/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
her er Nan-brød opskriften!
Fra : Camilla Larsen


Dato : 26-09-01 19:40

Nhan (Indisk brød)
25 gr gær, 2 dl vand, 1 tsk salt, 1 spsk olie, ca 300 gr mel (5 dl)
Lun vandet knap håndvarmt (35 grader), smuldr gæren ud i det lunkne
vand og rør det glat. Rør salt, olie og lidt af melet i. Ælt resten af
melet i dejen. Den skal være let og smidig. Stil den til hævning lunt
og tildækket ½ time. Tryk luften ud af dejen og tril den til en lang
pølse. Del den i 10 stykker. Tryk hvert stykke fladt med hånden. Lad
brødene hæve tildækket endnu ½ time. Varm en stegepande godt op, og
læg så mange brød på der kan være, de hæver men breder sig ikke. Dæmp
varmen lidt og steg brødene 3-4 min på hver side. Steg resten af
brødene på samme måde. Læg de bagte brød i et klæde og servér dem
lune.
Tips: I Indien bages brødene på ydersiden af en speciel kubeformet
lerovn, som opvarmes indefra med kul. Byd brødene til karryretter og
sammenkogte retter, fx lam i yoghurt eller til kebab med lammekød,
Indisk Nhan kan også flækkes og lægges sammen om pålæg eller spises
med smør. De smager bedst friskbagte.

Håber de kan bruges

Camilla

 
 
Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177580
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409079
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste