Når nu kandu's søgesystem ikke duer må vi hellere finde opskriften manuelt - sådan lige til dem der ikke fik den printet sidst.
Forfatter: Chocolat
Kære Nissepige.
Jeg har helt tilfældigt set din efterlysning - og her får du min opskrift på Juleand på den nemme måde, hvor anden steges dagen før. Jeg håber, du når at se mit svar, inden det er for sent [Glad]
Den 20. / 21. december:
Anden lægges til optøning i køleskabet - senest den 21. om morgenen.
Den 23. december:
Ovnen varmes op til 250 - 275o. Anden tørres udvendigt, gnides indvendigt med salt og peber og fyldes med æblebåde og svesker uden sten. Lukkes med kødnåle. Kom lidt vand i bradepanden.
Anden lægges på risten over bradepanden med brystet nedad.
Brunes 8 - 10 minutter, vendes og
brunes 8 - 10 minutter mere.
Der skrues nu ned til 170o. Anden steger videre ca. 2½ time - alt afhængig af størrelsen. Under stegningen dryppes anden med stegeskyen fra bradepanden.
Samtidig koger man vingespidser, hals, indmad sammen med vand, gulerod, lidt selleri (hvis man har), lidt porretop eller løg samt salt og peber. Det koger godt ind - ca. 2 timer, og sies herefter. Hældes over i en skål og gemmes til saucen Juleaften.
Når anden er færdigstegt, hældes skyen fra bradepanden ligeledes over i en skål, som stilles køligt.
Anden stilles køligt. Den kan parteres, mens den er smålun, eller du kan vente til
den 24. december:
(formiddag)
Anden parteres og lægges med skindet opad i et ovnfast fad.
Fedtet tages fra skyen. Skyen bruges til sauce sammen med fonden.
Andestykkerne pensles med andefedtet.
(spisetid)
Andefadet kommes i en 200 - 225o varm ovn ca. 10 - 15 minutter. Saucen gøres helt færdig.
HUGGET FRA
http://www.jul-i-danmark.dk