/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Tomat, tomat og...
Fra : Gerner


Dato : 13-09-01 14:33

Opskrift på hjemmelavet tomatpuré ?


Det er vel ikke bare at komme x antal tomater i blenderen ?
Skal kernen med ?
Skal tomaterne koges først og afskales ?


 
 
Emil (17-09-2001)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 17-09-01 01:01

On Thu, 13 Sep 2001, Gerner wrote:

>Opskrift på hjemmelavet tomatpuré ?

se på:
www.tomatina.org

Der bare _*opskriften*_ på den ultimative tomatpuré. Dens mage
findes ganske enkelt ikke! Simpelt hen TÆSKE-lækkert.


m.v.h. Emil


Heidi (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 19-09-01 14:30

Emil <emilsen@image.dk> skrev i news:44eaqt4bk3bi9glgnjmbb3clvvsvgsf9v3@4ax.com
> On Thu, 13 Sep 2001, Gerner wrote:
>
> >Opskrift på hjemmelavet tomatpuré ?
>
> se på:
> www.tomatina.org
>
> Der bare _*opskriften*_ på den ultimative tomatpuré. Dens mage
> findes ganske enkelt ikke! Simpelt hen TÆSKE-lækkert.

Jeg har lidt problemer med at finde ud af hvor på siden den opskrift er??

Mvh.
Heidi


Gerner (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Gerner


Dato : 19-09-01 17:51

On Wed, 19 Sep 2001 15:29:53 +0200, "Heidi" <hct@telefona.dk> wrote:

>Emil <emilsen@image.dk> skrev i news:44eaqt4bk3bi9glgnjmbb3clvvsvgsf9v3@4ax.com
>> On Thu, 13 Sep 2001, Gerner wrote:
>>
>> >Opskrift på hjemmelavet tomatpuré ?
>>
>> se på:
>> www.tomatina.org
>>
>> Der bare _*opskriften*_ på den ultimative tomatpuré. Dens mage
>> findes ganske enkelt ikke! Simpelt hen TÆSKE-lækkert.
>
>Jeg har lidt problemer med at finde ud af hvor på siden den opskrift er??

Det var en witz. Og såden noget er jo normalt at sende til et seriøst
spørgsmål.

Du har sikkert set hvordan den laves i tv. Med millioner af mennesker
der lever på eller under sultegrænser, er det jo godt de samme
mennesker ikke har råd til tv.

>
>Mvh.
>Heidi


Emil (19-09-2001)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 19-09-01 22:44

On Wed, 19 Sep 2001 15:29:53 +0200, Heidi wrote:

>Emil skrev
>> www.tomatina.org

>Jeg har lidt problemer med at finde ud af hvor på siden den opskrift er??

Ja, man skal ligesom vide hvad man leder efter.
Tomatpuré er simpelthen ituskårne tomater som er kogt til de er
møre, puréret gennem en sigte (så kødet findeles og frø og skind
tilbageholdes) og evt atter indkogt til det er jævnt. Intet
andet! Der findes ikke andre opskrifter.

www.tomatina.org finder du videoklip af mennesker som vælter
sig i, og slås med tonsvis af tomater i den spanske overophedede
hede og laver herved tomatpuré.
Det var måske den opskrift Gerner efterlyste, men det var jo
svært at gætte.

Taler vi om almindelige opskrifter, vil nogle (vantro) tilsætte
20 gram sukker og 20 gram salt pr kg tomat, og koge et par
skivede løg med. OK; det giver den bedste og fineste smag, og er
faktisk min egen fremgangsmåde, men det er så ikke længere den
ægte vare. (husk konserveringsmiddel).

For herved er det faktisk allerede blevet tomatketchup, som er:
tomatpuré tilsat varierende mange krydderier og frugter (løg,
hvidløg, peberfrugter, ingefær, peber, osv).

Som du kan se, er det lidt af et spørgsmål om at holde sig til
definationerne.

Jeg håber du fik lidt morskab ud af linket, for det var min
hensigt. Beklager hvis du blev vildledt.

m.v.h. Emil


Heidi (20-09-2001)
Kommentar
Fra : Heidi


Dato : 20-09-01 08:36

Emil <emilsen@image.dk> skrev i news:bg3iqts9qfns9r35c9hatpnpusfh1kh8r3@4ax.com
> On Wed, 19 Sep 2001 15:29:53 +0200, Heidi wrote:
>
> >Emil skrev
> >> www.tomatina.org
>
> >Jeg har lidt problemer med at finde ud af hvor på siden den opskrift er??

> Jeg håber du fik lidt morskab ud af linket, for det var min
> hensigt. Beklager hvis du blev vildledt.

ja jeg opfattede ikke pointen (jeg sover lidt for meget i øjeblikket) - måske
hvis der havde været en smiley efter...

Men no hard feelings

Mvh.
Heidi


Morgan Green (27-10-2001)
Kommentar
Fra : Morgan Green


Dato : 27-10-01 14:58

Du lader dine 'friske' eller dåsetomater småkoge/reducere i ca. 5-8 timer på
lav varme.

(er godt med herbes-de-provence / basilikum / oregano)

MVH

"Gerner" <gerner@teknik.dk> skrev i en meddelelse
news:j5d1qt06qng2vsu1aeurm1h3rcnpk71baa@4ax.com...
> Opskrift på hjemmelavet tomatpuré ?
>
>
> Det er vel ikke bare at komme x antal tomater i blenderen ?
> Skal kernen med ?
> Skal tomaterne koges først og afskales ?
>



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177579
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409075
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste