/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Fløde Yoghurt
Fra : Bjarne K.


Dato : 12-10-08 18:36

Findes der Yoghurt der er federe end 10% ?

Og kunne man eventuelt selv lave den af piskefløde ?

--

Med venlig hilsen

Bjarne K.


 
 
Klaus Alexander Seis~ (12-10-2008)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 12-10-08 18:41

Bjarne K. skrev:

> Findes der Yoghurt der er federe end 10% ?
>
> Og kunne man eventuelt selv lave den af piskefløde ?

Så lander man vel nærmest ovre i crème fraîche, gør man ikke?

Nuvel, yoghurt er et surmælksprodukt syrnet af en bestemt mælkesyre-
bakterie, og til crème fraîche anvendes nogle andre mælkesyrebakterier.
Men der skulle vel ikke være noget i vejen for at syrne piskefløde med
en starterkultur af yoghurt naturel. Meld gerne tilbage hvis du prøver.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Bjarne K. (12-10-2008)
Kommentar
Fra : Bjarne K.


Dato : 12-10-08 18:50


"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> wrote in message
news:gctcrn$6k0$1@zdani.szn.dk...

> Nuvel, yoghurt er et surmælksprodukt syrnet af en bestemt mælkesyre-
> bakterie, og til crème fraîche anvendes nogle andre mælkesyrebakterier.
> Men der skulle vel ikke være noget i vejen for at syrne piskefløde med
> en starterkultur af yoghurt naturel. Meld gerne tilbage hvis du prøver.
>

Kan godt være jeg bare skulle prøve at springe ud i det. Det kan vel ikke
være sværere end at lave yoghurt af mælk.

--

Med venlig hilsen

Bjarne K.


Klaus Alexander Seis~ (13-10-2008)
Kommentar
Fra : Klaus Alexander Seis~


Dato : 13-10-08 05:08

Bjarne K. skrev:

> Kan godt være jeg bare skulle prøve at springe ud i det. Det
> kan vel ikke være sværere end at lave yoghurt af mælk.

Nemlig.

Jeg tror du skal være forberedt på at det bliver noget meget tykt
stads. Når jeg syrner piskefløde med kærnemælk for at lave smør,
bliver resultatet noget der næsten ligner mascarpone.

Mvh,

--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/

Bjarne K. (13-10-2008)
Kommentar
Fra : Bjarne K.


Dato : 13-10-08 07:34


"Klaus Alexander Seistrup" <klaus@seistrup.dk> wrote in message
news:gcuhjt$1u2$1@zdani.szn.dk...
> Bjarne K. skrev:
>
>> Kan godt være jeg bare skulle prøve at springe ud i det. Det
>> kan vel ikke være sværere end at lave yoghurt af mælk.
>
> Nemlig.
>
> Jeg tror du skal være forberedt på at det bliver noget meget tykt
> stads. Når jeg syrner piskefløde med kærnemælk for at lave smør,
> bliver resultatet noget der næsten ligner mascarpone.
>
> Mvh,

Mums

Vil se om jeg får tid til at prøve det i denne uge.

--

Med venlig hilsen

Bjarne K.


Linde (13-10-2008)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 13-10-08 20:38


"Bjarne K." <not@nej.ni> skrev i meddelelsen
news:48f23591$0$56775$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Findes der Yoghurt der er federe end 10% ?
>
> Og kunne man eventuelt selv lave den af piskefløde ?

Interessant ide til et produkt. Du kan sagtens syrne fløde med en lille
slant yoghurt naturel, noget ala en spiseskefuld til en liter. Dog er der
visse ting der kan gå skævt ved det: Yoghurten kan være lidt fesen, med ikke
så mange levedygtige bakterier eller overvægt af den ene eller anden type.
Du bør gå efter den friskeste yoghurt du kan finde! Desuden indeholder fløde
ikke så meget protein, hvilket kan gøre at konsistensen ikke bliver så
yoghurt-agtig som du havde håbet. Den er heller ikke homogeniseret, hvilket
man gør med yoghurt for at øge vandbindingsevnen og dermed konsistensen i
yoghurten. Fedtet vil dog modvirke det til en vis grad.
Men prøv da ad, varm fløden op til 40-45 grader, rør yoghurten godt ud i, og
stil den så tæt på de 40-45 grader du kan. Se til den efter 5-6 timer, og
lad den stå nogle timer længere hvis ikke den er helt tyk. Efter en 12-14
timer skal du ikke regne med en bedre konsistens, så der tager du den bare
og sætter på køl.

Mvh
Linde


Linde (13-10-2008)
Kommentar
Fra : Linde


Dato : 13-10-08 20:44


"Linde" <delinde@gmailfjern.com> skrev i meddelelsen
news:48f3a3a4$0$90268$14726298@news.sunsite.dk...
> Men prøv da ad, varm fløden op til 40-45 grader, rør yoghurten godt ud i,
> og stil den så tæt på de 40-45 grader du kan. Se til den efter 5-6 timer,
> og lad den stå nogle timer længere hvis ikke den er helt tyk. Efter en
> 12-14 timer skal du ikke regne med en bedre konsistens, så der tager du
> den bare og sætter på køl.

Regn i øvrigt med en del flødeafsætning på toppen, det bliver ikke som den
arla yoghurt naturel man køber i butikkerne, bare federe. Men spændende
produkt...lad høre hvad det bliver til!

Mvh
Linde


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408849
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste