/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
min krydderolie er blevet grumset :-(
Fra : Erik R. Nielsen


Dato : 23-11-08 14:58

Hej
Jeg har en lille karaffel som jeg har puttet en chili, en gren timian, hele
peberkorn + noget mere i og fyldt op med olivenolie.
Det ser pænt ud; men nu efter ca. 6 måneder er olien blevet grumset. Det ser
ud som om der er en sky rundt om chilien.
Hvor lang tid kan man gemme sådan en hjemmelavet krydderolie???

Erik



 
 
Emil (23-11-2008)
Kommentar
Fra : Emil


Dato : 23-11-08 20:58

"Erik R. Nielsen" wrote:

>Jeg har en lille karaffel som jeg har puttet en chili, en gren timian, hele
>peberkorn + noget mere i og fyldt op med olivenolie.
>Det ser pænt ud; men nu efter ca. 6 måneder er olien blevet grumset. Det ser
>ud som om der er en sky rundt om chilien.

Jeg vil gætte på, at du ikke har varmebehandlet ingredienserne. Nogle
baktusser kan formere sig uden ilt; men der skal som regel fugt til.
Og der er rigeligt med fugt i en frisk chili. Brug evt. en tørret
udgave.

>Hvor lang tid kan man gemme sådan en hjemmelavet krydderolie???

Kast det bort og lav en ny portion, som du varmer op til 80 - 90
grader i et lille kvarterstid (brug stegetermometer i gryden).
I stedet for at opvarme olien med, kan du komme krydderierne i ovnen
ved samme varme, men i den dobbelte tid.

Holdbarheden nedsættes ved påvirkning af luft, lys og varme. Kig på
holdbarhedsdatoen på oliens emballage.

Det er normalt ikke sundhedsskadeligt at overskride "mindst holdbar
til"-datoen. Der sker en langsom harskning, så det går i første række
ud over smagen. Med de nævnte krydderier og opbevaring i køleskab, vil
der gå år, før en harskning vil kunne smages af normale ganer.


m.v.h. Emil

Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177470
Tips : 31964
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408288
Brugere : 218881

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste