/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
couscous
Fra : bjarnehk


Dato : 15-07-01 10:29

Jeg har spist kilovis af Couscous, smager fortrindeligt.
Er der nogen her i gruppen der kan fortælle mig hvordan
man laver det. Jeg kan finde en masse opskrifter hvor man
bruger Couscous på nettet, men ingen om hvad det egentlig består af.


På forhånd tak



 
 
netman77 (15-07-2001)
Kommentar
Fra : netman77


Dato : 15-07-01 12:43

"bjarnehk" skrev d. 15-07-01 10:29 dette indlæg :
> Jeg har spist kilovis af Couscous, smager fortrindeligt.
> Er der nogen her i gruppen der kan fortælle mig hvordan
> man laver det. Jeg kan finde en masse opskrifter hvor man
> bruger Couscous på nettet, men ingen om hvad det egentlig består af.
>
>
> På forhånd tak
>
Couscous er ikke en grynsort som mange tror, men pasta lavet at
durumhvede. Men couscous tilberedes ligesom korn og spiller en
tilsvarende rolle i madlavningen. Navnet hentyder både til pastagrynene
og til den færdige ret - en specialitet fra Marokko. Den klassiske
tilberedningsmetode er besværlig - grynene fugtes med vand, gnides
mellem hænderne for at adskille klumper og passeres herefter gennem en
fin sigte som separerer grynene. Grynene dampes herefter i en
couscousiere eller couscous gryde oven på en kogende grønsags -eller
kødgryde, som den oftest serveres til
Couscousen røres igennem tilsidst og dampes igen inden den serveres med
harissa - en krydret sauce. Selv om vi forbinder couscous med det
nordafrikanske køkken, findes den i varianter på Sicilen, i Frankrig,
Senegal og Brasilien - her staves det cuzcuz.
I dag kan man købe en hurtiglavet couscous (som smager af mindre).
Tilberedningen foregår ganske enkelt ved at udbløde grynene i kogende
vand hvorefter de røres igennem med en gaffel - en metode der minder om
tilberedningen af bulgur. Retten blandes med lidt smør og serveres som
tilbehør til kød, fisk eller sammen med en mild eller krydret gryderet.
Kold couscous udgør en god bund i grønsags-og fiskesalater med syrlig
lime-eller citrondressing

fra Den klassiske køkkenskole af Anne Willan

m.v.h. Jette M
>

--
Leveret af:
http://www.kandu.dk/
"Vejen til en hurtig løsning"


Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177577
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6409071
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste