Kære gruppe!
Der er ingen genveje til en god fond - eller hvis der er, er det ikke
lykkedes mig at finde den. Den store gryde skal i kog - og det ta'r
noget tid, men resultatet slår købefond (fra den billige
boullionterning til Mad & Vins dyrere udgaver) med flere længder. Til
årets julemiddag har jeg påtaget mig opgaven at medbringe en andefond
(og rødkål, og ingredienser til vin chaud).
Den blev kogt på 8 berberiandelår og urter (selleri, persillerod,
persille, timian, tomat, skalotteløg, hvidløg, osv.). Andelårene kan
sagtens spises - og smager faktisk forrygende. Rustikt tilbehør går
godt til, synes jeg. Choucroute, surkål/sauerkraut, langtidsbagt
selleri og persillerod (i andefedt), timian, bredbladet persille og en
kraftig rødvinsauce på andefond og indkogt Crozes-Hermitage.
8 andelår (fx berberi)
1 flaske hvidvin (gerne en halvsød type, jeg brugte en generisk tysk
spätlese til en 50'er)
6 skalotteløg
1 hvidløg
Timian
Persille
Persillerod
Selleri
Peberkorn (fx Kerala eller Sarawak)
4 små tomater
Lidt salt
Billeder og opskrift her:
http://www.bergholt.net/braiserede_andelaar_med_ovnbagt_selleri_persillerod_kraftig_roedvinssauce.html
--
Mvh.
Kasper Bergholt
http://www.bergholt.net (På vej: Choucroute med pølse, røget flæsk,
braiseret andelår, sennep og persille-kerala-kartofler).