En gang i mellem er der brug for at omsætte f.eks. dl til gram.
Her er en liste til hjælp
Det står lidt rodet, sæt den ind i en tabel, så bliver den til at overskue.
Hanne
Vægt og mål:
Bønner, brune    1 dl = ca. 75 g      
Bønner, hvide    1 dl = ca. 80 g      
Farin                 1 dl = 60 g   1 spsk. = 10 g
Fintmalede mandler  1 dl = ca. 35 g      
Fintsnittet appelsinskal   1 dl =ca. 65 g      
Fintsnittet sukat   1 dl = ca. 65 g      
Flormelis   1 dl = 50 g   1 spsk. = 8 g
Grahamsmel   1 dl = 70 g      
Gule ærter, flækkede   1 dl = 85 g      
Hakkede mandler   1 dl = ca. 45 g      
Hasselnøddekerner   1 dl = ca. 60 g      
Havregryn   1 dl = 30 g   1 spsk. =    6 g
Hvedekerner – hele   1 dl = 110 g      
Hvedemel   1 dl = 60 g      
Kakao   1 dl = 45 g      
Kartoffelmel   1 dl = 70 g   1 spsk. =   10 g
Kokosmel   1 dl = 35 g   1 spsk. =    8 g
Korender   1 dl = 60 g      
Maizenamel   1 dl = 50 g   1 spsk. =    12 g
Mandler   1 dl = 50 g      
Melis, stødt   1 dl = 85 g   1 spsk. =    15 g
Olie   1 dl = 90 g      
Rasp   1 dl = 40-45 g      
Ris til grød   1 dl = 90 g   1 spsk. =    14 g
Ris, lange tynde   1 dl = 80 g   1 spsk. =    13 g
Rosiner   1 dl = ca. 50 g      
Rugmel   1 dl = 70 g      
Sirup   1 dl = 145 g      
Valnøddekerner   1 dl = ca. 40 g      
Æg - 1 mellem vejer 60-62 g   1 dl = ca. 2 stk.      
Æggeblomme   1 dl = ca. 5 stk.      
Æggehvide   1 dl = ca. 3 stk.