On Wed, 5 Nov 2008 17:36:18 +0100, "Aksel Pedersen"
<akselp@hotmail.com> wrote:
>
>"Kasper Bergholt" <mxnxgx@tiscali.dk> skrev i en meddelelse
>news:nbq0h4provf1efftdfc54r9oger7eahdt2@4ax.com...
>> On Tue, 4 Nov 2008 13:17:26 +0100, "Aksel Pedersen"
>
>>
>> Her er et bud, selv om krydringen nok på ingen måde bliver som den, I
>> har oplevet i Budapest (for her er inspirationen spanks), men
>> beskrivelsen af kødets struktur og den sprøde svær kan nemt opnås ved
>> langtidsstegning og efterfølgende bruning under grill.
>>
>>
http://www.bergholt.net/svineskank_braiseret_i_cava_med_fennikelsalat_peberpiment_og_asparges_kartofler_fra_samsoe.html
>>
>> Sværen bliver sprød lige som på en flæskesteg.
>>
>> Marinade/braiseringslage kan gøres mere vinteragtig ved at bruge
>> rødvin og kraftigere urter (fx timian, bredbladet persille,
>> allehånde).
>>
>>
>> Svineskank egner sig også fortrinlingt til svinerillette. Forslag til
>> opskrift her:
>>
http://www.bergholt.net/svinerillete_friteret_persille_ristet_broed_balsamicoglace.html
>>
>> Men lad os høre om dine resultater, når du får fat i en svineskank,
>> som er en stærkt overset udskæring med fornem smagskoncentration, men
>> den kræver noget af tilberederen.
>>
>>
>
>Jeg har studeret din vejledning til "svineskank" . Den er - tror jeg -
>avanceret med anvendelse af mange ingredienser, som det nok vil blive lidt
>besværligt at få fat i, men det er sikkert heller ikke nødvendigt med det
>hele.
Nej, der kan bare vælges til og fra. Tilberedelsesmetoden er den
vigtigste. Langtidsstegning ved lav temperatur (i lidt væske) (eller
intervalstegning ved højere temperaturer) og senere grillning for at
få sværen sprød.
Min far kan godt li' traditionel flæskesteg, så jeg lavede en kamsteg
sidst, han var på besøg -- men med intervalstegning som stegeprincip.
Den blev dæleme god. Opskrift & billeder følger snart...
>Den lille billige restaurant i Budapest, hvor vi fik svineskank, er meget
>beskeden og folkelig, men med stor kapacitet, Jeg gætter på, at
>tilberedningen var tilsvarende ukompliceret - noget med store gryder,
>håndfulde af rimeligt få ingredienser - og så en god portion know how og
>rutine.
Det lyder rigtigt.
>Men det smagte f.....e godt.
God fornøjelse med at genskabe bare noget af smagen. Men det er jo
ofte sådan med ferieminder om en specifik ret, at de kan være ret
svære at slå. Jeg tror mange kender fornemmelse af at sidde med en
vin, man smagte on location -- men nu i glasset i DK -- og det er bare
ikke det samme.
I går i Kvickly lå der en fin svineskank -- fersk -- på omkring 2
kilo. Det svinger lidt, om de har det synes jeg.
---
Mvh.
Kaper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter -- illustrerede
opskrifter & vine, der matcher)