"Hans Christian Vang" <.> skrev i en meddelelse
news:48e110a6$0$15882$edfadb0f@dtext01.news.tele.dk...
> Hejsa,
>
> Jeg leder efter andre, der har smagt samosa hos Taj Indian i
> Jernbanegade - man får to dip saucer til: en mint dip m. yoghurt, og en
> brun dip der er krydret og sød i smagen. Det er denne brune dip, jeg søger
> info om - kokken derinde vil ikke fortælle noget om indholdet, så jeg kan
> ikke finde ud af om det kan købes i butikker... Det er nemlig skidegodt på
> kartofler, pommes frites, bøffer osv.
>
> Nogen der ved, hvad det er for noget?
>
> Hans Christian
Det er sikkert en tamarind-daddel dip. Du kan lave en af følgende:
2½ dl tamarindpasta
1½ dl finthakkede dadler
2 dl uraffineret palmesukker(udskift evt. med lys muscovado)
3/4 dl rørsukker
9 dl vand
Til krydring
2 tsk spidskommen
1 tsk chilipulver
1/2 tsk garam masala
1/2 tsk sort indisk salt (Kala Namak/ sanchal)
1/4 tsk stødt ingefær eller et lille stykke frisk fintrevet
1 tsk salt (efter smag)
I en høj pande eller gryde smuldres tamarind. Tilføj dadler, palmesukker og
sukker samt vand og bring i kog. lad koge i 20 minutter. Mas tamarinden ud
på siden af gryden med en ske. Når det har kogt, og er blevet tykkere, skal
det af varmen.
Si det, og put det tilbage i gryden. Tilføj krydderierne. lad det koge ind
og tykne. Sæt det til afkøling, så tykner det yderligere.
Opbevares i køleskab.
Anders
http://spisdrik.blogspot.com