"Bjarne K." <not@nej.ni> skrev i meddelelsen
news:48f23591$0$56775$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Findes der Yoghurt der er federe end 10% ?
>
> Og kunne man eventuelt selv lave den af piskefløde ?
Interessant ide til et produkt
. Du kan sagtens syrne fløde med en lille
slant yoghurt naturel, noget ala en spiseskefuld til en liter. Dog er der
visse ting der kan gå skævt ved det: Yoghurten kan være lidt fesen, med ikke
så mange levedygtige bakterier eller overvægt af den ene eller anden type.
Du bør gå efter den friskeste yoghurt du kan finde! Desuden indeholder fløde
ikke så meget protein, hvilket kan gøre at konsistensen ikke bliver så
yoghurt-agtig som du havde håbet. Den er heller ikke homogeniseret, hvilket
man gør med yoghurt for at øge vandbindingsevnen og dermed konsistensen i
yoghurten. Fedtet vil dog modvirke det til en vis grad.
Men prøv da ad, varm fløden op til 40-45 grader, rør yoghurten godt ud i, og
stil den så tæt på de 40-45 grader du kan. Se til den efter 5-6 timer, og
lad den stå nogle timer længere hvis ikke den er helt tyk. Efter en 12-14
timer skal du ikke regne med en bedre konsistens, så der tager du den bare
og sætter på køl.
Mvh
Linde