Lou skrev:
> Jordnøddeolie
God at stege i, men man skal tænke på at olien smager af peanuts.
Smagen går godt sammen med tomater og chili.
> Sesamolie
God at stege i, men osse velegnet til salatdressing. Der er dog
forskel på om der er tale om en lys eller en mørk sesamolie. Den
mørke anvendes en del i det kinesiske køkken.
> Valnøddeolie
Herlig på salater. God sammen med rå jordskokker. Indeholder for
mange flerumættede fedtsyrer til at den bør bruges til at stege i.
> Hørfrøolie.
Har en noget speciel smag, men kan anvendes på salater. Indeholder
en ehl det omega-3-fedtsyrer. Bør ikke bruges til stegning eller
længere tids opvarmning. Den mest kendte anvendelse er vel Dr.
Johanna Budwigs "pasta" bestående af en blanding af hørfrøolie og
kvark, og som skulle være helsebringende (jeg vil til enhver tid
foretrække kværnede hørfrø, men vi er jo alle forskellige).
Mvh,
--
Klaus Alexander Seistrup
http://klaus.seistrup.dk/