/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
blodpølse
Fra : Strid


Dato : 08-10-01 17:46

Hejsa

er der nogen der har erfaringer med at lave blodpølse ? nogen gode
opskrifter ?

Astrid

 
 
Torben Abildgaard (11-10-2001)
Kommentar
Fra : Torben Abildgaard


Dato : 11-10-01 20:17

Har fået denne færøske blodpølse-recept fra min mor:

Blodmørdur (úr Nolsoy) - Blodpølse fra Nolsø

Opskrift 1
Ca. 1 l blod (helst af lam)
1 kallun (kogeposer kan også bruges)
3 tsk. kanel
2 tsk. allehånde
2 tsk. nelliker
1 ¼ pund melis (= 750 g)
3 kopper havregryn (gerne grovvalsede)
1 pund groft rugmel (= 500 g)
evt. hvedemel (”efter skøn”)
250 g rosiner
1 kg talg (fåretælle siges at sænke kolestoroltallet)
Opskrift 2
Ca. 1 l blod
1 kallun (kogeposer kan også bruges)
500 g sukker
3 tsk. kanel
1 tsk. nelliker
1 tsk. allehånde
1 tsk. peber
ca. 400 g hvedemel
500 g rugmel
250 g rosiner
1 kg talg

· Den rensede kallun (mave) klippes i fire dele.
· Syes og sættes i vand med salt.
· Talgen skæres i små stykker
· Blodet røres sammen med krydderier og sukker.
· Rør mel i. Skal være som en tyk pandekagedej.
· Blodet hældes i kallunet sammen med 200 g
· talg og 50 g rosiner i hver pølse. Åbningen sys til.
· En stor gryde med vand tilsat salt bringes i kog
· Pølsen prikkes jævnt med en stoppenål
· og koger ca. en time ved svag varme,
idet de vendes et par gange.
· Prøv med en strikkepind, om der siver blod ud.
· Hvis ikke, er pølsen færdig.

Opskrift nr. 1 er den bedste, synes jeg. Der kan
spares på sukkeret. I stedet for kallun, kan man
bruge kogeposer (men kallun er bedst (og sundt).
Hæld blodet i kallunen/kogeposen igennem en
tragt (eks.tragten til filtersalt til opvaskemaskinen).
Talgen er bedst, når den først har fået et opkog
i vand og er hældt over med groft salt.
Der kan også bages blodpandekager af dejen. Men
så skal der mere vand i.





Strid skrev i meddelelsen ...
>Hejsa
>
>er der nogen der har erfaringer med at lave blodpølse ?
nogen gode
>opskrifter ?
>
>Astrid



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177580
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409080
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste