/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
iskaffe
Fra : Natascha


Dato : 07-08-01 09:37

Hejsa.
Mine forældre har været på ferie i Grækenland, og dér smagt iskaffe for
første gang. Det er de blevet ret vilde med, og vil nu gerne lave det
herhjemme. De beskriver iskaffen som kaffe m. isterninger, "noget skum" og
"noget sødt". Det er ikke helt nok, til at jeg kan genskabe det til dem, så
jeg håber på lidt hjælp her i gruppen.
Så har du en god opskrift på iskaffe, vil hele familien blive glade.

vh Natascha





 
 
Henning Niss (08-08-2001)
Kommentar
Fra : Henning Niss


Dato : 08-08-01 14:12

"Natascha" <kimognat@mail1.stofanet.dk> writes:

> Så har du en god opskrift på iskaffe, vil hele familien blive glade.

Hmm ... opskrift er så meget sagt. Når jeg laver den slags (Frappe
tror jeg det hedder) gør jeg det simpelthen bare ved at lave et par
espresso'er, hælde dem i min blender sammen med nogle isterninger og
noget sukker. Så blender jeg derudaf og får den dejligste is-
kaffe. Sådan lavede de den ihvertfald i San Francisco. Det bliver
utroligt flot hvis man lader den stå lidt --- så samler der sig noget
skummende på toppen og noget af den mørke espresso falder til bunds.

(Jeg mener at huske at grækerne laver den anderledes. De bruger vist
ikke espresso men pulverkaffe-som-ikke-er-lavet-til-kaffe-endnu og
blander vist nok også mælk i.)

Henning

Ms. Krabappel (08-08-2001)
Kommentar
Fra : Ms. Krabappel


Dato : 08-08-01 15:02

Der er flere "teorier"... Den jeg kender er espresso med lidt sukker og
istern i en bar SHAKER (blender! kun amerikaner kan gøre det...) man ryster
godt og der kommer en flot, skummende kold kaffe til 1.

Der er flere "cocktail" varianter med fløde, cognac, chokolade osv. baseret
på samme system (shaker). Kun smagt i Italien på ferie, ingen
"opskrifter"...

Hjemmeudgaven: man stiller i køleskabet en sukret kande kaffe lavet med en
caffettiera! Ingen skum, men altid ved hånden...

Hvis man har en ismaskine kan man også lave en granita al caffe' - dvs. man
hælder en 3-4 espresso (små) kopper med lidt sukker i en ismaskine og lade
den køre indtil den bliver "granita" (sorbet). Man spiser den straks med
flødeskum som fx dessert.

Sandra



Peter Westh (08-08-2001)
Kommentar
Fra : Peter Westh


Dato : 08-08-01 15:18

Jeg laver tit iskaffe af pulverkaffe (eller - bedre - kold espresso),
isterninger, mælk, lidt sukker og evt et dyt vanille. Det hele køres i
blenderen, og skummet kommer ad sig selv. Blandingsforhold efter smag.

MVH

Peter



Kat (08-08-2001)
Kommentar
Fra : Kat


Dato : 08-08-01 18:05

Peter Westh skrev:
> Jeg laver tit iskaffe af pulverkaffe (eller - bedre - kold
espresso),
> isterninger, mælk, lidt sukker og evt et dyt vanille. Det hele
køres i
> blenderen, og skummet kommer ad sig selv. Blandingsforhold
efter smag.

Og det er netop sådan, de gør det i Grækenland!

--
/kat
---
www.symbiose.subnet.dk
Fysisk og psykisk sundhed
Forkæl dig selv eller din nærmeste


> MVH
>
> Peter
>
>


alexanderhatami (07-08-2002)
Kommentar
Fra : alexanderhatami


Dato : 07-08-02 08:23

"Natascha" skrev d. 07-08-01 09:37 dette indlæg :
> Hejsa.
> Mine forældre har været på ferie i Grækenland, og dér smagt iskaffe
for
> første gang. Det er de blevet ret vilde med, og vil nu gerne lave det
> herhjemme. De beskriver iskaffen som kaffe m. isterninger, "noget
skum" og
> "noget sødt". Det er ikke helt nok, til at jeg kan genskabe det til
dem, så
> jeg håber på lidt hjælp her i gruppen.
> Så har du en god opskrift på iskaffe, vil hele familien blive glade.
>
> vh Natascha
>
>
>
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


alexanderhatami (07-08-2002)
Kommentar
Fra : alexanderhatami


Dato : 07-08-02 08:23

hej natascha. jer er selv fra kreta og har lavet, og stadigvæk laver så
meget frappe, så du tror det er løgn. jeg sidder faktisk med en her,
mens jeg skriver til dig. Frappe laver man af en bestemt slags nescafe,
som man kun kan købe i grækenland. sålænge du ikke er i besiddelse af
den her slags nescafe, vil alt andet være juks, især det med espressoen
er noget værre forslag."Natascha" skrev d. 07-08-01 09:37 dette indlæg :
> Hejsa.
> Mine forældre har været på ferie i Grækenland, og dér smagt iskaffe
for
> første gang. Det er de blevet ret vilde med, og vil nu gerne lave det
> herhjemme. De beskriver iskaffen som kaffe m. isterninger, "noget
skum" og
> "noget sødt". Det er ikke helt nok, til at jeg kan genskabe det til
dem, så
> jeg håber på lidt hjælp her i gruppen.
> Så har du en god opskrift på iskaffe, vil hele familien blive glade.
>
> vh Natascha
>
>
>
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste