Jeg laver tit Thaimad, men alligevel synes jeg ofte at mine friske krydderier som Citrongræs og Galanga, når at blive dårlige i køleskabet.
Derfor gør jeg istedet nu det at jeg indkøber en pæn portion af begge dele. Ca. 20 stilke citrongræs og 6-8 knolde Galanga ( Thailands ingefær ). Så kører jeg det igennem min foodprocessor ( hver for sig ) med et skvat vand ved og ender op med to bunker klargjorte finthakkede krydderier. Jeg deler bunkerne op i passende portioner og pakker dem ind i små pakker sølvpapir. Herefter putter jeg hvert krydderi i sin egen plastidunde og ind i fryseren. På den måde har jeg altid de mest brugte "friske" krydderier på lager og jeg slipper ovenikøbet også for at stå at hakke hver gang.
Hele limeblade, korianderrødder, aubergineærter og indimellem også røde & grøne chillier opbevarer jeg også i fryseren.
Jeg vil tro at man kan gøre det med mange former for friske krydderier/urter ( persille,dild og måske også finthakket hvidløg ? ), som man kan bruge i de retter, hvor de alligevel skal stege eller koge med i retten.
It works for me
Mvh
Tanja