/ Forside/ Interesser / Fritid / Madlavning / Tip
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Andesteg
3773 har modtaget 25 point for dette tip
Fra : 3773
Vist : 2542 gange

Dato : 10-11-06 12:50

Når nu kandu's søgesystem ikke duer må vi hellere finde opskriften manuelt - sådan lige til dem der ikke fik den printet sidst.

Forfatter: Chocolat

Kære Nissepige.
Jeg har helt tilfældigt set din efterlysning - og her får du min opskrift på Juleand på den nemme måde, hvor anden steges dagen før. Jeg håber, du når at se mit svar, inden det er for sent [Glad]

Den 20. / 21. december:

Anden lægges til optøning i køleskabet - senest den 21. om morgenen.

Den 23. december:

Ovnen varmes op til 250 - 275o. Anden tørres udvendigt, gnides indvendigt med salt og peber og fyldes med æblebåde og svesker uden sten. Lukkes med kødnåle. Kom lidt vand i bradepanden.

Anden lægges på risten over bradepanden med brystet nedad.

Brunes 8 - 10 minutter, vendes og
brunes 8 - 10 minutter mere.

Der skrues nu ned til 170o. Anden steger videre ca. 2½ time - alt afhængig af størrelsen. Under stegningen dryppes anden med stegeskyen fra bradepanden.

Samtidig koger man vingespidser, hals, indmad sammen med vand, gulerod, lidt selleri (hvis man har), lidt porretop eller løg samt salt og peber. Det koger godt ind - ca. 2 timer, og sies herefter. Hældes over i en skål og gemmes til saucen Juleaften.

Når anden er færdigstegt, hældes skyen fra bradepanden ligeledes over i en skål, som stilles køligt.

Anden stilles køligt. Den kan parteres, mens den er smålun, eller du kan vente til

den 24. december:
(formiddag)

Anden parteres og lægges med skindet opad i et ovnfast fad.

Fedtet tages fra skyen. Skyen bruges til sauce sammen med fonden.

Andestykkerne pensles med andefedtet.

(spisetid)

Andefadet kommes i en 200 - 225o varm ovn ca. 10 - 15 minutter. Saucen gøres helt færdig.


HUGGET FRA http://www.jul-i-danmark.dk


 
 
Bedømmelse

Fra : swarn


Dato : 10-11-06 13:04



Bedømmelse

Fra : e.c


Dato : 10-11-06 13:12

- hvor er du altså Julerar.

Kommentar

Fra : 3773


Dato : 10-11-06 13:13

Vi skal jo have mortensand og den laver vi også sådan!

Bedømmelse

Fra : thulin


Dato : 10-11-06 13:15

.

Bedømmelse

Fra : ans


Dato : 10-11-06 13:35

Et godt tip, men hvis det også skulle gælde mortensanden, så skulle du ha' skrevet tippet for nogle dage siden
Er det ikke i dag det er Mortens Aften

Kommentar

Fra : 3773


Dato : 10-11-06 13:55

Joeeh, men vi tager den nu først imorgen


Bedømmelse

Fra : Erik10


Dato : 10-11-06 13:55



Du har følgende muligheder
Eftersom du ikke er logget ind i systemet, kan du ikke lave en bedømmelse til dette tip.

Hvis du ikke allerede er registreret, kan du gratis blive medlem, ved at trykke på "Bliv medlem" ude i menuen.
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408914
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste