On May 22, 11:33 am, "bk" <b.kjeld...@tdcadsl.dk> wrote:
> jeg skal bage en kagemand og har søgt efter en opskrift men kun fundet
> opkrifter på gærdej.
> Er der nogen som har en opskrift som bagerne lavede dem før i tiden?
Hvad mener du med "som bagerne lavede dem før i tiden"?
Wienerbroedsdej?
Jeg har en opskrift (derhjemme), der bruger en roert dej men
stiftpiskede aeggehvider tilsat til sidst. Saa laver man et omrids af
en kagemand/kone af staniol (3 cm hoej) og saetter den paa en
bageplade. Derefter dejen i og saa i ovnen. Det virker fint, hvis det
er den slags dej, man vil have.
Som barn, i Aarhus, saa jeg vist kun wienerbroedsdej eller brunsvier
fra bagerne. Min morfar lavede dem altid med hjemmelavede snegle. Og
selv har jeg kun lavet den roerte (holder sig ikke frisk i lang tid,
med er supernem).
Hanne i London
|