/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Før oliering af bordplade - hvad er bedst?~
Fra : Christian Jacobsen


Dato : 04-04-10 20:23

Hej i gruppen

Jeg har et køkken med en massiv nyatoh bordplade. Den er ved at trænge til
olie igen.

De sidste par gange jeg har olieret den er jeg endt med et resultat der er
skuffende. Det virker som om der er tørre pletter både inden og efter
olieringen. De har ikke været der før.
Det virker som om pladen nogle steder er mættet med noget anden, og derfor
ikke modtager olie.(?)..

Jeg har efter råd fra producenterne og køkkenfirma prøvet følgende:
*Slibning med excentersliber, herefter afvask, tørre 24 timer, herefter olie
efter forskrifter
*Slibning med rystepudser, herefter afvask, tørre 24 timer, herefter olie
efter forskrifter.
*Afvask med stærk sulfo (hedder det affedtning?), herefter tørre 24 timer,
herefter olie efter forskrifter

Jeg har prøvet forskellige olier. Både triptrap, den originale til bordplade
og en fra jemogfix. Alle er påført minutiøst efter oliens forskrifter inkl
overholdelse af tider...


Er der nogen der kan guide mig til hvordan de optimale forberedelser er?

På forhånd tak

/CJ


 
 
AlRo (05-04-2010)
Kommentar
Fra : AlRo


Dato : 05-04-10 09:40


"Christian Jacobsen" <Christian.Jacobsen00@gmail.com> skrev i en meddelelse
news:4bb8e70b$0$282$14726298@news.sunsite.dk...
> Hej i gruppen
>
> Jeg har et køkken med en massiv nyatoh bordplade. Den er ved at trænge til
> olie igen.
>
> De sidste par gange jeg har olieret den er jeg endt med et resultat der er
> skuffende. Det virker som om der er tørre pletter både inden og efter
> olieringen. De har ikke været der før.
> Det virker som om pladen nogle steder er mættet med noget anden, og derfor
> ikke modtager olie.(?)..
>
> Jeg har efter råd fra producenterne og køkkenfirma prøvet følgende:
> *Slibning med excentersliber, herefter afvask, tørre 24 timer, herefter
> olie efter forskrifter
> *Slibning med rystepudser, herefter afvask, tørre 24 timer, herefter olie
> efter forskrifter.
> *Afvask med stærk sulfo (hedder det affedtning?), herefter tørre 24 timer,
> herefter olie efter forskrifter
>
> Jeg har prøvet forskellige olier. Både triptrap, den originale til
> bordplade og en fra jemogfix. Alle er påført minutiøst efter oliens
> forskrifter inkl overholdelse af tider...
>
>
> Er der nogen der kan guide mig til hvordan de optimale forberedelser er?
>
> På forhånd tak
>
> /CJ
Jeg kikker lige med, har samme "problem" dog med en kirsebær bordplade
har prøvet affedning med brun sæbe derefter
skrabet den gamle olie af med en malingsskraber, derefter grundrens,
slibning med
multisliber 80-150-300, tørring og til sidst lindolie,
men med "tørre" og matte områder til følge, selv efter 2-3 gange olie.

Mvh Allan



Christian Jacobsen (10-04-2010)
Kommentar
Fra : Christian Jacobsen


Dato : 10-04-10 19:51



"AlRo" <golfine(Fjern)@gmail.com> wrote in message
>>
>> /CJ
> Jeg kikker lige med, har samme "problem" dog med en kirsebær bordplade

Kig du bare med. Det ligner dog ikke at det er her der kommer svar.
Hvis du finder svar andetsteds, så må du gerne smide mig en mail.

/CJ


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177558
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408925
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste