/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
skylle service før opvask
rammstine33 har modtaget 20 point for dette tip
Fra : rammstine33
Vist : 1601 gange

Dato : 12-12-09 02:00

Hvis du er en af dem der stadig vasker op på den gammeldags måde...altså uden maskine
så husk dette:
Før du vasker op skyller du sikkert gryder og service (det gør jeg i hvert fald). Dette skal gøres i vand som er maks 40 grader varmt. Altså lunkent. Hvis du bruge varmt vand så "brænder" proteinerne fast på overfladen.
Det eneste som opløses af varmt vand er fedt.

Prøv selv med f.eks en gryde hvor du kogt ris. Det sætter sig nemt lidt fast i bunden. Stil gryden i lunkent vand i 10 min, så er den nem at vaske op bagefter (i varmt vand selvfølgelig).

Kender rigtig mange der står og skyller opvasken i rigtig varmt vand fra hanen, det giver bare ekstra arbejde.

 
 
Bedømmelse

Fra : malmin


Dato : 12-12-09 02:21

Du har helt ret.
Jeg har oplevet at få "fastbrændte" madrester på en "renvasket" gaffel. Det er ulæ............
og hvad siger man til værten: Kære ven, min gaffel er ikke ren?
Godt du kom med det råd

Bedømmelse

Fra : CarmDown


Dato : 12-12-09 05:38

Fint tip rammstine33.

Ja det er en skandale hvordan alting er snavset rundt omkring i samfundet, i ens eget hjem og på Kandu.dk.

Så tak for et sobert tip, som gør hverdagen lidt mere æstetisk.


CarmDown

Bedømmelse

Fra : vagnr


Dato : 12-12-09 07:27

Det er spild af energi, både din og den du køber dyrt, af vand og helt unødvendigt at skylle tingene af inden de kommer i opperen. Madrester og fedt skrabes ned i skraldespanden, porcelæn, glas, bestik, gryder og pande sættes ind lige efter maden, lukke maskinen så resterne ikke tørrer ind, opvaskemidlet er beregnet til at tage det der er tilbage.

Husk, at en moderne opper bruger 10-15 l vand til en opvask, hvis man skal stå og skylle af hver gang man har spist får man brugt langt mere end det.

Så, få noget sjovere at bruge din tid til, spar penge og skån klimaet i stedet. Skal du endelig skylle af, så brug opperens skylleprogram.

link til gode råd fra Tænk , bl.a. "Vent med at vaske op, indtil maskinen er fyldt. Fjern grove madrester, men skyl ikke af. Er skylning nødvendig, så vælg et program med forskyl. "

http://www.taenk.dk/test/opvaskemaskiner/gode-raad/

Bedømmelse

Fra : bauchmann


Dato : 12-12-09 07:42



Bedømmelse

Fra : Hausbaer


Dato : 12-12-09 07:55

Super tip.. det vil jeg huske næste gang paprika gryden brænder på.... som den desværre altid gør.. *S*

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste