Jakob Griffel skrev:
> Hej med jer
>
> Min mor har tit lavet en famile-bradepande-kage, som minder om en
> drømmekage, bare med grovvalsede havregryn på toppen i stedet for kokos.
>
> Nu er vores mor ikke mere, og siden da har min søster og jeg - i snart 10
> år! - forgæves forsøgt at lave kagen lige så perfekt. Topfyldet blir altså
> bare ikke som det skal være
>
> Opskriften til topfyldet er således (der er ingen vejledning, kun en
> ingrediensliste):
>
> 220g smør
> 300g sukker
> 150g grovvalsede havregryn
> 3 spiseske fløde
> Vanillesukker
>
> Smøret smelter vi så i en gryde, tilsætter sukkeret, tilsætter havregryn,
> fløde og vanillesukker til sidst og lader det "koge" lidt inden det kommes
> på kagen.
>
> Vi forbager bunden en smule og lægger så topfyldet på og bager den færdig
> ved 200 C (så meget kan vi da huske fra dengang hun lavede den...)
>
> Vores problem er, at toppen ikke bliver så dejlig hård og karameliseret,
> "som vor mor lavede den". Den bliver lidt blød og hvidlig og slet ikke hård
> i overfladen.
>
> Hvad gør vi forkert? Og hvad kan vi lave om?
> Jeg tror jo at der går noget galt allerede i gryden. Hvordan laver man en
> karameltop...?
>
> Håber nogen har et godt tip - jeg vil gerne bage den til min fars fødselsdag
> på tirsdag
>
>
>
Håber jeg når det... :)
Jeg er kok og tror jeg ved hvad der er galt...
Ovne til hjemmebrug er ikke særlig stabile så derfor kan man ikke regne
med at de "brænder" ved samme temp. allesammen.
Finten ved at få en hård og sprød overflade med en blød midte er at give
den fuld gas indtil overfladen er lækker gylden. Stik en strikkepind
eller lign. i og hvis der er noget af toppings der hænger ved, skru da
lidt ned (150*-160*) og bag færdig...
Håber det lykkes - Enjoy