/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Syltning af chilier
Fra : Mette & Steinar


Dato : 19-08-01 16:24

Da vores chilihøst i år er gået helt amok, kunne vi godt tænke os at sylte
nogle af dem. Men hvordan gør man det ?

På forhånd tak for svar

mvh

Mette & Steinar



 
 
Gitte Sørensen (19-08-2001)
Kommentar
Fra : Gitte Sørensen


Dato : 19-08-01 19:45

Sun, 19 Aug 2001 17:23:57 +0200, skrev "Mette & Steinar"
<mette.steinar@it.dk> :

>Da vores chilihøst i år er gået helt amok, kunne vi godt tænke os at sylte
>nogle af dem. Men hvordan gør man det ?

Jeg brugte denne opskrift fra "Tørsleff's Grønne Syltebog" med succes
sidste år:

pr. 100 g chilier bruges:
1 3/4 dl vineddike (jeg brugte hvidvinseddike)
1 3/4 dl vand
1 3/4 spsk sukker
3/4 spsk salt
4 - 5 skalottteløg
1/2 tsk Atamon

Chilierne befries for stilke og prikkes med en gaffel, så væske bedre
kan trænge ind.
Vineddike, vand, sukker og salt koger op med chilierne og de hele
skrællede skalotteløg.
Væsken hældes fra og gives et opkog.
Tag gryden af blusset og tilsæt Atamon.
Chilierne og løgene lægges lagvis i glas, væsken hældes over og
glasset lukkes.
Trækker ca. 4 uger.

Obs !!
Hvis I skal ordne mange chilier, er det en god idé, at bruge et par
plastikhandsker - da jeg ordnede chili'er sidste år sved mine hænder
i 2 døgn efter

--
Gitte Sørensen gitte@superbruger.dk

Besøg min hjemmeside med galleri (tegning & akvarel), fotos,
rejser og madopskrifter http://home.worldonline.dk/~cgsorens

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177579
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409074
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste