/ Forside/ Teknologi / Hardware / Skærme / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Skærme
#NavnPoint
refi 6152
tedd 4669
Klaudi 3599
Fijala 3554
transor 2447
pallebhan.. 2000
Teil 1726
severino 1592
miritdk 1568
10  peet49 1562
Myter om plasma og LCD TV
jangchr har modtaget 25 point for dette tip
Fra : jangchr
Vist : 1644 gange

Dato : 24-07-09 00:23

Aflivning af myter om plasma og LCD

Til dem der er tvivl om hvad de skal vælge Plasma eller LCD

Fremstilling i en og samme virksomhed:

Hvorfor er det vigtigt?
Hvis et tv fremstilles med komponenter, der kommer fra mange forskellige virksomheder, er det uundgåeligt, at disse komponenter ikke “passer sammen” lige så godt som i et tv, der udelukkende er fremstillet af komponenter, som er udviklet af en og samme virksomhed.

Tv’er, der kombinerer komponenter fra flere forskellige underleverandører, er også i højere grad underlagt princippet om ”det svageste led”, hvor en enkelt dårlig komponent kan være årsagen til, at alt andet fejler.

Myte
Plasma-tv’er og LCD-tv’er er begge fremstillet på grundlag af komponenter fra forskellige producenter.

Faktum
Generelt er plasma-tv’er blevet udviklet og bygget 100 % internt.

I plasma-tv’ets tidlige år udviklede de fleste producenter deres egen plasma-forskning og -teknologi, hvilket betød, at mange virksomheder i dag har produktionen af plasma-teknologien som en integreret forretningsmodel. Det betyder også, at plasmaskærmene generelt på alle trin bliver fremstillet internt i hver virksomhed, hvilket giver virksomheden fuld kontrol over kvaliteten af sine produkter.

LCD-tv’er bliver derimod generelt fremstillet ved hjælp af komponenter fra en lang række forskellige tredjeparter, med alt hvad det indebærer af problemer med kvalitetssikringen. Og for at øge forvirringen yderligere bliver LCD-tv’er almindeligvis ”OEM’et” – det vil sige, at nogle virksomheder køber LCd-tv’erne fra en anden producent, hvorefter de blot sætter deres eget varemærke på. Når du køber et LCD-tv, er det navn, der står foran på tv’et, ikke nødvendigvis navnet på den virksomhed, der har lavet størstedelen af produktet.

Responstid:

Hvorfor er det vigtigt?
En skærms responstid er et mål for, hvor hurtigt dens pixel kan gennemføre en hel billedcyklus, så de er parat til at indgå i det næste skærmbillede.

Skærme med lang responstid kan have problemer med at opdatere hvert element i sine billeder hurtigt nok til at holde trit med hurtige bevægelser, hvilket resulterer i, at motiver i bevægelse fremtræder slørede og udtværede.

Myte
Fladskærms-tv har problemer med at holde opløsningen, når der vises motiver i hurtig bevægelse.

Faktum
Plasma-tv’er kan vise motiver i hurtig bevægelse uden at miste skarpheden eller billeddetaljerne.
Plasmateknologien behøver kun én impuls per pixel for at danne et billede, og derfor er responstiden næsten øjeblikkelig.

LCD-teknologi behøver pixel for at gå fra aktiv – til inaktiv – og tilbage til aktiv igen for at nå op på en enkelt reaktionscyklus, og responstiden måler alt mellem 4 og 25 millisekunder. Selv de hurtigste LCD-skærme kan lide under en vis grad af billedsløring.

Synsvinkel:

Hvorfor er det vigtigt?
Hvis du anskaffer et dejligt, stort fladskærms-tv, er der som regel en sidegevinst: masser af venner! Ja, det er bemærkelsesværdigt, hvor populær man pludselig bliver med store tv-apparater, når der bliver vist en vigtig fodboldkamp! Det sidste, du ønsker, er, at folk ved disse lejligheder bliver nødt til at se fra siden af tv’et og derfor kommer til at opleve alvorlige forringelser af billedkvaliteten, blot fordi dit tv ikke kan holde billedkvaliteten, når det ses fra vidvinkler.

Myte
Fladskærms-tv-’er har dårlige synsvinkler, hvilket betyder, at billederne mister megen kvalitet, medmindre man sidder lige midt for skærmen.

Faktum
Plasma-tv’er kan faktisk ses fra meget brede vinkler uden noget betydeligt tab af farve eller kontrast, hvilket skyldes, at de udsender lys direkte fra hver enkelt skærmcelle eller pixel.

Til forskel viderefører LCD-pixel kun lys, der kommer fra et enkelt punkt bag ved dem, hvilket gør, at LCD-skærme kan miste kontrast og farve, hvis de betragtes fra vinkler helt ned til 45 grader.

Skærmaftryk:

Hvorfor er det vigtigt?
Skærmaftryk kan opstå på nogle tv-apparater, hvis et særligt skarpt billedelement, som f.eks. en kanals logo, optræder for længe ad gangen på skærmen. Det, der sker, er, at fosforen til sidst kan blive “aftrykt”, dér hvor logoet sidder, hvilket efterlader en permanent skygge fra det skarpe billedelement. Selvfølgelig er dette en højst uønskelig situation – særligt eftersom der ikke er nogen rigtig måde at komme af med skyggen på, når den først er opstået.

Myte
Plasma-tv’er har en forhøjet tendens til at få sådanne aftryk.

Faktum
Tidligere var plasma-tv-skærme følsomme over for aftryk. Dette problem er dog stort set udryddet takket være en større brug af indbyggede pauseskærme og store forbedringer af fosforen.

Eksempel
Det er nu muligt at spille computerspil eller se kanaler med kraftige logoer (f.eks. CNN) på et plasma-tv uden at skulle bekymre sig om, at adskillige statiske billedelementer optræder på skærmen i lange perioder.

Energiforbrug:

Hvorfor er det vigtigt?
Med miljøspørgsmål højere og højere på dagsordnen er det betryggende at vide, at dit valg af storskærms-tv er miljøvenligt.

Myte
Plasma-tv’er bruger mere strøm end konkurrerende LCD-tv’er.

Faktum
Virkeligheden er, at plasma-tv’er ikke nødvendigvis bruger mere strøm end LCD-tv’erne – et faktum, som fuldt ud giver mening, hvis man tænker på, hvordan hver teknologi fungerer.

For eksempel kræver plasma-tv’er kun en enkelt tænding af en plasmacelle for at lyse en pixel op. Da mørke opnås i plasma-pixel ved at forhindre elektrisk strøm i at komme ind i dem, betyder det, at plasma-tv’er behøver en relativ lille mængde strøm til at danne mørke scener.

Til sammenligning bruger LCD-tv’er en konstant strøm, uanset om scenen er lys eller mørk. Dette skyldes deres brug af et konstant baggrundslys.

Resultater fra en uafhængig undersøgelse udført af AV T.O.P Messetechnik-laboratoriet i Tyskland har vist, at plasmaskærme oftest bruger samme mængde – og nogle gange mindre – strøm end LCD-skærmene.

Levetid:

Hvorfor er det vigtigt?
Selvom de er meget værd i dag, er store fladskærms-tv’er stadig en betydelig investering for de fleste husstande. Derfor er det vigtigt at vide, når man anskaffer sig ét, at det vil holde i mange år.

Myte
Plasmaskærme har en kortere levetid end LCD-skærme.

Faktum
Plasma-tv’er har faktisk en levetid, der er mindst den samme som LCD-tv’er. Tv’er, der bruger en af de to teknologier, vil give mindst 60.000 timer under normale forhold, før de mister mere end halvdelen af deres oprindelige skarphed. Dette giver 27 år med fjernsyn seks timer om dagen.

Plasmaskærme kan faktisk indstilles til at holde længere, alt afhængigt af hvilke billedindstillinger man anvender. Det kan f.eks. øge en plasmaskærms levetid, hvis man holder kontrasten lav.





 
 
Bedømmelse

Fra : Cathcart


Dato : 24-07-09 00:35

5 stjerner fordi jeg har et dejligt stort plasma-TV. Så tak for oplysningerne

Mvh

Bedømmelse

Fra : o.v.n.


Dato : 24-07-09 00:40

Fantastisk god information

Bedømmelse

Fra : Dahab


Dato : 24-07-09 01:06

Ok, er der noget dokumentation eller er det din egen holdning ?

Bedømmelse

Fra : svensven


Dato : 24-07-09 01:29


Flot information!

Bedømmelse

Fra : alimak


Dato : 24-07-09 02:10

Godt tip, men skulle gerne set noget dokumentation.
alimak

Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste