/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Spinat - genopvarmning ?
Fra : ab


Dato : 24-08-01 22:36

Der blev levnet en klat af aftenens middag der bød på spinatlasagne. Den var
ellers ret god.
Ingen kød men spinat - frossen blev anvendt, hytteost, tomatsauce og diverse
kryderier.

Men hvordan er det nu det er med genopvarmning af spinat - skal man holde
sig fra det? Alternativt kan resterne spises uden genopvarmning - er der
problemer med det?


PS: Oksefileten ligger stadig i køleskabet




 
 
Klaus Alexander Seis~ (24-08-2001)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 24-08-01 22:42

ab skrev:

> Men hvordan er det nu det er med genopvarmning af spinat -
> skal man holde sig fra det?

Se <http://fi.dk/mad/hygiejne/hygiejne/tekstudgavehygiejne/groensager/>
under afsnittene "Må persile genopvarmes?" og "Grønkål og spinat".


// Klaus

--
><>°    vandag, môre, altyd saam

Ole Larsen (25-08-2001)
Kommentar
Fra : Ole Larsen


Dato : 25-08-01 07:02


ab <ab@get2net.dk> skrev i en news:vqzh7.214$go2.19799@news.get2net.dk
> Der blev levnet en klat af aftenens middag der bød på spinatlasagne. Den
var
> ellers ret god.
> Ingen kød men spinat - frossen blev anvendt, hytteost, tomatsauce og
diverse
> kryderier.
>
> Men hvordan er det nu det er med genopvarmning af spinat - skal man holde
> sig fra det? Alternativt kan resterne spises uden genopvarmning - er der
> problemer med det?
>
>
> PS: Oksefileten ligger stadig i køleskabet

Problemet med spinat ( og persille ) skulle være at fordi de begge er så
relativt krusede, kan man ikke vaske jordbakterierne helt ud., Og blandt
jordbakterier er bl. a. de, der giver botulismus.
Men har spinat og persille været kogt med, er bakterierne dræbt, og denne
fare udelukket. Det er altså hvis man drysser med ----- efter kogning, der
er risiko. Spec. m. h. t. spinat skulle der yderligere være det forhold, at
der dannes nitrat (eller nitrit eller...) der skulle være kræftfremkaldende,
men -gætter jeg - det gælder vel de fleste proteinholdige fødevarer ??

Ole



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177580
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409076
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste