Trækul giver bedre smag, men briketterne brænder længere. Vil du have begge egenskaber, kan du evt. blande de to slags brændsel.
Trækul af bøg og birk giver ekstra god smag til kødet.
Drys evt. lidt tørrede krydderurter direkte i gløderne. Timian, rosmarin, fennikel eller salvie giver en dejlig aroma til kødet.
Hele tørrede enebær giver grillet fisk en pragtfuld smag.
Vil du undgå, at kødet hænger fast i dine grillspyd, skal spyddene behandles. Træspyd kan lægges i vand i en god halv time før de skal bruges, mens metalspyd skal smøres med olie.
Når du har lagt kødet på grillen, skal du ikke vende det de første par minutter, hvis du vil bevare saften i kødet. Brug en palet eller en griltang til at vende kødet med. Stikker du med en gaffel, løber saften ud af kødet.
Skulle du glemme at gøre grillristen ren, kan du bare lægge den på græsplænen natten over. Fugten fra græsset løsner snavset, som så let kan tørres eller børstes af næste morgen.
God sommer
|