|
| Pigefrokost/aftensmad - forslag til buffet Fra : Flinkesen |
Dato : 21-09-08 20:51 |
|
Hej gruppe
Min kæreste skal holde rund fødselsdag i november og har planlagt, at det
skal være en tøsefest. De skal komme til aftensmad, og hun kunne godt tænke
sig en buffet, hvor en god del af tingene kan laves i forvejen. Jeg søger
derfor alverdens gode forslag til småretter, salater, lune retter, desserter
m.m., som kunne tænkes at vække lykke hos en flok tøser mellem 35 og 45 år.
Mvh.
JK
| |
Trine Kornum Christi~ (22-09-2008)
| Kommentar Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 22-09-08 08:25 |
|
"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> writes:
> Min kæreste skal holde rund fødselsdag i november og har planlagt, at det
> skal være en tøsefest. De skal komme til aftensmad, og hun kunne godt tænke
> sig en buffet, hvor en god del af tingene kan laves i forvejen. Jeg søger
> derfor alverdens gode forslag til småretter, salater, lune retter, desserter
> m.m., som kunne tænkes at vække lykke hos en flok tøser mellem 35 og 45 år.
Ifølge denne artikel http://www.kvinder.bt.dk/index.php?id=4437: En
flaske kildevand til hver. :)
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Fister Løgsovs (22-09-2008)
| Kommentar Fra : Fister Løgsovs |
Dato : 22-09-08 09:35 |
|
Trine Kornum Christiansen kom med denne ide:
> "Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> writes:
>
>> Min kæreste skal holde rund fødselsdag i november og har planlagt, at det
>> skal være en tøsefest. De skal komme til aftensmad, og hun kunne godt tænke
>> sig en buffet, hvor en god del af tingene kan laves i forvejen. Jeg søger
>> derfor alverdens gode forslag til småretter, salater, lune retter, desserter
>> m.m., som kunne tænkes at vække lykke hos en flok tøser mellem 35 og 45 år.
>
> Ifølge denne artikel http://www.kvinder.bt.dk/index.php?id=4437: En
> flaske kildevand til hver. :)
>
> Mvh Trine
Jeg ville have svaret at han skal huske sprut, hvis han vil være heldig
men det er jo ikke specielt seriøst.
Generelt ville jeg lave noget med smag og kraft i, uden light og andet
savl.
Kvinder har det med at leve af light og sulte sig selv, så giv den gas
med noget ordenligt mad, det vil blive en succes.
Noget så simpelt som bankekød med mos og surt, kan sagtens være et
seriøst forslag. En flæskesteg bliver næsten også altid vel modtaget.
Du kan forsøge dig med en hjemmelavet is til desserten, det er næsten
altid en succes at servere, også selv om den ikke lykkes helt.
Hvis de skal have salat, så kan den klassiske rejecocktail fra 70'erne
godt indlede, og du kan imponere selskabet med at lege tjener.
Kai
| |
Kim (22-09-2008)
| Kommentar Fra : Kim |
Dato : 22-09-08 10:42 |
|
"Fister Løgsovs" <None@invalid.za> skrev i meddelelsen
news:mn.b27a7d898ad1864b.88596@invalid.za...
>
> Jeg ville have svaret at han skal huske sprut, hvis han vil være heldig
> men det er jo ikke specielt seriøst.
> Generelt ville jeg lave noget med smag og kraft i, uden light og andet
> savl.
>
Hmm... Er kvinder i den aldersgruppe ikke på konstant slankekur ??
Mvh, Kim
| |
Fister Løgsovs (22-09-2008)
| Kommentar Fra : Fister Løgsovs |
Dato : 22-09-08 11:42 |
|
Kim formulerede spørgsmålet:
> "Fister Løgsovs" <None@invalid.za> skrev i meddelelsen
> news:mn.b27a7d898ad1864b.88596@invalid.za...
>>
>> Jeg ville have svaret at han skal huske sprut, hvis han vil være heldig
>> men det er jo ikke specielt seriøst.
>> Generelt ville jeg lave noget med smag og kraft i, uden light og andet
>> savl.
>>
> Hmm... Er kvinder i den aldersgruppe ikke på konstant slankekur ??
>
>
> Mvh, Kim
Præcis, så giv dem noget mad der kan mætte dem.
Kai
| |
Martin Mose Larsen (22-09-2008)
| Kommentar Fra : Martin Mose Larsen |
Dato : 22-09-08 20:22 |
|
On Mon, 22 Sep 2008 09:24:31 +0200, Trine Kornum Christiansen
<news@trinekc.dk> wrote:
>"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> writes:
>
>> Min kæreste skal holde rund fødselsdag i november og har planlagt, at det
>> skal være en tøsefest. De skal komme til aftensmad, og hun kunne godt tænke
>> sig en buffet, hvor en god del af tingene kan laves i forvejen. Jeg søger
>> derfor alverdens gode forslag til småretter, salater, lune retter, desserter
>> m.m., som kunne tænkes at vække lykke hos en flok tøser mellem 35 og 45 år.
>
>Ifølge denne artikel http://www.kvinder.bt.dk/index.php?id=4437: En
>flaske kildevand til hver. :)
>
http://www.mamola.dk/images/----losa-01.jpg ?
sayonara
Martin Mose Larsen
| |
Max (22-09-2008)
| Kommentar Fra : Max |
Dato : 22-09-08 11:46 |
|
Hej JK
> forvejen. Jeg søger derfor alverdens gode forslag til småretter,
> salater, lune retter, desserter m.m., som kunne tænkes at vække lykke
Lav en texmex buffe, så kan de selv blande maden efter behov.
--
Mvh Max
| |
Anders Halskov-Jense~ (22-09-2008)
| Kommentar Fra : Anders Halskov-Jense~ |
Dato : 22-09-08 13:38 |
|
"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
news:gb68io$2c7u$1@newsbin.cybercity.dk...
> Hej gruppe
>
>
> Min kæreste skal holde rund fødselsdag i november og har planlagt, at det
> skal være en tøsefest. De skal komme til aftensmad, og hun kunne godt
> tænke sig en buffet, hvor en god del af tingene kan laves i forvejen. Jeg
> søger derfor alverdens gode forslag til småretter, salater, lune retter,
> desserter m.m., som kunne tænkes at vække lykke hos en flok tøser mellem
> 35 og 45 år.
>
Forskellige versioner af råmarineret laks i tynde skiver, fx med
appelsin/citronsaft/ingefær, lime/kokos/chili/koriander eller tamari og
ristede sesamfrø.
INGEN broccolitærter(det får de ALT for tit)
Kyllingebryst med pesto og serranoskinke
Godt brød med god olivenolie at dyppe i
Vitello tonnato(kalv i tunsauce)
Panna cotta og creme brûlee.
Caesar salad( den "rigtige", uden kylling)
......
Anders
http://spisdrik.blogspot.com
| |
Kasper Bergholt (22-09-2008)
| Kommentar Fra : Kasper Bergholt |
Dato : 22-09-08 15:17 |
|
On Mon, 22 Sep 2008 14:37:42 +0200, "Anders Halskov-Jensen"
<anders@vinkriiitiiiik.dk> wrote:
>
>"Flinkesen" <flinkesen2002(fjerndette)@yahoo.dk> skrev i en meddelelse
>news:gb68io$2c7u$1@newsbin.cybercity.dk...
>> Hej gruppe
>>
>>
>> Min kæreste skal holde rund fødselsdag i november og har planlagt, at det
>> skal være en tøsefest. De skal komme til aftensmad, og hun kunne godt
>> tænke sig en buffet, hvor en god del af tingene kan laves i forvejen. Jeg
>> søger derfor alverdens gode forslag til småretter, salater, lune retter,
>> desserter m.m., som kunne tænkes at vække lykke hos en flok tøser mellem
>> 35 og 45 år.
>>
>
>
>Forskellige versioner af råmarineret laks i tynde skiver, fx med
>appelsin/citronsaft/ingefær, lime/kokos/chili/koriander eller tamari og
>ristede sesamfrø.
>INGEN broccolitærter(det får de ALT for tit)
>Kyllingebryst med pesto og serranoskinke
>Godt brød med god olivenolie at dyppe i
>Vitello tonnato(kalv i tunsauce)
>Panna cotta og creme brûlee.
>Caesar salad( den "rigtige", uden kylling)
> http://spisdrik.blogspot.com
Anders' forslag er glimrende, synes jeg -- inkl. rådet om at holde sig
fra broccolitærte (og måske også pastasalat), med mindre det er bare
er det, der skal til for at komme i nirvana på dagen selvfølgelig.
Af salater vil jeg være så beskeden at anbefale min egen salat med
and. I stedet for confiteret lår kan bruges letrøget bryst i tynde
skiver.
http://www.bergholt.net/andelaar_andebryst_salat_kantareller_portobello.html
Hvad angår dessert ville jeg nok tage udgangspunkt i æbler (årstiden
taget i betragtning). Måske et stykke "brændt" sirupskage (hjemmebagt
sirupskage skæres i skiver og steges sprød for god varme, så
overfladen bliver let brændt/karamelliseret) med friske madæbler og
tørrede æbleringer i karamel af mørk sukker, vanilje og en anelse
smør. Creme anglaise til.
---
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (Bergholts opskrifter - senest: Osso buco med
selleriburger)
| |
edelvang@gmail.com (22-09-2008)
| Kommentar Fra : edelvang@gmail.com |
Dato : 22-09-08 16:31 |
|
On 22 Sep., 16:17, Kasper Bergholt <mxn...@tiscali.dk> wrote:
> Hvad angår dessert ville jeg nok tage udgangspunkt i æbler (årstiden
> taget i betragtning). Måske et stykke "brændt" sirupskage (hjemmebagt
> sirupskage skæres i skiver og steges sprød for god varme, så
> overfladen bliver let brændt/karamelliseret) med friske madæbler og
> tørrede æbleringer i karamel af mørk sukker, vanilje og en anelse
> smør. Creme anglaise til.
Lyder godt! Eller tarte tatin, jeg bliver bare aldrig træt af den
kage, har allerede lavet årets første :)
Hvis det skal være lidt nemmere har Gyldendals bagebog en fabelagtig
æbledessert, der kaldes "russisk æblekage" med mandler, muscovado og
marcipan. Den får altid folk til at myrde for at få et stykke mere, og
i al min finkulturelle snobben må jeg ærligt indrømme, at det er noget
af det bedste, jeg nogensinde har smagt med æbler. Husk at bruge gode
æbler, helst lige fra et træ. Og gå langt uden om de tyske cox'er, de
har i Føtex. Puha for et æble.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Emil (23-09-2008)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 23-09-08 00:00 |
|
edelvang@gmail.com wrote:
>Og gå langt uden om de tyske cox'er, de
>har i Føtex. Puha for et æble.
Det må være sorten "Holsteiner Cox Orange"?
De sælges i flere supermarkeder, og er ikke værd at udsætte tænderne
for.
m.v.h. Emil
| |
Emil (25-09-2008)
| Kommentar Fra : Emil |
Dato : 25-09-08 01:40 |
|
edelvang@gmail.com wrote:
>Hvis det skal være lidt nemmere har Gyldendals bagebog en fabelagtig
>æbledessert, der kaldes "russisk æblekage" med mandler, muscovado og
>marcipan. Den får altid folk til at myrde for at få et stykke mere, og
således fik du mig på jagt efter opskriften. Det nærmeste jeg kom, var
Gyldendals Kagebog (ikke Bagebog), hvor der dog ikke indgår muscovado
i opskriften. Er det noget du selv har tilføjet?
Opskriften er en ordinær bund (sukker, smør, æg, mel) med æbler, herpå
låg med smør, farin, marcipan, glucose, stiftpiskede æggehvider og
mandler. Muscovado forekommer mig at være en perfekt parfume her; men
andet kan også bruges.
Hvad er din opskrift?
m.v.h. Emil
| |
edelvang@gmail.com (23-09-2008)
| Kommentar Fra : edelvang@gmail.com |
Dato : 23-09-08 07:31 |
|
On 23 Sep., 00:59, Emil <emil...@nowhere.invalid> wrote:
> Det må være sorten "Holsteiner Cox Orange"?
> De sælges i flere supermarkeder, og er ikke værd at udsætte tænderne
> for.
Nej, magen til parfumeret skidt skal man lede længe efter.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Flinkesen (23-09-2008)
| Kommentar Fra : Flinkesen |
Dato : 23-09-08 18:21 |
|
Tak for alle forslagene, men jeg kan sagtens bruge mange flere - så keep 'em
coming
JK
| |
Ukendt (25-09-2008)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 25-09-08 10:14 |
|
Flinkesen wrote:
> Hej gruppe
>
>
> Min kæreste skal holde rund fødselsdag i november og har planlagt, at
> det skal være en tøsefest. De skal komme til aftensmad, og hun kunne
> godt tænke sig en buffet, hvor en god del af tingene kan laves i
> forvejen. Jeg søger derfor alverdens gode forslag til småretter,
> salater, lune retter, desserter m.m., som kunne tænkes at vække lykke
> hos en flok tøser mellem 35 og 45 år.
> Mvh.
>
>
> JK
Måske en tapas-buffet, med internationalt islæt?
Fra det danske er små frikadelelr oplagte, pindemadder med ost, lidt
forskellig god spegepølse.
Fra det franske naturligvis noget ost, og noget pate.
Fra det italienske kunne der være noget til desserten, i form af en
hjemmelavet gellato. Men måske også noget krydret pølse.
Oliven er også et must til noget tapas, synes jeg. Både alene, men evt også
pakket ind i fx god italiensk skinke, eller en god bacon.
Tapas er jo oprindelig spansk, men kan ikke lige umiddelbart komme i tanke
om specielt spanske tapas.
Louise
| |
|
|