/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Kaffebrød
Fra : Martin Larsen


Dato : 07-09-01 15:47

Hej gruppe

Er der nogen som har en opskrift på kaffebrød? I tilfælde af at ordet kan dække over flere slags brød/kager må jeg hellere specificere, at jeg mener den slags med en tvebakbund og makronfyld ovenpå!

Hilsen
Martin


 
 
Kim Juul (07-09-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 07-09-01 16:44


> Er der nogen som har en opskrift på kaffebrød? I tilfælde af at ordet kan
dække over flere slags brød/kager må jeg hellere specificere, at jeg mener
den slags med en tvebakbund og makronfyld ovenpå!
>


1. Kaffebrød er wienerbrød fra dagen før, hvor der lægges et lag makronmasse
over og bages.

eller

2. En bløddej der rulles ud i en bageplades længde, halvbages, skæres i
skiver og der smørres et lag makronmasse på den ene side som dyppes i kanel
og bages.

Hilsen

Kim Juul
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
kim-juul@mail.dk

www.kim-juul.dk www.bager-kim.dk
Country musik Bager og konditor faget
og slægtsforskning



Martin Larsen (07-09-2001)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 07-09-01 23:43

Hej Kim

Tak for svaret.

> 1. Kaffebrød er wienerbrød fra dagen før, hvor der lægges et lag makronmasse
> over og bages.

Det er ikke den type jeg mener ...

> 2. En bløddej der rulles ud i en bageplades længde, halvbages, skæres i
> skiver og der smørres et lag makronmasse på den ene side som dyppes i kanel
> og bages.

Måske mere denne her, bortset fra at jeg aldrig har set dem med kanel.

Men det som udmærker kaffebrødet (som jeg kender det) er at det er meget fedtfattigt. Jeg fik en næringsdeklaration fra FDB over deres kaffebrød:

Næringsindhold pr. 100 g
Energiindhold 1320 kJ
310 kcal
Protein 6,0
Kulhydrat 61
sukkerarter 31
Fedt 5,5

Når du skriver bløddej tænker jeg på noget med en masse fedt, men det er måske ikke tilfældet?

Hilsen
Martin


Kim Juul (08-09-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 08-09-01 00:26


> > 2. En bløddej der rulles ud i en bageplades længde, halvbages, skæres i
> > skiver og der smørres et lag makronmasse på den ene side som dyppes i
kanel
> > og bages.
>
> Måske mere denne her, bortset fra at jeg aldrig har set dem med kanel.

Jeg har set dem uden kanel, men kanel giver smag på brødet.

> Men det som udmærker kaffebrødet (som jeg kender det) er at det er meget
fedtfattigt. Jeg fik en næringsdeklaration fra FDB over deres kaffebrød:
>
> Næringsindhold pr. 100 g
> Energiindhold 1320 kJ
> 310 kcal
> Protein 6,0
> Kulhydrat 61
> sukkerarter 31
> Fedt 5,5
>
> Når du skriver bløddej tænker jeg på noget med en masse fedt, men det er
måske ikke tilfældet?

Hej Martin.
Bløddej indeholder fedtstof.
Bløddej som vi bager bruger, laver vi boller, kanelstænger og krydderboller
af. Også til kaffestænger.
Prøv at lave en dej til boller og 800 gr dej og rul ud i en bageplade. Prik
den med en gaffel - gerne meget tæt.
Og smør makron på.

Hilsen

Kim Juul
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
kim-juul@mail.dk

www.kim-juul.dk www.bager-kim.dk
Country musik Bager og konditor faget
og slægtsforskning







Peter W. Bosse (08-09-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 08-09-01 03:47

"Martin Larsen" <martin+spamfree+larsen@bigfoot.com> skrev:
> Er der nogen som har en opskrift på kaffebrød?
> > Kim skrev...
>
> > 2. En bløddej der rulles ud i en bageplades længde, halvbages,
> > skæres i skiver og der smørres et lag makronmasse på den ene side
> > som dyppes i kanel og bages.
>
> Måske mere denne her, bortset fra at jeg aldrig har set dem med kanel.
>
> Men det som udmærker kaffebrødet (som jeg kender det) er at det er
> meget fedtfattigt. Jeg fik en næringsdeklaration fra FDB over deres
> kaffebrød:

> Når du skriver bløddej tænker jeg på noget med en masse fedt, men det
> er måske ikke tilfældet?


Hej Martin, -undskyld jeg hopper ind. -Det er mig der har nattevagten om
lørdagen!

Kaffebrødet hos bageren er normalt lavet af en tebolledej (også kaldet
bløddej), og har dobbelt så meget fedtstof og 10 gange mere sukker end
som fx en franskbrødsdej.

Her er en opskrift på tebolledej som din bager ville have lavet den...

Bløddej til fx kaffebrød(lille portion):
½ l vand
100 g gær
100 g melis
5 g salt
100 g fedtstof (margarine/smør
2 stk æg
lidt kardemomme
ca. 1200 g hvedemel

Vægt: ca. 4 stk. a 500 g

Rulles ud og bages, og skæres ud som ovenstående. Derefter sprøjtes en
stribe makronmasse på med sprøjteposen, og bages herefter i en ikke alt
for varm ovn ca. 180-190° (langtidsstegning), til de er pæne
lysebrune.
PS: Skal det være luxus, drysses lidt hasselflager ovenpå.

Makronmasse:
250 g bittermasse (kransekagemasse)
500 g melis
æggehvider
lidt mel

Rør bittermasse og sukker sammen, tilsæt æggehvide (stille og piano,
så det ikke klumper), til massen bliver en lind grød (ikke for tyk,
heller ikke for tynd). Allersidst tilsættes et par skefulde mel og røres
med rundt et par gange. -færdig arbejde!
PS: Skulle der blive noget tilbage, så lav runde makroner el. nogle
aflange til Strauskager.

Go' fornøjelse!

--
Mvh.
Peter W. Bosse

Et godt initiativ, "brug din forstand", - gør som Poul Nyrup og jeg,
støt Radio Jazz, "Danmark's eneste og bedste jazz radio".
Medlemskab kun DKK 150,00 (EUR 20,17) halvårligt.
www.radiojazz.dk - djaaa!



Martin Larsen (08-09-2001)
Kommentar
Fra : Martin Larsen


Dato : 08-09-01 11:14

Hej Kim og Peter!

Tusing tak for svarene. Nu bliver jeg nødt til at gå ud og købe noget kransekagemasse. Jeg skal alligevel til Metro

Hilsen
Martin


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177579
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409073
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste