Man slaar 15-16 Æg vel med lidt Salt, dernæst tager man 10-12 Lod fiinmalet
Caffee, og koger den i ungefær een eller een en halv Pæl sød Melk med lidt
Sukker og Kaneel, siiler det saa igiennem en fiin Haardug eller Sie, og
kommer det til Æggene, sætter saa efter den 72de Regel en Rand om et Fad,
besmør Fadet med koldt Smør, kommer det Tilsammenrørte deri, sætter det paa
Sand eller Salt i en Tærtepande, bager det langsom, og giver det varmt paa
Bordet. Man kan og, som forhen ved den Engelske Melk, komme det i en Deig,
det er ogsaa godt.
Opskrift fra "Den Kongelige Danske og i Henseende til alle Slags Maader
fuldstændige Koge-, Bage- og Sylte-Bog eller syv hundrede og ti
Anviisnings-Regler, Herskaber og fornemme Familier, saavelsom for alle og
enhver især, hvorefter de kan tillaves saavel kostbare, som ordinaire
Retter, saa og hvorledes endeel Have-Frugter skal tørres og indsyltes, samt
52 Regler om Confiturer. Alt efter mange Aars egen Erfaring oprigtig og
uden al Interesse lagt for Dagen af Marcus Looft, Mester-Kok i Itsehoe" af
Marcus Looft, udgivet 1766 i Kjøbenhavn.
--
Venlig hilsen
Kurt Hansen
|