/ Forside / Karriere / Uddannelse / Højere uddannelser / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Højere uddannelser
#NavnPoint
Nordsted1 1588
erling_l 1224
ans 1150
dova 895
gert_h 800
molokyle 661
berpox 610
creamygirl 610
3773 570
10  jomfruane 570
Langtidslagring af alkoholudtræk?
Fra : Mikkel Mikkelsen


Dato : 19-07-08 22:53

Jeg laver urte-/kryddersnapse og især een udmærker sig ved at blive bedre
og bedre med årene: valnød.

Man siger jo, at destilleret spiritus, f.eks. whisky, er dødt og kun ændrer
sig ved påvirkning af lys og ilt og det passer meget godt med mine
observationer, men urter, frugter m.v. udtrukket i alkohol (Brøndums, Vodka
og you-name-it) ændrer sig markant ved langtidslagring; nogle til de bedre,
andre til det ringere.

Hvilken proces sker der i udtrækket?

Vil der ske den samme udvikling, uanset om man lagrer den kraftige essens,
eller den fortyndede/drikkeklare udgave?
--
/ Mikkel

 
 
Kurt Lund (20-07-2008)
Kommentar
Fra : Kurt Lund


Dato : 20-07-08 09:29

Mikkel Mikkelsen wrote:

> Vil der ske den samme udvikling, uanset om man lagrer den kraftige
> essens, eller den fortyndede/drikkeklare udgave?

Det vil der. Jeg har selv prøvet det med valnød for mange år siden. Efter
tre månderes trækketid lod jeg en helflaske, fortyndet til drikkeklar
koncentrat (1:11), stå at trække sammen med et syltetøjsglas med
koncentratet. Efter lagring i tre år var der ikke forskel - efter hvad jeg
kunne smage.

--
Kurt Lund



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177459
Tips : 31964
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408186
Brugere : 218881

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste