/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Salmonella
Fra : Tone Hilde


Dato : 09-08-01 19:57

På no.alt.mat.drikke er det en diskusjon om salmonella. Jeg har en gang hørt
at hvis man legger egg ned i kokende vann så blir salmonellaen borte- d.v.s.
at salmonella-bakteriene ligger i skallet, er dette tilfelle?

--
Vennlig hilsen
Tone Hilde



 
 
opuss (09-08-2001)
Kommentar
Fra : opuss


Dato : 09-08-01 22:11

Det er rigtigt i 90 % af tilfældene men i 10 % er det i hviden og så hjælper
det ikke at skolde ægget



"Tone Hilde" <to-hild@online.no> skrev i en meddelelse
news:s3Bc7.750$fT5.11241@news1.oke.nextra.no...
> På no.alt.mat.drikke er det en diskusjon om salmonella. Jeg har en gang
hørt
> at hvis man legger egg ned i kokende vann så blir salmonellaen borte-
d.v.s.
> at salmonella-bakteriene ligger i skallet, er dette tilfelle?
>
> --
> Vennlig hilsen
> Tone Hilde
>
>



izeqb (13-08-2001)
Kommentar
Fra : izeqb


Dato : 13-08-01 13:30


"opuss" <b.boddum@jensen.tdcadsl.dk> wrote in message
news:3b72fc83$0$250$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Det er rigtigt i 90 % af tilfældene men i 10 % er det i hviden og så
hjælper
> det ikke at skolde ægget

Heller ikke at koge det?



EGC (13-08-2001)
Kommentar
Fra : EGC


Dato : 13-08-01 22:40


"opuss" <b.boddum@jensen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
news:3b72fc83$0$250$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> Det er rigtigt i 90 % af tilfældene men i 10 % er det i hviden og så
hjælper
> det ikke at skolde ægget

På kanal DK4 Den skaldede kok, et madprogram siger kokken at han blot
skyller ægget i kogende vand mht. til salmonella. Er det sandt, er der
seriøs viden om dette noget sted på nettet f.eks.

Mvh. E.C.



Kim Juul (14-08-2001)
Kommentar
Fra : Kim Juul


Dato : 14-08-01 16:52


> > Det er rigtigt i 90 % af tilfældene men i 10 % er det i hviden og så
> hjælper
> > det ikke at skolde ægget
>
> På kanal DK4 Den skaldede kok, et madprogram siger kokken at han blot
> skyller ægget i kogende vand mht. til salmonella. Er det sandt, er der
> seriøs viden om dette noget sted på nettet f.eks.
>
> Mvh. E.C.

Jeg har nu lært, at selv om man skyller et æg i kogende vand, så ER det kun
på æggeskallen man renser for salmonella
og ikke inden i ægget. Indholdet skal man altså koge for at være sikker på
at den er salmonella fri.


--
Kim Juul
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
kim-juul@mail.dk

www.kim-juul.dk www.bager-kim.dk
Country musik Bager og konditor faget
og slægtsforskning



-- kent -- (14-08-2001)
Kommentar
Fra : -- kent --


Dato : 14-08-01 18:43

On Tue, 14 Aug 2001 17:51:40 +0200 in <news:dk.kultur.mad+drikke> Kim Juul
wrote:

>
>> > Det er rigtigt i 90 % af tilfældene men i 10 % er det i hviden og så
>> hjælper
>> > det ikke at skolde ægget
>>
>> På kanal DK4 Den skaldede kok, et madprogram siger kokken at han blot
>> skyller ægget i kogende vand mht. til salmonella. Er det sandt, er der
>> seriøs viden om dette noget sted på nettet f.eks.
>>
>> Mvh. E.C.
>
>Jeg har nu lært, at selv om man skyller et æg i kogende vand, så ER det kun
>på æggeskallen man renser for salmonella
>og ikke inden i ægget. Indholdet skal man altså koge for at være sikker på
>at den er salmonella fri.

Eller så køber man æg i Sverige. Uden salmonella.

opuss (15-08-2001)
Kommentar
Fra : opuss


Dato : 15-08-01 21:13

Som sagt tidligere ;> Det er rigtigt i 90 % af tilfældene men i 10 % er det
i hviden og så hjælper det ikke at skolde ægget.-

Og salmonella bak. dør ved 72 C. men det er også ved den temp. at hviden i
ægget stivner, så hvis ægget er hårdkogt er det helt sikkert fri for
salmonella bak og ufarligt at spise.

Vel bekomme OPUSS






"Kim Juul" <kim-juul@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:3b7948ff$0$342$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
>
> > > Det er rigtigt i 90 % af tilfældene men i 10 % er det i hviden og så
> > hjælper
> > > det ikke at skolde ægget
> >
> > På kanal DK4 Den skaldede kok, et madprogram siger kokken at han blot
> > skyller ægget i kogende vand mht. til salmonella. Er det sandt, er der
> > seriøs viden om dette noget sted på nettet f.eks.
> >
> > Mvh. E.C.
>
> Jeg har nu lært, at selv om man skyller et æg i kogende vand, så ER det
kun
> på æggeskallen man renser for salmonella
> og ikke inden i ægget. Indholdet skal man altså koge for at være sikker på
> at den er salmonella fri.
>
>
> --
> Kim Juul
> - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
> kim-juul@mail.dk
>
> www.kim-juul.dk www.bager-kim.dk
> Country musik Bager og konditor faget
> og slægtsforskning
>
>



Christian Bech (15-08-2001)
Kommentar
Fra : Christian Bech


Dato : 15-08-01 13:23

EGC <xxxkaninen@email.dk> wrote:

> "opuss" <b.boddum@jensen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
> news:3b72fc83$0$250$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Det er rigtigt i 90 % af tilfældene men i 10 % er det i hviden og så
> hjælper
> > det ikke at skolde ægget
>
> På kanal DK4 Den skaldede kok, et madprogram siger kokken at han blot
> skyller ægget i kogende vand mht. til salmonella. Er det sandt, er der
> seriøs viden om dette noget sted på nettet f.eks.

Jeg mener, at Kok@mok-knallerten også har givet samme råd og affærdiget
salmonella som hysteri. Det er imidlertid uforsvarligt. For ikke så
længe siden var der et tilfælde fra Sønderjylland, hvor en kro havde
undladt at bruge pasteuriserede æg til fordel for skoldede æg.
Resultatet var en ordentlig omgang salmonellaforgiftning til gæsterne.

Det står naturligvis folk frit for at tage risikoen, men det er straks
værre, hvis man udsætter andre for den. Desuden er det vist ikke engang
tilladt at bruge andet end pasteuriserede æg i levnedsmiddelindustrien,
men det kan konditor Stroyer måske oplyse?

Min hukommelse siger mig, at du kan læse mere om emnet i Tænk+test.

--
Jeg har et mere end overfladisk kendkskab til et lokalt bibliotek.
- Lars Kim Lund

opuss (15-08-2001)
Kommentar
Fra : opuss


Dato : 15-08-01 21:24

Det er KUN tilladt at bruge pasteuriserede æg i levnedsmiddelindustrien.
Det eneste sted du må bruge rå æg er hjemme i køkkenet
Hilsen OPUSS



"Christian Bech" <giambattista.vico@mail.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:1ey6hj5.gy937v1c8xnc6N%giambattista.vico@mail.tele.dk...
> EGC <xxxkaninen@email.dk> wrote:
>
> > "opuss" <b.boddum@jensen.tdcadsl.dk> skrev i en meddelelse
> > news:3b72fc83$0$250$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > > Det er rigtigt i 90 % af tilfældene men i 10 % er det i hviden og så
> > hjælper
> > > det ikke at skolde ægget
> >
> > På kanal DK4 Den skaldede kok, et madprogram siger kokken at han blot
> > skyller ægget i kogende vand mht. til salmonella. Er det sandt, er der
> > seriøs viden om dette noget sted på nettet f.eks.
>
> Jeg mener, at Kok@mok-knallerten også har givet samme råd og affærdiget
> salmonella som hysteri. Det er imidlertid uforsvarligt. For ikke så
> længe siden var der et tilfælde fra Sønderjylland, hvor en kro havde
> undladt at bruge pasteuriserede æg til fordel for skoldede æg.
> Resultatet var en ordentlig omgang salmonellaforgiftning til gæsterne.
>
> Det står naturligvis folk frit for at tage risikoen, men det er straks
> værre, hvis man udsætter andre for den. Desuden er det vist ikke engang
> tilladt at bruge andet end pasteuriserede æg i levnedsmiddelindustrien,
> men det kan konditor Stroyer måske oplyse?
>
> Min hukommelse siger mig, at du kan læse mere om emnet i Tænk+test.
>
> --
> Jeg har et mere end overfladisk kendkskab til et lokalt bibliotek.
> - Lars Kim Lund



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste