/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
pladekage uden æg ?
Fra : Andreas M. Hansen


Dato : 10-10-01 15:52

hej alle,
Da vores søn skal have kage med i børnehaven på sin fødselsdag, er vi på
jagt efter en god opskrift på en spændende pladekage uden æg i, da der er en
af børnene som er ægallergiker.
Er der nogen her som har et forslag til en børnevenlig kage uden æg ??

mvh

Andreas M. Hansen



 
 
Ghita (10-10-2001)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 10-10-01 22:56


"Andreas M. Hansen" <nokke9@hotmail.com> skrev:
> hej alle,
> Da vores søn skal have kage med i børnehaven på sin fødselsdag, er vi

> jagt efter en god opskrift på en spændende pladekage uden æg i, da der
er en
> af børnene som er ægallergiker.
> Er der nogen her som har et forslag til en børnevenlig kage uden æg ??

Jeg har kigget på "Karoline cd´en", og der er ingen pladekager
uden æg.
Men der er forskellige børnesmåkager og fx. franske vafler.
Er det noget ?
Ghita


Peter W. Bosse (11-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 11-10-01 06:10

"Ghita" <mammas@bonbon.net> skrev i meddelandet...

> Jeg har kigget på "Karoline cd´en",...

Jeg er også den lykkelige indehaver af "Karoline cd'en".

Men det er bare lidt kedeligt at man ikke kan kopiere opskrifterne med
billeder til udklipsholderen, så man kunne sende det videre til vennerne
osv... -Så DER har Karoline været særlig smart. ;-(

--
Mvh.
Peter W. Bosse



Ghita (11-10-2001)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 11-10-01 07:26


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev:
> "Ghita" <mammas@bonbon.net> skrev i meddelandet...
>
> > Jeg har kigget på "Karoline cd´en",...
>
> Jeg er også den lykkelige indehaver af "Karoline cd'en".
>
> Men det er bare lidt kedeligt at man ikke kan kopiere opskrifterne med
> billeder til udklipsholderen, så man kunne sende det videre til
vennerne
> osv... -Så DER har Karoline været særlig smart. ;-(

Man kan jo altid lave et screenbillede og klippe/klistre på den måde.
Ghita


Peter W. Bosse (12-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 12-10-01 04:57

"Ghita" <mammas@bonbon.net> skrev i meddelandet...
> "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev:

> > Men det er bare lidt kedeligt at man ikke kan kopiere opskrifterne
> > med billeder til udklipsholderen, så man kunne sende det videre
> > til vennerne osv... -Så DER har Karoline været særlig smart. ;-(
>
> Man kan jo altid lave et screenbillede og klippe/klistre på den måde.
> Ghita

Ja, og 1 screenprint-billede i Word fylder ca. 1.38 MB - så man må
håbe at opskriften ikke er for lang, for så skal der 2 print til, og så
er vi oppe på næsten 3 MB, og det tager ca. 15 min. at up/downloade.
(selve billede fylder kun 45-60 KB). Man skulle tro at der var andre
måder.

PS: Karoline cd'en indeholdt ellers en bradepandekage opskrift
(Klassens-time-kage) "m/æg". - Med Kim Juul's æg-erstatning kunne det
vel nok lade sig gøre. Men nu er det sikkert forsent, han har bestemt
sig for brunsviger i stedet.

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Har man endnu ikke fundet ottende udgave af
Karolines kogekunst i postkassen, kan man
henvende sig på sit lokale postkontor.
mvh. www.karoline.dk



Ghita (12-10-2001)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 12-10-01 05:19


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev:
> Ja, og 1 screenprint-billede i Word fylder ca. 1.38 MB - så man må
> håbe at opskriften ikke er for lang, for så skal der 2 print til, og

> er vi oppe på næsten 3 MB, og det tager ca. 15 min. at up/downloade.
> (selve billede fylder kun 45-60 KB). Man skulle tro at der var andre
> måder.

Jeg vil for sjov forsøge senere i dag.
Jeg er sikker på at med lidt finesser som at skære
det unødvendige fra, og lægge det i jpeg format
vil være muligt at lave det i en rimelig størrelse,
men nu må jeg se hvad jeg finder ud af.
Ghita


Peter W. Bosse (19-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 19-10-01 04:15

"Ghita" <mammas@bonbon.net> skrev i meddelandet...
>
> "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev:
> > Ja, og 1 screenprint-billede i Word fylder ca. 1.38 MB - så man
> > må håbe at opskriften ikke er for lang, for så skal der 2 print til,
> > og så er vi oppe på næsten 3 MB, og det tager ca. 15 min. at
> > up/downloade. (selve billede fylder kun 45-60 KB). Man skulle tro
> > at der var andre måder.
>
> Jeg vil for sjov forsøge senere i dag.
> Jeg er sikker på at med lidt finesser som at skære
> det unødvendige fra, og lægge det i jpeg format
> vil være muligt at lave det i en rimelig størrelse,
> men nu må jeg se hvad jeg finder ud af.
> Ghita

Vi (mig og min kat) - venter stadig spændt !

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Post Danmark.
Børn, der vil skrive til Julemanden, skal stile brevet til? Julemanden,
2412 Grønland?. Hvis man husker at sætte rigtig porto på (4,50 kr.)
og skriver afsenderadresse, får man en hilsen retur fra Julemanden.
Ho ho ho! www.postdanmark.dk.



Ghita (19-10-2001)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 19-10-01 21:27


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev:
> Vi (mig og min kat) - venter stadig spændt !

Jeg har ikke glemt det, og gør det så snart hunden,
kattene, kaninen og marsvinene er fodret af i morgen
tidlig.
Ghita



Ghita (20-10-2001)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 20-10-01 21:28


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev:
> Vi (mig og min kat) - venter stadig spændt !

Nu behøver I ikke vente længere.
Har lagt print af opskrift i jpg format
i dk.binaer.
Billedet fylder 67,1 kb
og ligger under emnet
Chokotaerte til Bosse.
Ghita


Ghita (20-10-2001)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 20-10-01 22:19


"Ghita" <mammas@bonbon.net> skrev:
> Nu behøver I ikke vente længere.
> Har lagt print af opskrift i jpg format
> i dk.binaer.
> Billedet fylder 67,1 kb
> og ligger under emnet
> Chokotaerte til Bosse.
Prøvede at sætte det i word dokument,
så fylder dok. 87 kb, og det er jo
til at overskue.
Ghita


Peter W. Bosse (21-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 21-10-01 04:05

"Ghita" <mammas@bonbon.net> skrev i meddelandet...
>
> "Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev:
> > Vi (mig og min kat) - venter stadig spændt !
>
> Nu behøver I ikke vente længere.
> Har lagt print af opskrift i jpg format
> i dk.binaer.
> Billedet fylder 67,1 kb
> og ligger under emnet
> Chokotaerte til Bosse.
>
> Prøvede at sætte det i word dokument,
> så fylder dok. 87 kb, og det er jo
> til at overskue.

Tusind tak for hjælpen, -og kagen Ghita! - Det ser jo helt fornuftigt
ud.

Fremgangsmåde.
PrintScreen, sæt ind i fx Paint Shop Pro, beskær, og gem som
"Jpg". -færdig arbejde!
Men det kræver LIDT mere snilde, hvis man skal sætte to PrintScreen
sammen til ét billede. (har ikke prøvet)

Som tak for tippene og kagen, har jeg postet et PrintScreen-billede
af en Karolines opskrift (jpg format) i news:dk.binaer .
Selve printet fylder ca. 77kB, og er lagt under emnet:
Klassens-Time-Kage til Ghita

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Copenhagen Autumn Jazz 2001 (31. Oct. - 4. Nov.)
Check the complete program at
www.jazzfestival.dk/autumnjazz
All the best - from Copenhagen Jazz Festival.



Ghita (21-10-2001)
Kommentar
Fra : Ghita


Dato : 21-10-01 09:01


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev:
> Som tak for tippene og kagen, har jeg postet et PrintScreen-billede
> af en Karolines opskrift (jpg format) i news:dk.binaer .
> Selve printet fylder ca. 77kB, og er lagt under emnet:
> Klassens-Time-Kage til Ghita

Tak for det.
Med 3 unger kommer den kage til nytte !
Ghita


Jan Boegh (12-10-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 12-10-01 15:50

"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> wrote in message news:vTtx7.7891$uQ.732100@news010.worldonline.dk...

> Ja, og 1 screenprint-billede i Word fylder ca. 1.38 MB - så man må
> håbe at opskriften ikke er for lang, for så skal der 2 print til, og så
> er vi oppe på næsten 3 MB, og det tager ca. 15 min. at up/downloade.
> (selve billede fylder kun 45-60 KB). Man skulle tro at der var andre
> måder.

Ja - drop Word, det er omtrent det mindst velegnede produkt til operationen, der kan findes!

mvh
Jan


Tina Andersen (12-10-2001)
Kommentar
Fra : Tina Andersen


Dato : 12-10-01 09:44



"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:w%9x7.6454$uQ.675533@news010.worldonline.dk...
> "Ghita" <mammas@bonbon.net> skrev i meddelandet...
>
> > Jeg har kigget på "Karoline cd´en",...
>
> Jeg er også den lykkelige indehaver af "Karoline cd'en".
>
> Men det er bare lidt kedeligt at man ikke kan kopiere opskrifterne med
> billeder til udklipsholderen, så man kunne sende det videre til vennerne
> osv... -Så DER har Karoline været særlig smart. ;-(

Alle opskrifterne ligger inde på http://www.karoline.dk med billede, og
mulighed for at sende et link til vennerne.

Mvh

Tina
--
Husk at gøre et menneske glad hver dag.
-Det må godt være dig selv.




egclasen (31-10-2001)
Kommentar
Fra : egclasen


Dato : 31-10-01 17:39

Måske gør jeg "Caroline" stor uret, men jeg har sådan fået den ide at jeg
helst ikke skal bruge deres opskrifter mere, fordi de nærmest favorisere
smør , cremefraise (fromage frais), piskeflløde. Er der andre der har det
sådan?

Mvh.

Ester C.



Jan Boegh (31-10-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 31-10-01 18:40

"egclasen" <kaninen@tdcadsl.dk> wrote in message news:3be02868$0$25366$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Måske gør jeg "Caroline" stor uret, men jeg har sådan fået den ide at jeg
> helst ikke skal bruge deres opskrifter mere, fordi de nærmest favorisere
> smør , cremefraise (fromage frais), piskeflløde. Er der andre der har det
> sådan?

Sikkert!

Havde du da forestillet dig at et firma, der producerer mælkeprodukter skulle
anbefale andet?
Jeg synes sådan set Karoline-bøgerne (Ikke med 'C' - vi befinder os i Danmark,
hvor man endnu (hovedsageligt) taler og skriver på dansk) er udmærkede.
Bryggerierne har også udgivet en række madopskrifter - forbløffer det dig
at der indgår øl over det hele?

mvh
Jan


Klaus Alexander Seis~ (31-10-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 31-10-01 19:26

Jan Boegh skrev:

> Bryggerierne har også udgivet en række madopskrifter

Ligeledes har sukkerfabrikkerne.


// Klaus

--
><>°    vandag, môre, altyd saam

Jan Boegh (31-10-2001)
Kommentar
Fra : Jan Boegh


Dato : 31-10-01 20:04

"Klaus Alexander Seistrup" <spamtrap@magnetic-ink.dk> wrote in message
news:43cdecb1-2c3c-446c-9039-d05ca708f580@zigzag.magnetic-ink.dk...

> Ligeledes har sukkerfabrikkerne.

Yeps - og fiskebrancen og ... og i den sidste ende er det vel egentligt rimeligt at man promoverer sine produkter, sålænge det er
ærlig snak. Jeg har personligt langt sværere ved at tage f.eks. Meyer, der i sine TV-udsendelser IMHO (skjult) reklamerer groft for
den chokolade, han selv importerer.

mvh
Jan


Kim Juul (10-10-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 10-10-01 23:03


> hej alle,
> Da vores søn skal have kage med i børnehaven på sin fødselsdag, er vi på
> jagt efter en god opskrift på en spændende pladekage uden æg i, da der er
en
> af børnene som er ægallergiker.
> Er der nogen her som har et forslag til en børnevenlig kage uden æg ??
>
> mvh
>
> Andreas M. Hansen



For nogle dage siden var der næsten samme spørgsmål.

Her er en pandekagedej uden æg.

Allergivenlig opskrift. Inspiration fundet i Karolines køkken af
Mejeribrugets Hjemmekøkken og Retter til allergikere skrevet af Lene Buhl
Christoffersen.

Ingredienser:
Æg erstatning:
2 strøgne spsk. grødris
1/2 l. vand

Æbleskiver:
6 spsk. æg erstatning
3 spsk. sukker
1 1/2 tsk. kardemomme
1 1/2 tsk. vanillesukker
3 1/2 dl kærnemælk
2 1/2 dl fløde 13% eller piskefløde
250 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
Revet skal af en appelsin eller citron

Tilbehør:
Flormelis og solbærsyltetøj

Æg erstatning:
Grødris og vand koges i 1 time. Derefter presses massen igennem en si eller
blendes. (Kan fryses i f.eks. isterningebakker) (2 spsk. svarer til 1 æg).
Anvendes kold.

Æbleskiver:
Æg erstatning, sukker, kærnemælk og fløde piskes godt sammen. Tilsæt
hvedemel, kardemomme og vaniljesukker og rør godt rundt til alle klumper er
forsvundet. Lad dejen stå gerne en times tid. Tilsæt herefter bagepulver og
revet skal af appelsin eller citron og rør igen godt rundt. Bag nu
æbleskiverne i smør, margarine eller olie. (Tip: Kom evt. 50 g. smeltet smør
i dejen. Herved kan der spares på fedtstoffet ved bagningen)

Server æbleskiverne varme sammen med tilbehøret.


Jeg har ikke prøvet den endnu.

Hilsen

Kim Juul
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
kim-juul@mail.dk

www.kim-juul.dk www.bager-kim.dk
Country musik Bager og konditor faget
og slægtsforskning




Emil (11-10-2001)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 11-10-01 01:21

On Thu, 11 Oct 2001 00:03, Kim Juul wrote:

>> Da vores søn skal have kage med i børnehaven på sin fødselsdag, er vi på
>> jagt efter en god opskrift på en spændende pladekage uden æg i, da der er

>For nogle dage siden var der næsten samme spørgsmål.
>Her er en pandekagedej uden æg.

Den med ægerstatningen kan sikkert bruges mange andre steder.
Men har du også en bradepandepladeæblekageopskrift?

F,eks. en sukkerbrødsdej, taglagt tæt med tynde æblebåde, drysset
med rosiner og kanel/sukker (eller overtrækschokolade og nødder).


m.v.h. Emil


Peter W. Bosse (11-10-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 11-10-01 05:34

"Andreas M. Hansen" <nokke9@hotmail.com> skrev i meddelandet:

> Da vores søn skal have kage med i børnehaven på sin fødselsdag, er vi
> på jagt efter en god opskrift på en spændende pladekage uden æg i,
> da der er en af børnene som er ægallergiker.
> Er der nogen her som har et forslag til en børnevenlig kage uden æg ??

Jeg går ud fra at du mener brade-pande-kage, og IKKE pandekager som Kim
Juul nævner i sit indlæg.

Her er en opskrift u/æg...
Bradepandekage med appelsin (har været bragt her tidligere):

125 g smør el. margarine
175 g sukker
reven skal og saft af 1 citron og 1 appelsin
500 g mel
2 tsk bagepulver
1½ dl mælk

Glasur:
300 g flormelis
saft af 1 appelsin
evt. 1 spsk vand

Smør og sukker røres godt.
Frugtsaft og -skal tilsættes.
Mel og bagepulver røres i skiftevis med mælken.
Dejen fyldes i en smurt bradepande ca. 30x40 cm.
Bagetid: ca. 1 time ved jævn varme (170°).
Kagen glaseres med appelsinglasur, når den er kold.
-oo-

Hvis du el. din søn syntes om det, kan man også lave en brunsviger i
bradepande. - Her er opskriften - og helt uden æg...

Brunsvigere (også bragt her tidligere):

Dej:
30 g smør el. margarine
2 dl mælk
25 g gær
30 g sukker
300 g mel
½ tsk kardemomme
½ tsk salt

Remonce:
100 g smør el. margarine
100 g farin
2 spsk sirup
ca. 75 g korender

Smørret smeltes, mælken tilsættes og gæren røres ud heri.
De øvrige ingredienser tilsættes.
Dejen æltes godt. Stilles til til dobbelt størrelse et lunt sted i ca.
30 min.
Luften presses ud. Dejen rulles ud til en aflang firkant og lægges i en
smurt bradepande.
Smør, sirup og farin koges let sammen og fordeles over dejen. Korender
drysses over.
Efterhæver ca. 20 min. et lunt sted.
Bagetid: ca 15 min. ved god varme (200°).
Skæres ud i firkanter på ca. 6x8 cm.
-oo-

Endnu en opskrift på bradepandekage, men denne recept indeholder "æg".
Måske kan du bruge Kim Juul's "æg erstatning" -og prøve det.

Friisenborg bradepandekage med æbler:

Dej:
300 g smør el. margarine
225 g sukker
4 æg (el. 8 spsk æg erstatning) se andet indlæg.
500 g hvedemel
6 tsk bagepulver (det må gerne være Tørsleffs)
1 dl mælk

Pynt:
4-5 æbler
2 spsk sukker
50 g syltetøj eller marmelade
1 tsk vanila

Rørt dej: smør el. margarine røres blødt. Sukkeret drysses i. Æggene
(el. æg erstatning) røres i lidt af gange. Mel og bagepulver sigtes
sammen og blandes i skiftevis med mælken. Dejen bredes ud i en smurt
bradepande 38x24 cm. Æblerne vaskes. Kernehusene bores ud. Æblerne
skæres i tynde skiver, der lægges tæt på dejen. Sukker drysses over.
Midt i hvert æblestykke lægges en tsk. syltetøj. Kagen stilles i
forvarmet ovn. Bagetid: ca. ½ time ved 200°. Afkøles 10 min., hvorefter
bradepandenkagen fjernes.

Go' fornøjelse!

PS: Jeg slår ihjel hvis ikke det var bradepande-kage du mente. )

--
Mvh.
Peter W. Bosse

-Now you can put your feet up and read
the paper with the morning coffee...



Andreas M. Hansen (11-10-2001)
Kommentar
Fra : Andreas M. Hansen


Dato : 11-10-01 18:46

Hej allesammen,

Mange tak for hjælpen allesammen,

Det var som Peter formodede en bradepandekage jeg efterlyste, og da
brunsviger er meget vellidt her i huset, tror jeg vi satser på den !
- opskriften på pandekagedej var dog også interessant, så den vil også blive
afprøvet !

mvh

Andreas M. Hansen



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177580
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409080
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste