallerknen!
En enkelt plade luksus-mørk chokolade blandet i "knapperne" eller den alm. mørke smeltechokolade, gør massen mere lind og er dermed mere økonomisk, når du overtrækker...og der kommer heller ikke så meget på det enkelte stykke, at man ikke kan smage de gode sager, du har blandet i!
Jeg bruger to kødnåle istf. gafler, når jeg dypper. Hold med den ene og brug den anden til at skrabe overskydende chokolade af bunden. Dryp af og brug den ene nål til at skubbe den anden af med. Det iver ingen huller...chokoladen løber sammen igen.(Bare ikke til blommer i madeira, de er for tunge. Der bruger jeg gafler!)
Stil et vindue på klem og stil den dyppede chokolade foran...træk og en temperatur på ca 15 grader giver et godt og hurtigt tørre-resultat. Sæt det IKKE i køleren...så køler chokoladen for hurtigt og bli´r grå.
Drik et glas rødvin imens...det bliver sgu for kvalmt med alt det chokoladesnask!!!!!!!