/
Forside
/
Interesser
/
Fritid
/
Madlavning
/
Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn
*
Kodeord
*
Husk mig
Brugerservice
Kom godt i gang
Bliv medlem
Seneste indlæg
Find en bruger
Stil et spørgsmål
Skriv et tip
Fortæl en ven
Pointsystemet
Kontakt Kandu.dk
Emnevisning
Kategorier
Alfabetisk
Karriere
Interesser
Teknologi
Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#
Navn
Point
1
Nordsted1
13396
2
frieda
10657
3
smuller54
10429
4
vagnr
9687
5
pifo
9117
6
piaskov
8417
7
ans
7901
8
mcloud
7316
9
HelleBirg..
6846
10
dova
6027
Brezeln (kringler)
Hausbaer har modtaget
15
point for dette tip
Fra :
Hausbaer
Vist : 6563 gange
Dato :
03-07-08 08:27
Har fundet en god opskrift på Brezeln som jeg allerede har prøvet.
Laugen Brezeln (12 stk.)
Ingredienser:
30 g Kaustisk soda
1 l Vand
500 g Mel
2 tsk. Salt
1 tsk. Sukker
2,5 dl Lunt vand
1 pk. Gær
50 g Margarine
Groft salt
Fremgangsmåden:
Bland mel, salt og sukker sammen i en skål. Opløs gæren i det lune vand og hæld det i skålen. Lad det hele trække i 15 min.
Tilsæt nu det bløde margarine og det hele æltes god sammen. Lad det trække et varmt sted i 30 min.
Del dejen op så man har 12 lige store stykker. De rulles nu ud så den i midten er tykkere end resten til den ca. er 50 cm. De nu formede Brezeln lægges ca. 1 time i køleskabet.
I mellemtiden kan man blande den kaustiske soda.
HUSK: Blandingen udvikler varme så en skål der kan tåle varme skal anvendes. FØRST HÆLDES VANDET I OG DEREFTER KAUSTISK SODA.
Man tager så de Brezeln ud af køleskabet og dypper dem i ca. 30 sek. i soda blandingen. Brug evt. nøgle køkkenhandsker eller en hulske.
Når dette er gjort skærer man med en skarp kniv et dybt snit i den tykke del af brezel og strør noget groft salt på dem.
Derefter bages de ved 200 grader i 15-20 min alt efter hvor brune man ønsker dem.
Håber det kan bruges
Kommentar
Fra :
Hausbaer
Dato :
03-07-08 08:33
Lige et link til hvor i kan se hvordan Brezel formes.
http://www.brezel-baecker.de/videoclip
Bedømmelse
Fra :
Skjalm
Dato :
03-07-08 08:34
Citat
Håber det kan bruges
Naturligvis!
Bedømmelse
Fra :
LTPTiger
Dato :
03-07-08 08:54
Kaustisk soda....?????????
Kommentar
Fra :
Hausbaer
Dato :
03-07-08 09:05
Ja Kaustisk soda...
Soda opløsningen er en 3% løsning som ikke er så farlig og når der bages sker følgende reaktion.
NaOH + CO2 -> NaHCO3
Så det er ikke farligt at bruge. Har selv overlevet i 36 år at spise Brezeln som er lavet på den måde.
Bedømmelse
Fra :
KONG
Dato :
03-07-08 10:57
Bedømmelse
Fra :
frieda
Dato :
03-07-08 11:14
Ja, jeg bor jo, hvor man køber Brezeln på ethvert gadehjørne, så jeg gider ikke bage dem.
De smager pragtfuldt.
Ved ikke om opskriften "holder", men prøver måske en dag alligevel at bage dem.
Kommentar
Fra :
Hausbaer
Dato :
03-07-08 11:28
Hej Frieda
Ja der er jo nogle der er heldige...
Lad mig høre om den holder.. eller om der skal laves forbedringer i den..
Hilsen
Henrik
Bedømmelse
Fra :
qfha
Dato :
03-07-08 12:32
Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.
Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Alle emner
Interesser
Fritid
Madlavning
Indstillinger
Spørgsmål
Tips
Usenet
Reklame
Statistik
Spørgsmål :
177558
Tips :
31968
Nyheder :
719565
Indlæg :
6408914
Brugere :
218888
Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste
Copyright © 2000-2024 kandu.dk. Alle rettigheder forbeholdes.