|
| rodfrugter Fra : battlefields |
Dato : 30-10-08 15:05 |
|
Hej
Jeg søger en god opskrift på ovnbagte rodfrugter, i dem jeg har fundet på
nettet skal der kartofler i, men det vil jeg ikke have i. Desuden varierer
ovntemperaturen og bagetiden utroligt meget i de forskellige opskrifter, alt
fra 15 minutter ved 200 gr. til 45 minutter ved 225 grader.
Nogle forslag?
Hilsen Vibeke
| |
Trine Kornum Christi~ (30-10-2008)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 30-10-08 15:39 |
|
"battlefields" <battlefield@mail1.stofanet.dk> writes:
> Jeg søger en god opskrift på ovnbagte rodfrugter, i dem jeg har fundet på
> nettet skal der kartofler i, men det vil jeg ikke have i. Desuden varierer
> ovntemperaturen og bagetiden utroligt meget i de forskellige opskrifter, alt
> fra 15 minutter ved 200 gr. til 45 minutter ved 225 grader.
> Nogle forslag?
I går aftes fik vi blandet godt i ovnen til en oksesteg. Der var godt
nok kartofler i, men det er jo bare en smagssag.
En masse kartofler, gulerødder, pastinakker og et par rødløg blev
skåret i store tern og smidt i en bradepande med lidt rapsolie og
balsamicoeddike og groft salt. Det røg ind i bunden af ovnen (der var
oksesteg i midten) ved 180 grader og det fik vel en god times tid.
Men jeg må indrømme at jeg bare mærker efter hvornår det er klart.
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
battlefields (30-10-2008)
| Kommentar Fra : battlefields |
Dato : 30-10-08 16:46 |
|
"Trine Kornum Christiansen" <news@trinekc.dk> skrev i en meddelelse
news:umygmm9l5.fsf@trinekc.dk...
>
> I går aftes fik vi blandet godt i ovnen til en oksesteg. Der var godt
> nok kartofler i, men det er jo bare en smagssag.
>
> En masse kartofler, gulerødder, pastinakker og et par rødløg blev
> skåret i store tern og smidt i en bradepande med lidt rapsolie og
> balsamicoeddike og groft salt. Det røg ind i bunden af ovnen (der var
> oksesteg i midten) ved 180 grader og det fik vel en god times tid.
>
> Men jeg må indrømme at jeg bare mærker efter hvornår det er klart.
>
Hej Trine
Tak for svaret.
Skal jeg mon dække fadet til, når jeg ikke har en oksesteg til at stå og
dryppe ned i fadet
Hilsen Vibeke
> Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
> Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde
>
> http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Trine Kornum Christi~ (30-10-2008)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 30-10-08 17:53 |
|
"battlefields" <battlefield@mail1.stofanet.dk> writes:
> Skal jeg mon dække fadet til, når jeg ikke har en oksesteg til at stå og
> dryppe ned i fadet
Min oksesteg var i en stegeso med rødvin og rødløg. Ellers bliver den
nemt tør.
Hvis man dækker fadet til, får man møre og bløde grøntsager. Det gør
jeg med den del Ellen skal have - lidt endnu i hvert fald. Men dem til
os selv vil jeg gerne have brune og sprøde, så de bliver ikke dækket
til.
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Bo Warming (30-10-2008)
| Kommentar Fra : Bo Warming |
Dato : 30-10-08 16:05 |
|
"battlefields" <battlefield@mail1.stofanet.dk> skrev i meddelelsen
news:4909b397$0$11585$ba624c82@nntp06.dk.telia.net...
> Hej
> Jeg søger en god opskrift på ovnbagte rodfrugter, i dem jeg har fundet på
> nettet skal der kartofler i, men det vil jeg ikke have i. Desuden varierer
> ovntemperaturen og bagetiden utroligt meget i de forskellige opskrifter,
> alt
> fra 15 minutter ved 200 gr. til 45 minutter ved 225 grader.
> Nogle forslag?
Brug mikrobølgeovn og højeste temperatur og øg varighed lidt efter lidt
Aldi har denne uge nogle billige rodfrugter bla.a. persillerod der er min
yndling
Kålrabi ses sjældent, idag
| |
battlefields (30-10-2008)
| Kommentar Fra : battlefields |
Dato : 30-10-08 16:47 |
|
"Bo Warming" <bwng@bwng.dk> skrev i en meddelelse
news:lZWdnfuv1feTUJTUnZ2dnUVZ8qXinZ2d@giganews.com...
>
> Brug mikrobølgeovn og højeste temperatur og øg varighed lidt efter lidt
>
> Aldi har denne uge nogle billige rodfrugter bla.a. persillerod der er min
> yndling
> Kålrabi ses sjældent, idag
Hej
Tak for svaret, desværre er min microovn for lille, ellers et godt forslag.
Hilsen Vibeke
>
| |
Jens Bruun (31-10-2008)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 31-10-08 17:49 |
|
"battlefields" <battlefield@mail1.stofanet.dk> skrev i en meddelelse
news:4909cb93$0$11589$ba624c82@nntp06.dk.telia.net
> Tak for svaret, desværre er min microovn for lille, ellers et godt
> forslag.
Ikke, hvis man vil have lidt kulør på sine bagte rodfrugter.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Kasper Malmberg (30-10-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Malmberg |
Dato : 30-10-08 10:04 |
|
On 30 Okt., 15:04, "battlefields" <battlefi...@mail1.stofanet.dk>
wrote:
> Hej
> Jeg søger en god opskrift på ovnbagte rodfrugter, i dem jeg har fundet på
> nettet skal der kartofler i, men det vil jeg ikke have i. Desuden varierer
> ovntemperaturen og bagetiden utroligt meget i de forskellige opskrifter, alt
> fra 15 minutter ved 200 gr. til 45 minutter ved 225 grader.
> Nogle forslag?
> Hilsen Vibeke
Så kan du vel bare lade være med at lave kartoflerne
Jeg plejer at skære rodfrugter i både eller stave, giver med olie og
salt og krydderier alt efter hvad jeg lige har og har lyst til og så
kommer de i ovnen, gerne med varmluft og 200 grader indtil de er
færdige. nogle gange er ovene lidt koldere og 175 c og andre gange er
den varmere 225 c, det er lidt lige meget hvor præcis det er. Ligesom
tiden heller ikke er noget præcist. de er klar når de er klar jeg
vil gætte på at jeg foretrækker 30-45 minutter.
Mvh
Malmberg
| |
Heidi (30-10-2008)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 30-10-08 17:51 |
|
battlefields wrote:
> Hej
> Jeg søger en god opskrift på ovnbagte rodfrugter, i dem jeg har
> fundet på nettet skal der kartofler i, men det vil jeg ikke have i.
> Desuden varierer ovntemperaturen og bagetiden utroligt meget i de
> forskellige opskrifter, alt fra 15 minutter ved 200 gr. til 45
> minutter ved 225 grader.
> Nogle forslag?
Pastinakker, persillerødder, gulerødder, kartofler, rødbeder i stænger
og rødløg i både er det foretrukne her - løgene skal dog ikke have så
længe som de andre ting (kan også godt være at rødbeder skal have lidt
længere end de andre rødder, jeg er ikke så erfaren med selv at lave
dem - men det bliver jeg på lørdag ).
Masser af koldpresset rapsolie, havsalt og evt. rosmarin, og så i
varmluftsovn ved 200 grader i mellem 30 og 60 minutter - kommer an på
hvor gennembagt man kan lide det.
Det var mit bud - og så kan man jo bare undlade de rødder man ikke kan
lide.
--
Heidi
| |
jos (30-10-2008)
| Kommentar Fra : jos |
Dato : 30-10-08 20:04 |
|
> Pastinakker, persillerødder, gulerødder, kartofler, rødbeder i stænger
> og rødløg i både er det foretrukne her -
og i behøver ikke være bange for at smide lidt almindelig frugt imellem:
æble, pære vindruer, blomme osv..
finn
| |
Kasper Bergholt (30-10-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 30-10-08 20:15 |
|
On Thu, 30 Oct 2008 15:04:51 +0100, "battlefields"
<battlefield@mail1.stofanet.dk> wrote:
>Hej
>Jeg søger en god opskrift på ovnbagte rodfrugter, i dem jeg har fundet på
>nettet skal der kartofler i, men det vil jeg ikke have i. Desuden varierer
>ovntemperaturen og bagetiden utroligt meget i de forskellige opskrifter, alt
>fra 15 minutter ved 200 gr. til 45 minutter ved 225 grader.
>Nogle forslag?
>Hilsen Vibeke
>
Hej Vibeke!
Der er en del forslag til retter med rodfrugter her:
http://gastronomi.wikidot.com/rodfrugter
Temperaturen afhænger naturligvis af rodfrugternes størrelse og ønsket
tilberedningsgrad. Det er smag og behag. Jeg foretrækker selv lang tid
ved lav varme og så en hurtig grillnig mod slutningen. Det resulterer
i, at vandet drives ud og smagen koncentreres. Gulererødder fx kan
opnå en nærmest karamelliseret overflade.
Så umiddelbart lyder 15 minutter ved 200 grader lavt -- med mindre,
der arbejdes med meget små stykker af rodfrugterne.
Claus Meyer saltbagte engang et helt selleri -- det skal naturligvis
have længere tid for at opnå den ordentlig kernetemperatur.
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter)
| |
Heidi (31-10-2008)
| Kommentar Fra : Heidi |
Dato : 31-10-08 16:09 |
|
Kasper Bergholt wrote:
>
> Temperaturen afhænger naturligvis af rodfrugternes størrelse og ønsket
> tilberedningsgrad. Det er smag og behag. Jeg foretrækker selv lang tid
> ved lav varme og så en hurtig grillnig mod slutningen. Det resulterer
> i, at vandet drives ud og smagen koncentreres.
Jeg kunne se i en af dine opskrifter at du gav rodfrugterene 3 timer ved
120 grader - duer den også hvis man gerne vil have dem sprøde udenpå?
Sidste gang jeg lavede pastinakker, persillerøder og gulerødder, synes
jeg mest de blev bløde (fik en times tid ved ca. 200 grader), men jeg
ville rigtig gerne have dem mere sprøde - i hvert fald udenpå.
Hvad er fidusen?
--
Heidi
| |
Trine Kornum Christi~ (31-10-2008)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 31-10-08 16:11 |
|
"Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com> writes:
> Sidste gang jeg lavede pastinakker, persillerøder og gulerødder, synes
> jeg mest de blev bløde (fik en times tid ved ca. 200 grader), men jeg
> ville rigtig gerne have dem mere sprøde - i hvert fald udenpå.
> Hvad er fidusen?
Rodfrugterne skal være tørre i overfladen og der skal godt med olie
på. Og så høj varme - i det mindste til sidst.
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med fuldt sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Kasper Bergholt (31-10-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 31-10-08 19:18 |
|
On Fri, 31 Oct 2008 16:08:45 +0100, "Heidi" <xNOSPAMx@fjomp.com>
wrote:
>Kasper Bergholt wrote:
>>
>> Temperaturen afhænger naturligvis af rodfrugternes størrelse og ønsket
>> tilberedningsgrad. Det er smag og behag. Jeg foretrækker selv lang tid
>> ved lav varme og så en hurtig grillnig mod slutningen. Det resulterer
>> i, at vandet drives ud og smagen koncentreres.
>
>Jeg kunne se i en af dine opskrifter at du gav rodfrugterene 3 timer ved
>120 grader - duer den også hvis man gerne vil have dem sprøde udenpå?
Nej, ved 120 grader bli'r de ikke sprøde. Men det kan klares ved en
tur under grillristen eller på panden i fedtstof, der tåler kraftig
opvarming, fx andefedt eller smør.
>Sidste gang jeg lavede pastinakker, persillerøder og gulerødder, synes
>jeg mest de blev bløde (fik en times tid ved ca. 200 grader), men jeg
>ville rigtig gerne have dem mere sprøde - i hvert fald udenpå.
>Hvad er fidusen?
Grillning i ovn eller efterristning på pande i smør el.
andefedt.
| |
Max (30-10-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 30-10-08 20:24 |
|
Hej Vibeke
> Jeg søger en god opskrift på ovnbagte rodfrugter, i dem jeg har
> fundet på nettet skal der kartofler i, men det vil jeg ikke have i.
Der er jo mange måder at lave det på og der er mange ting man
kan blande sammen. Når jeg skal lave det i ovnen, ja så foretrækker
jeg så få ting som muligt da det er svært at finde ting der skal
have samme tid i ovnen. Så skal det være blandet, ja så har
jeg en stor wok formet stegegryde jeg steger blandingen i,
oh så starter man med at putte de ting i der skal have lang
tid først og så putte i efterhånden som man mener det
passer med tiden.
Kartofleren kan man jo udelade og så prøve sig frem med
alt muligt som f.eks. majroer, selleri, pastenak, persillerod,
rødbeder, gulerødder, kålrabi, porre, løg, og så vidre. Man
kan jo også putte nødder, mandler, vandkastanier, minimajs,
blomkål, brokkoli, sukkerærter, ærter, æble, annanas, fersken,
figne, dadler og så vidre i.
--
Mvh Max
| |
Ebbe Kristensen (31-10-2008)
| Kommentar Fra : Ebbe Kristensen |
Dato : 31-10-08 11:45 |
|
battlefields wrote:
> Hej
> Jeg søger en god opskrift på ovnbagte rodfrugter, i dem jeg har fundet på
> nettet skal der kartofler i, men det vil jeg ikke have i. Desuden varierer
> ovntemperaturen og bagetiden utroligt meget i de forskellige opskrifter, alt
> fra 15 minutter ved 200 gr. til 45 minutter ved 225 grader.
Nu har du jo fået en bunke gode ideer fra andre skribenter, så jeg vil
nøjes med at tilføje at en god græsk yoghurt smager rigtig godt sammen
med ovnbagte grøntsager, specielt hvis der er overvægt af de søde af dem
(gulerødder, persillerod osv.)
Ebbe
| |
|
|