/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Her forleden...
Fra : Peter Westh


Dato : 25-07-01 15:15

Skulle jeg lave noget god mad til min kæreste, når hun kom hjem fra arbejde.
Et kig i køleskabet afslørede en rest kogt bulghur, nogle kartofler, et
halvt koved spidskål, noget agurk, løg, en pakke pitabrød. I frugtskålen lå
et par tomater og to lettere indtørrede nektariner.

Hm. Jeg havde knap 20 kroner på lommen. En tur i Netto fik 15 af dem omsat
til et halvt pund hakket oksekød.

Bulghur og hakket kød - der skulle da være basis for noget.

Jeg hakkede et løg og 4 fed hvidløg, så kom jeg nogle håndfulde bulghur i
røremaskinen sammen med kødet, 1 tsk Garam Masala, 1 tsk Oregano og salt.
Æltede det godt, til farsen var fast og elastisk.

Kartoflerne blev skåret i båd, tørret godt af i et klæde, vendt med en spsk
olie (jordnød, det var det eneste jeg havde) og bredt ud på bradepanden i
ovnen. Fuld hammer på ovnen.

Kål, gulerødder, agurk og 1 tomat blev skåret i strimler. Men hvad med
dressing?

Jeg snusede lidt i skabet og fandt en pose sesamfrø, samt nogle syltede,
røde chilier købt for en 5-er i Netto.

Jeg ristede 3-4 spsk sesamfrø, og kom dem i en skål med 3 hakkede chilier.
Heri rørte jeg ca 1/2 dl eddike samt 2 tsk sukker, salt, peber og noget
tørret mynte. Dette blev dryppet ud over salaten. Det så meget etnisk og
dekorativt ud, men jeg fik kun brugt cirka halvdelen.

Nu blev grillpanden sat over, og 6 bøffer formet. Hun kommer hjem om 10
minutter, så de blev lagt på med det samme. Sauce! Jeg mangler sauce!

Hmmm- tråden om salsa dukkede op i min erindring. Jeg tog den sidste tomat,
og en af nektarinerne, og hakkede dem ret fint. Dette rørte jeg i den sidste
dressing, sammen med 1 tsk tomatpure. Det smagte som ketchup burde smage.
Sødt, surt, krydret.

Pitabrøden kom i ovnen da døren gik.

Volia: Grillet kofta med ovnkartofler, salat med sesamvinaigrette og
nektarinsalsa. Så fik jeg hende også til at smile til mig den dag.

MVH

Peter





 
 
Renate Jacobsen (25-07-2001)
Kommentar
Fra : Renate Jacobsen


Dato : 25-07-01 20:30


"Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:9jmk91$54dc$1@ID-62221.news.dfncis.de...

>snip en hel masse lækkert<

>
> Volia: Grillet kofta med ovnkartofler, salat med sesamvinaigrette og
> nektarinsalsa. Så fik jeg hende også til at smile til mig den dag.

Hej Peter

Vil du gifte dig med mig? ))

Hvor er det dejligt at høre, at nogen bliver *så* opfindsomme ved tanken om
at kunne glæde et andet menneske....)))

Håber du fik et ordentligt knus.

Mvh. Renate



Helle :\)\) (25-07-2001)
Kommentar
Fra : Helle :\)\)


Dato : 25-07-01 21:23

> Hvor er det dejligt at høre, at nogen bliver *så* opfindsomme ved tanken
om
> at kunne glæde et andet menneske....)))
>
> Håber du fik et ordentligt knus.
>
> Mvh. Renate

Mon ikke han fik lidt mere end et knus *fnis thihi*
Ej, seriøst, det er fedt at se, at der er nogen der kan lide at lave et
måltid for at glæde en anden.

mvh
Helle :)




Knud Winckelmann (26-07-2001)
Kommentar
Fra : Knud Winckelmann


Dato : 26-07-01 02:02

Således skrev "Renate Jacobsen" <renate@bgprint.dk> i
dk.kultur.mad+drikke Wed, 25 Jul 2001 21:30:29 +0200:

>>
>> Volia: Grillet kofta med ovnkartofler, salat med sesamvinaigrette og
>> nektarinsalsa. Så fik jeg hende også til at smile til mig den dag.
>
>Hej Peter
>
>Vil du gifte dig med mig? ))

Jeg så ham først....

Jeg tror jeg skal til at øve mig lidt på hvad der nu tilfældigvis er i
køleskabet...

Er der nogen flere der har den slags succesoplevelser de har lyst til
at dele med os andre?

Knud
--
Disc space -- the final frontier!

Karina Lund Andersen (26-07-2001)
Kommentar
Fra : Karina Lund Andersen


Dato : 26-07-01 00:34

Hej Peter.

Det var virkeligt opfindsomt. Jeg håber at din kæreste satte pris på
måltidet, jeg var i hvert fald blevet glad:)

mvh.
Karina
"Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk> skrev i en meddelelse
news:9jmk91$54dc$1@ID-62221.news.dfncis.de...
> Skulle jeg lave noget god mad til min kæreste, når hun kom hjem fra
arbejde.
> Et kig i køleskabet afslørede en rest kogt bulghur, nogle kartofler, et
> halvt koved spidskål, noget agurk, løg, en pakke pitabrød. I frugtskålen

> et par tomater og to lettere indtørrede nektariner.
>
> Hm. Jeg havde knap 20 kroner på lommen. En tur i Netto fik 15 af dem omsat
> til et halvt pund hakket oksekød.
>
> Bulghur og hakket kød - der skulle da være basis for noget.
>
> Jeg hakkede et løg og 4 fed hvidløg, så kom jeg nogle håndfulde bulghur i
> røremaskinen sammen med kødet, 1 tsk Garam Masala, 1 tsk Oregano og salt.
> Æltede det godt, til farsen var fast og elastisk.
>
> Kartoflerne blev skåret i båd, tørret godt af i et klæde, vendt med en
spsk
> olie (jordnød, det var det eneste jeg havde) og bredt ud på bradepanden i
> ovnen. Fuld hammer på ovnen.
>
> Kål, gulerødder, agurk og 1 tomat blev skåret i strimler. Men hvad med
> dressing?
>
> Jeg snusede lidt i skabet og fandt en pose sesamfrø, samt nogle syltede,
> røde chilier købt for en 5-er i Netto.
>
> Jeg ristede 3-4 spsk sesamfrø, og kom dem i en skål med 3 hakkede chilier.
> Heri rørte jeg ca 1/2 dl eddike samt 2 tsk sukker, salt, peber og noget
> tørret mynte. Dette blev dryppet ud over salaten. Det så meget etnisk og
> dekorativt ud, men jeg fik kun brugt cirka halvdelen.
>
> Nu blev grillpanden sat over, og 6 bøffer formet. Hun kommer hjem om 10
> minutter, så de blev lagt på med det samme. Sauce! Jeg mangler sauce!
>
> Hmmm- tråden om salsa dukkede op i min erindring. Jeg tog den sidste
tomat,
> og en af nektarinerne, og hakkede dem ret fint. Dette rørte jeg i den
sidste
> dressing, sammen med 1 tsk tomatpure. Det smagte som ketchup burde smage.
> Sødt, surt, krydret.
>
> Pitabrøden kom i ovnen da døren gik.
>
> Volia: Grillet kofta med ovnkartofler, salat med sesamvinaigrette og
> nektarinsalsa. Så fik jeg hende også til at smile til mig den dag.
>
> MVH
>
> Peter
>
>
>
>



Peter W. Bosse (26-07-2001)
Kommentar
Fra : Peter W. Bosse


Dato : 26-07-01 04:15

"Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk> skrev i meddelandet...
> Skulle jeg lave noget god mad til min kæreste, når hun kom hjem fra
> arbejde. Et kig i køleskabet afslørede en rest kogt bulghur, nogle
> kartofler, et halvt koved spidskål, noget agurk, løg, en pakke
> pitabrød. I frugtskålen lå et par tomater og to lettere indtørrede
> nektariner.
>
> Hm. Jeg havde knap 20 kroner på lommen. En tur i Netto fik 15 af dem
> omsat til et halvt pund hakket oksekød.
[KLIP]

> Nu blev grillpanden sat over, og 6 bøffer formet. Hun kommer hjem om
> 10 minutter, så de blev lagt på med det samme. Sauce! Jeg mangler
> sauce!
>
> Hmmm- tråden om salsa dukkede op i min erindring. Jeg tog den sidste
> tomat, og en af nektarinerne, og hakkede dem ret fint. Dette rørte jeg
> i den sidste dressing, sammen med 1 tsk tomatpure. Det smagte som
> ketchup burde smage.
> Sødt, surt, krydret.
>
> Pitabrøden kom i ovnen da døren gik.
>
> Volia: Grillet kofta med ovnkartofler, salat med sesamvinaigrette og
> nektarinsalsa. Så fik jeg hende også til at smile til mig den dag.
> Peter

DET VAR DOG den værste gang over-sentimentale bræk jeg har hørt
længe, -undskyld fedterøv!

Havde du da så bare lavet lidt varmt mad til din gamle halvblinde mor på
83, så havde jeg taget hatten af.

Af erfaring bør kvinder generelt ikke forkæles for meget og for tit, de
vænner sig hurtigt til det, og når man så en dag holder op med at
forkæle, så skifter de skam helt ansigt.
Generelt med kvinderne på denne jord, så er de kun sat til verdenen for
at skulle føde børn, lave mad, vaske tøj, passe børn og underholde
manden, og ikke en pind mere. -Husk det


--
Mvh.
Peter W. Bosse - som lige har lavet morgenmad til sin gamle mor.



Neta & Peter (26-07-2001)
Kommentar
Fra : Neta & Peter


Dato : 26-07-01 07:02

"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:8YL77.466$lh7.38870@news010.worldonline.dk...
> DET VAR DOG den værste gang over-sentimentale bræk jeg har hørt
> længe, -undskyld fedterøv!

Det hører måske med til historien, at det er *hende* der forsørger *mig* i
øjeblikket...

;-P





Ghita Cecilie Jallow (26-07-2001)
Kommentar
Fra : Ghita Cecilie Jallow


Dato : 26-07-01 21:27


"Peter W. Bosse" <peterw.bosse@worldonline.dk> skrev i en meddelelse
news:8YL77.466$lh7.38870@news010.worldonline.dk...
> DET VAR DOG den værste gang over-sentimentale bræk jeg har
> hørt længe, -undskyld fedterøv!
>
> Havde du da så bare lavet lidt varmt mad til din gamle
> halvblinde mor på 83, så havde jeg taget hatten af.
>
> Af erfaring bør kvinder generelt ikke forkæles for meget og
> for tit, de vænner sig hurtigt til det, og når man så en dag
> holder op med at forkæle, så skifter de skam helt ansigt.
> Generelt med kvinderne på denne jord, så er de kun sat til
> verdenen for at skulle føde børn, lave mad, vaske tøj, passe
> børn og underholde manden, og ikke en pind mere. -Husk det

Hej Peter
Håber at du bare laver sjov i gaden.
Hvis min kæreste kom ud med den slags i alvor, ville han få et los i den
bare r..
- Men han ved heldigvis også bedre !

--
Ghita Cecilie

Rene' Hjorth (26-07-2001)
Kommentar
Fra : Rene' Hjorth


Dato : 26-07-01 07:45

Wed, 25 Jul 2001 16:14:47 +0200 skrev "Peter Westh" <htsewp@hum.ku.dk>

Hej Peter

>Hm. Jeg havde knap 20 kroner på lommen.

Hvor er det skønt at læse... At selvom der kun var 20 kroner i
kontanter (og det basale tilbehør) derhjemme, fik du lige vist alle
tvivlere om at hvis viljen er til stede, kan man lave et rigtigt godt
måltid mad for få penge.

Og, ja, Netto kan være et godt sted at handle - der er intet i vejen med
kvalliteten; f.eks. er deres magre hakket skinekød af en betragtelig
bedre beskaffenhed end de lokale supermarkeders hér ude på landet.

Men jeg vil hævde at der var noget romantik til stede, for at det
lykkeds for dig - en kærlighed til råvarene, til maden og til hende som
maden også blev lavet til


René
www.rene.hjorth.com

Per K. Nielsen (26-07-2001)
Kommentar
Fra : Per K. Nielsen


Dato : 26-07-01 20:37

On Wed, 25 Jul 2001 16:14:47 +0200, "Peter Westh"
<htsewp@hum.ku.dk> wrote:

>Volia: Grillet kofta med ovnkartofler, salat med sesamvinaigrette og
>nektarinsalsa. Så fik jeg hende også til at smile til mig den dag.

Den omgang skulle vel kunne give mere end et smil
--
Per K. Nielsen


R.N. (27-07-2001)
Kommentar
Fra : R.N.


Dato : 27-07-01 12:20


Neeej, hvor er hele denne beretning dog både opløftende og inspirerende. Der
er så mange gode ideer samlet under eet, at man kan vende tilbage til den
igen og igen.Og hente ny inspiration, nye ideer om hvordan man kan bruge
tingene.

Alle tiders - tak for inspirationen.

Hilsen R.N.



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste