Hej - jeg fandt en opskrift på disse dejlige tomater, men har udvidet lidt og suppleret med noget tilbehør.
Det var en herlig sommermenu.
Laks med gorgonzola tomater og bulgursalat:4 portioner
Bagt laks:4 laksefileter
Limesaft
Hakket basilikum
Olivenolie og salt og peber
Anrettes i et ovnfast fad, smurt med olivenolie eller foret med bagepapir. Dryppes med limesaft – lidt olie og salt og peber- til slut hakket basilikum.
Tomater med gorgonzola:4 store tomater (eller 6 mellemstore)
50-75 g gorgonzola
50 g. mascarpone-ost
Salt og peber (evt. pynt med purløg når det tages ud af ovnen)
Tomaterne skæres i toppen, og kernerne tages ud (bruges senere i bulgursalaten). Skær en tynd flig af bunden så de kan stå. Blandingen lægges i tomaterne som lægges i ovnfast fad, samtidig med laksen.
Laksen og tomaterne steger i ovnen v/ 200 gr. i ca. 10 min til 15 min. ved varmluft.
Tilbehør
Bulgursalat med grønt:Og bulgur efter anvisningen,
Ca. 200 g bulgur og 4 dl. Vand.
1 rødløg i tern
1 agurk i tern
1 rød peber i tern
1 avocado i tern
(kerner og saft fra tomaterne)
Marinade af citron og olivenolie med salt og peber.
Bulguren koges og afkøles.
Herefter blandes marinaden i, sammen med grønt i tern.
Håber det er noget for jer