|
| burgerbøffer, stegt med flammer, gløder el~ Fra : Herluf Holdt, 3140 |
Dato : 11-12-07 19:40 |
|
Hej
Kan det passe at nogle af de amerikanske burgerkæder
"steger" deres bøffer ved hjælp af *flammer*? Og kan man
egentlig kalde det for rigtig "stegning"?
Jeg troede faktisk at bøffer blev stegt ved hjælp af enten
*gløder* - eller ved *varme* fra en almindelig jernplade
eller stegepande.
Er der forskel på "Mc Donalds" og "Burger Kings" måde at
"stege" deres burgerbøffer på?
--
Herluf :·)
| |
MetteM (11-12-2007)
| Kommentar Fra : MetteM |
Dato : 11-12-07 20:12 |
|
----- Original Message -----
From: "Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk>
Newsgroups: dk.kultur.mad+drikke
Sent: Tuesday, December 11, 2007 7:40 PM
Subject: burgerbøffer, stegt med flammer, gløder eller alm. varme?
> Hej
>
> Kan det passe at nogle af de amerikanske burgerkæder
> "steger" deres bøffer ved hjælp af *flammer*? Og kan man
> egentlig kalde det for rigtig "stegning"?
Ja - man kan vel kalde det at grille...
> Jeg troede faktisk at bøffer blev stegt ved hjælp af enten
> *gløder* - eller ved *varme* fra en almindelig jernplade
> eller stegepande.
>
> Er der forskel på "Mc Donalds" og "Burger Kings" måde at
> "stege" deres burgerbøffer på?
McDonalds steger deres bøffer på vanlig vis, på alm. stege-plade.
Burger King griller deres bøffer, over grill.
Det er så smag og behag, hvad der pleaser ens smagsløg; jeg er mest til BK!
/Mette
| |
Jens Bruun (11-12-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 11-12-07 22:33 |
|
"MetteM" <mettefjern@fjernmarmet.dk> skrev i en meddelelse
news:L7WdnWRDobG_fMPanZ2dnUVZ8vWdnZ2d@giganews.com
> Burger King griller deres bøffer, over grill.
Nej. De steges over flammer.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Jens Bruun (11-12-2007)
| Kommentar Fra : Jens Bruun |
Dato : 11-12-07 22:36 |
|
"Herluf Holdt, 3140" <herlufholdtFJERN@privat.dk> skrev i en meddelelse
news:475ed992$0$2105$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk
> Kan det passe at nogle af de amerikanske burgerkæder
> "steger" deres bøffer ved hjælp af *flammer*?
Ja. Burger King har altid fremhævet deres flamme-stegning.
> Og kan man
> egentlig kalde det for rigtig "stegning"?
Hvad vil du ellers kalde det? Kogning er det vel ikke?
> Jeg troede faktisk at bøffer blev stegt ved hjælp af enten
> *gløder* - eller ved *varme* fra en almindelig jernplade
> eller stegepande.
Så har du lært noget nyt, og det er jo altid godt
> Er der forskel på "Mc Donalds" og "Burger Kings" måde at
> "stege" deres burgerbøffer på?
Ja. Burger King steger deres over flammer. McD steger deres på traditionel
vis, og bruger i stedet dressing med indlagt røgsmag, når de vil giver deres
bøffer den særlige "flammesmag".
Jeg *elsker* en flammestegt Whopper fra Burger King. Jeg kan spise en burger
fra McD, når jeg er sulten, og ikke umiddelbart har mulighed for at få andet
mad.
--
-Jens B.
D.e.f.f.e.s.
| |
Torben (12-12-2007)
| Kommentar Fra : Torben |
Dato : 12-12-07 07:51 |
|
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote in message
news:rLmdneNs0rmcnsLaRVnyuAA@giganews.com...
>
> Jeg *elsker* en flammestegt Whopper fra Burger King.
Jeps, de er sgu gode!
>Jeg kan spise en burger fra McD, når jeg er sulten, og ikke umiddelbart har
>mulighed for at få andet mad.
Ja, eller hvis man har tømmermænd
mvh
Torben
| |
Lars Knudsen (12-12-2007)
| Kommentar Fra : Lars Knudsen |
Dato : 12-12-07 11:16 |
|
On Tue, 11 Dec 2007 22:35:59 +0100, "Jens Bruun"
<bruun_jens@hotmail.com> wrote:
>Jeg *elsker* en flammestegt Whopper fra Burger King. Jeg kan spise en burger
Mmm.. ja.. Den nye "The Angus" er bestemt heller ikke dårlig hvis man
kan li' lidt bbq sauce, masser af rå løgringe og tomat. Den fås også i
en variant med bacon og ost - som bestemt også kan anbefales.
hilsen Lars
| |
Kim Schulz (11-12-2007)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 11-12-07 22:44 |
|
On Tue, 11 Dec 2007 22:35:59 +0100
"Jens Bruun" <bruun_jens@hotmail.com> wrote:
> Ja. Burger King steger deres over flammer. McD steger deres på
> traditionel vis, og bruger i stedet dressing med indlagt røgsmag, når
> de vil giver deres bøffer den særlige "flammesmag".
>
> Jeg *elsker* en flammestegt Whopper fra Burger King. Jeg kan spise en
> burger fra McD, når jeg er sulten, og ikke umiddelbart har mulighed
> for at få andet mad.
>
Desværre er BK i de senere år gået over til at forstege deres bøffer
over flammerne og så blot genopvarme bøf+brød i mikrobølgeovn når de
skal serveres. En total skændsel mod "maden" som jeg heldigvis kun har
set udført i danmark.
Jeg har ladet mig fortælle at et har noget at gøre med arbejdsplads
sikkerhed hvor det ikke umiddelbart er tilladt at arbejde på den måde
ved åben ild i danmark uden en speciel uddannelse (noget
burger-flippers sjældent har).
--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/
| |
edelvang@gmail.com (12-12-2007)
| Kommentar Fra : edelvang@gmail.com |
Dato : 12-12-07 03:16 |
|
On 11 Dec., 22:44, Kim Schulz <k...@schulz.dk> wrote:
> Desværre er BK i de senere år gået over til at forstege deres bøffer
> over flammerne og så blot genopvarme bøf+brød i mikrobølgeovn når de
> skal serveres. En total skændsel mod "maden" som jeg heldigvis kun har
> set udført i danmark.
Jeg kan bevidne det, og jeg har ikke købt en Whopper siden jeg så det
ved selvsyn. Der er et lille samlebånd, som bringer (forkogte?) bøffer
ind over flammerne et kort øjeblik, hvorefter de opsamles i en
beholder. Derefter varmes de i microovn, når ordren kommer.
Noget der altid har undret mig er desuden, at ca. 2/3 af de whoppere,
jeg i mit liv har spist, har den ene halve bolle haft en markant
lavere temperatur end den anden. Det er sikkert noget med
køkkenrutiner, men det er efter min mening for dårligt, da den ene
halvdel ofte er decideret kold.
Mvh
Kevin Borbye Edelvang
| |
Kim Schulz (12-12-2007)
| Kommentar Fra : Kim Schulz |
Dato : 12-12-07 18:37 |
|
On Wed, 12 Dec 2007 11:15:40 +0100
Lars Knudsen <noemail@in.this.place> wrote:
> On Tue, 11 Dec 2007 22:35:59 +0100, "Jens Bruun"
> <bruun_jens@hotmail.com> wrote:
>
> >Jeg *elsker* en flammestegt Whopper fra Burger King. Jeg kan spise
> >en burger
>
> Mmm.. ja.. Den nye "The Angus" er bestemt heller ikke dårlig hvis man
> kan li' lidt bbq sauce, masser af rå løgringe og tomat. Den fås også i
> en variant med bacon og ost - som bestemt også kan anbefales.
>
eller deres Angry Wopper som de har for tiden (i hvert fald her i
Aalborg) med løgringe (indbagte), chili ost og syltede pebre (en
mildere chili sort)
--
Kim Schulz | Blog: http://www.schulz.dk/
Email: Kim@schulz.dk | Work: http://www.devteam.dk/
Phone: +45 5190 4262 | Fun : http://www.chilifan.dk/
| |
|
|