En appelsin fromage? Nej vist er den ikke en slanke dessert, men den er god og bliver tit rost af gæsterne, også sidste lørdag da vi havde den sidste jule komsammen for denne jul:
http://peecee.dk/upload/view/344959
i baggrunden ser i resterne af hovedretten som var kogt oksebov med butterdejs snitter og hvide kartofler + citron sovs MUMS
Vil i ha' opskriften på desserten? Den er nem at lave og kommer her:
8 blade husblas lægges i blød i koldt vand cirka 5-10 minutter.
6 æg eller det der svarer til 6 æg, jeg bruger de pasteuriserede blommer og hvider som er i køledisken i supermarkedet:
http://www.danaeg.dk/Products/Pasteuriserede%20aeg.aspx
200 gram sukker
1/2 liter piskefløde
1 citron
4-5 appelsiner der skal bruges mindst 2 deciliter saft og det svarer cirka til 4-5 appelsiner.
Rækkefølgen herunder skal følges for at undgå at vaske piskerisene mellem hver del, det vigtigt at piskerisene er helt rene og kolde for at piske æggehviderne stive.
Pisk æggehviderne så stive at du kan vende skålen uden de falder ud
Pisk fløden, husk at tage lidt af flødeskummet fra til pynt.
Æggeblommerne blades med sukkeret og piskes godt og grundig til det er næsten hvidt.
Husblas tages op af vandet og vandet presses forsigtig ud, derefter smaltes husblassen i en gryde med svag varme.
Citron og appelsiner vaskes i meget varmt vand, så er det nemmere at presse saften ud.
Lidt appelsinskal rives i æggeblomme/sukker massen
Pres saften ud af citron og appelsiner, lidt af saften kommes i husblassen og vent så til husblassen er helt smeltet.
Kom resten af saften i æggeblomme/sukker massen og pisk det igennem.
Nu kommer det eneste punkt hvor det kan gå galt! Hæld forsigtig den smeltede husblas i æggeblomme/sukker massen mens der piskes kraftig for at undgå klumper.
Lad så massen stå indtil den begynder at stivne, så blandes flødeskummet i og til sidst de piskede æggehvider som forsigtig vendes i, hæld fromagen op i serverings skålen og sæt den i køleskabet, desserten kan udmærket laves dagen før den skal bruges.
Pynt er små flødeskums klatter med en skive mandarin på.
Jeg valgte en Brown Walnut sherry fra Spanien som dessertvin, det smagte udmærket sammen