/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Gazpacho
Fra : Jan Apollo


Dato : 28-07-01 11:13

Hej
Er der nogen der lige ligger inde med en genial opskrift ??

VH

Jan Apollo



 
 
Jan Apollo (28-07-2001)
Kommentar
Fra : Jan Apollo


Dato : 28-07-01 11:21

> Er der nogen der lige ligger inde med en genial opskrift ??

En hurtig søgning på Google gav et hav af opskrifter

Hvad foretrækker I, med eller uden kogning ?

Jan Apollo



Deleuran (28-07-2001)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 28-07-01 13:21

Ingen kogning!!!!!!! Deri ligger hele gaspasho'ens charme. Selvom du har
fundet et hav af opskrifter, får du nu alligevel min (fra min faster i
Spanien) den er nemlig uovertruffen IMHO.

Gaspasho

2-3 tomater (meget store, min faster brugte nogle kæmpe bøftomater)

1 agurk
1 rød peberfrugt
1 grøn peberfrugt
2 fed hvidløg
evt. vand

Alt blendes og sies, herefter tilsættes:

olivenolie
meget vinaigre
salt

Trækker koldt nogle timer før servering.

Lone, som netop er på vej ud at lave en portion til i aften




"Jan Apollo" <apollo@post5.tele.dk> skrev i en meddelelse
news:3b6291a2$0$51761$edfadb0f@dspool01.news.tele.dk...
> > Er der nogen der lige ligger inde med en genial opskrift ??
>
> En hurtig søgning på Google gav et hav af opskrifter
>
> Hvad foretrækker I, med eller uden kogning ?
>
> Jan Apollo
>
>



Casper (29-07-2001)
Kommentar
Fra : Casper


Dato : 29-07-01 00:08

Ang. gazpacho
Lige et par tilføjelser. Jeg ville bruge ca. et kilo tomater til den
angivne mængde af agurker o.a. Derudover ca. to store skiver brød uden
skorpe. Der SKAL tilsættes vand (ca. en halv liter). Tomaterne skal
skoldes og flås og al snasket smides væk. Agurkerne skal skrælles og
kernepartiet smides væk. Husk på at når der tilsættes olivenolie,
taler vi ikke om den sædvanlige danske skefuld eller to men om mindst
to deciliter (2 1/2 er passende) - ellers kan det være lige meget.
Desuden er det noget lettere at blende EFTER man har tilsat vand og
olie. Som tilbehør til at smide oven i suppen skal man have fintskåret
agurk (skrællet og udkernet), tomat (flået og snask fraskåret), løg,
rød peber, grøn peber og brødcroutoner. Jeg er enig i, at det ikke
skal koges. Der er til ca. seks tallerkener.
Mvh. Casper

Deleuran (29-07-2001)
Kommentar
Fra : Deleuran


Dato : 29-07-01 10:03

Hej
Da grundopskriften er "min" vil jeg lige påpege at jeg ikke er enig i
dine rettelser. Især synes jeg det er synd at smide alt det vand i suppen.
Derudover kan vi vel blive enige om at der ikke findes éen rigtig måde at
lave gazpacho på, og det må være Ok at prøve sig lidt frem.
Lone

"Casper" <casperdahl2000@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:c8fc1d6e.0107281508.6b4cdee8@posting.google.com...
> Ang. gazpacho
> Lige et par tilføjelser. Jeg ville bruge ca. et kilo tomater til den
> angivne mængde af agurker o.a. Derudover ca. to store skiver brød uden
> skorpe. Der SKAL tilsættes vand (ca. en halv liter). Tomaterne skal
> skoldes og flås og al snasket smides væk. Agurkerne skal skrælles og
> kernepartiet smides væk. Husk på at når der tilsættes olivenolie,
> taler vi ikke om den sædvanlige danske skefuld eller to men om mindst
> to deciliter (2 1/2 er passende) - ellers kan det være lige meget.
> Desuden er det noget lettere at blende EFTER man har tilsat vand og
> olie. Som tilbehør til at smide oven i suppen skal man have fintskåret
> agurk (skrællet og udkernet), tomat (flået og snask fraskåret), løg,
> rød peber, grøn peber og brødcroutoner. Jeg er enig i, at det ikke
> skal koges. Der er til ca. seks tallerkener.
> Mvh. Casper



Jan Apollo (30-07-2001)
Kommentar
Fra : Jan Apollo


Dato : 30-07-01 09:08

> Hej
> Da grundopskriften er "min" vil jeg lige påpege at jeg ikke er enig i
> dine rettelser. Især synes jeg det er synd at smide alt det vand i suppen.
> Derudover kan vi vel blive enige om at der ikke findes éen rigtig måde at
> lave gazpacho på, og det må være Ok at prøve sig lidt frem.
> Lone

Tak for svarene. Jeg må indrømme at jeg lavede en "kogeudgave" Smagte
ifølge gæsterne )
himmelsk, havde iøvrigt "tabt" en enkelt kirsebærpaprika ned i gryden
hvilket nok gjorde den mere ungarsk end spansk.
Glæder mig til at prøve Jeres opskrifter !!

VH

Jan Apollo




Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste