|
| Surdejsbrød Fra : Trine Kornum Christi~ |
Dato : 03-07-08 19:30 |
|
Hej
Jeg har en surdej stående, som ser rigtig god ud. Den er lavet på lidt
grahamsmel, lidt fuldkornsmel, lidt honning, lidt A38 og noget vand.
Der er vel 500-700 gram.
Men hvad gør jeg så nu? Jeg regner med at prøve mig lidt frem, men jeg
er mest i tvivl om hvor meget jeg skal tage fra og hvordan jeg
opbevarer surdejen bagefter og hvor tit den skal fodres?
Mvh Trine
--
Hyggelig B'n'B i Nordjylland - plads til fire personer, hunde velkomne
Stor brugskunstforretning med komplet sortiment i de søde Gjøltrolde
http://www.triane.dk - I Biersted, nord for Aalborg
| |
Klaus Alexander Seis~ (03-07-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 03-07-08 19:37 |
|
Trine Kornum Christiansen skrev:
> Jeg regner med at prøve mig lidt frem, men jeg er mest i tvivl
> om hvor meget jeg skal tage fra og hvordan jeg opbevarer sur-
> dejen bagefter og hvor tit den skal fodres?
Hvis der ikke kommer nogen svar, kan du kigge på Darrell Greenwoods
Sourdough FAQs:
· http://www.nyx.net/~dgreenw/sourdoughfaqs.html
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/
| |
Klaus Alexander Seis~ (03-07-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 03-07-08 19:46 |
| | |
Klaus Alexander Seis~ (03-07-2008)
| Kommentar Fra : Klaus Alexander Seis~ |
Dato : 03-07-08 19:56 |
| | |
Ukendt (03-07-2008)
| Kommentar Fra : Ukendt |
Dato : 03-07-08 19:48 |
|
Trine Kornum Christiansen wrote:
> Hej
>
> Jeg har en surdej stående, som ser rigtig god ud. Den er lavet på lidt
> grahamsmel, lidt fuldkornsmel, lidt honning, lidt A38 og noget vand.
> Der er vel 500-700 gram.
>
> Men hvad gør jeg så nu? Jeg regner med at prøve mig lidt frem, men jeg
> er mest i tvivl om hvor meget jeg skal tage fra og hvordan jeg
> opbevarer surdejen bagefter og hvor tit den skal fodres?
>
> Mvh Trine
Hej Trine
Det er en pæn stor portion du har, jeg ville bare blande den op med mel og
vand, indtil der er dobbelt portion, og så tage ca. 1½ dl fra til en ny
surdej.
Den nye surdej kan du med fordel opbevare i køleskabet, da den så arbejder
langsommere, dvs. den kan holde sig længere.
Du kan så fodre den et par dage før du vil bage igen, og ved at opbevare den
i køleskabet burde du kunne få det til at fungere med at bage ca. hver 10.
dag.
Min erfaring med surdej er 1½ bagning, og jeg ved at det afhænger meget af
fingerfornemmelse, og man skal kende sin surdej.
Der er ikke to surdeje der er ens, og ens surdej ændrer sig også hele tiden.
Men brød bagt udelukkende på surdej smager skønt, og er sundt for maven....
God bagelyst
Louise
| |
|
|