Hvis det er småt med pladsen eller man ikke lige er til at ligge og kratte ukrudt imellem kartoffel rækkerne.
Så kan man investere i x antal sorte spande af 15 eller 20 liter typen.
Købe den billigste muld, så det passer liter-mæsigt til spandene. Så de fyldes op til ca 5 - 8 com fra kanten. Her i kommes en kartoffel.
Hvis farten skal speedes lidt op, så træk et sort plastik over for at hæve temperaturen lidt. Men luk ikke tæt til
Af hensyn til fugtighed/luftcirkulationen. Det kan desvære godt mugne for en(det skete desvære for en spand
)
Spanden har den fordel at den kan flyttes efter behag eller stilles på et bord, lav bænk eller ligende. For dem af os der ikke lige er til at bukke for meget ned.
Der kan spædes til med jord fra haven. Men anbefales ikke, da ukrudt følger med.
Husk at hyppe jord op på kartofflerne når de titter frem, efterhånden i vækstperioden. Se de ikke får lys og bliver grønne/uspiselige.
Og der kan bores 5 - 8 huller hele vejen rundt ca12 cm fra bunden. For at spanden kan dræne selv. Det begrænser spanden anvendelsemuligheder bagefter.
Efter høst kan der gentages til sæsonen er slut, hvis de er uden dørs(drivhus e. l.) eller inden for lige så længe der er lys nok.
Prøv evntuelt flere typer kartoffler. Der er en BLÅ en, der hedder congo der er fino og opsigtsvækkende på en rugbrødsmad eller samen med frikadellerne. Så skal der nok blive snakket om den ved kaffen.
Hvis den ikke er at finde som læggekartoffel kan den muligvis findes ved grønthandlere/markeder. De ved ikke at de ikke er læggekartoffler og kan sagtens bruges.
Større/højere spand, større udbytte.
Og blomsten at kartofflen gør at det ikke er en kedelig grøn plante at have stående, hvis det er på terassen.