/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
lækker salat?
Fra : Ivan Vejsgård Nielse~


Dato : 18-09-01 12:29

Hej
Jeg står og mangler en opskrift på en lækker salat som tilbehør til
skinke og kold kartoffelsalat.



 
 
Bettina Madsen (18-09-2001)
Kommentar
Fra : Bettina Madsen


Dato : 18-09-01 13:38

> Jeg står og mangler en opskrift på en lækker salat som tilbehør til
> skinke og kold kartoffelsalat.
>
Jeg fandt en salat som jeg synes passer til menuen og årstiden:
http://www.appetit.dk/opskrift.asp?id_opskrift=96

Bettina



René Strøm (18-09-2001)
Kommentar
Fra : René Strøm


Dato : 18-09-01 14:52

Måske skulle du overveje noget andet end skinke og kartoffelsalat,
jeg tror de færeste synes at dette 80'er fænomen er "lækkert" (no offence)
, men hvis du insisterer tror jeg at en salat med nødder og appelsin vil gå
godt.

mvh. René

Ivan Vejsgård Nielsen <ivan@aub.dk> skrev i en
nyhedsmeddelelse:3BA72FF6.B586F87@aub.dk...
> Hej
> Jeg står og mangler en opskrift på en lækker salat som tilbehør til
> skinke og kold kartoffelsalat.
>
>





Peter Westh (18-09-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 18-09-01 15:43

"René Strøm" <renestrom@rasmussen.mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3ba75166$0$262$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Måske skulle du overveje noget andet end skinke og kartoffelsalat,
> jeg tror de færeste synes at dette 80'er fænomen er "lækkert" (no offence)
> , men hvis du insisterer tror jeg at en salat med nødder og appelsin vil

> godt.

Nødder og appelsin i September måned???? Jeg skulle til at foreslå grønne
bønner a la greque (jeg kan ikke lige huske opskriften, og min browser er i
ged, men du finder den nok - en marinade af olivenolie, hvidvin, citron,
hvidløg, persille, laurbær, timian, peber, korianderfrø og fennikel.)

To gode tricks til kartoffelsalaten (fra Jane Grigson)

- Skær kartoflerne i skiver medens de er varme, og lad dem køle af i noget
velsmagende vædske, f.eks. hvidvin eller en god bouillon.

- vend dem i en god olie-eddike dressing før du kommer evt. mayonnaise ved.
Det bliver meget mere let og lækkert.

MVH

Peter





Neta & Peter (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Neta & Peter


Dato : 19-09-01 07:47

"Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:9o7mih$bqvjg$1@ID-62221.news.dfncis.de...
> "René Strøm" <renestrom@rasmussen.mail.dk> skrev i en meddelelse
> news:3ba75166$0$262$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Nødder og appelsin i September måned???? Jeg skulle til at foreslå grønne
> bønner a la greque (jeg kan ikke lige huske opskriften, og min browser er
i
> ged, men du finder den nok - en marinade af olivenolie, hvidvin, citron,
> hvidløg, persille, laurbær, timian, peber, korianderfrø og fennikel.)

Her er den. Bland:

3/4 dl vand
1 1/2 dl Olivenolie
2 1/2 dl (tør) hvidvin
saft af 1/2 citron
2 fed hvidløg, knust
2 laubær
1/2 tsk frisk timian
3 kviste persille, hakkede
1 tsk salt
5 sorte peberkorn, 1 tsk korianderfrø, 1 tsk fennikelfrø - alle knus groft i
morteren


Kog blandingen op, og kog din valgte grøntsag næsten møre, men stadig sprød
i den. Der er til godt et halvt kilo. Du kan bruge grønne bønner,
champignons, porrer, blomkål, broccoli, bladselleri, aubergine, nye
kartofler .... alle faste grøntsager, som ikke er for søde i sig selv. 1,
højest to slags sammen, det er ikke en blandet grøntsagsret. Grønne bønner
og champignos sammen er en fin kombination.

Når de har fået nok, fisker du dem op og lægger dem i en skål. Så koger du
marinaden lidt ind, og hælder den over grøntsagerne. Lad det køle af og
server. Er bedst indenfor en dags tid - skal de gemmes længere, er det bedst
at si marinaden fra.

Marinaden kan genbruges et par gange, eller kan puttes i en suppe med tomat,
hvide bønner og gulerødder.

MVH

Peter





Birgitte Pedersen (10-11-2001)
Kommentar
Fra : Birgitte Pedersen


Dato : 10-11-01 12:36

Grøn Salat.

3 - 4 pers.
½ icebergsalat
½ agurk
250 g cherrytomater
1 gul peber
Feta
hvidløgscroutons
solsikkekerner
Snit icebergsalaten fint, agurken skæres i tern og cherrytomaterne deles i
kvarte. Peberfrugten skæres i små tern og lægges øverst i salaten.
Rist solsikkekerner på en tør pande, afkøl dem og drys dem ud over salaten,
til sidst kommes feta på salaten.

MVH. Gitte.

"Ivan Vejsgård Nielsen" <ivan@aub.dk> skrev i en meddelelse
news:3BA72FF6.B586F87@aub.dk...
> Hej
> Jeg står og mangler en opskrift på en lækker salat som tilbehør til
> skinke og kold kartoffelsalat.
>
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177579
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409074
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste