/ Forside / Interesser / Fritid / Madlavning / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Madlavning
#NavnPoint
Nordsted1 13396
frieda 10657
smuller54 10429
vagnr 9687
pifo 9117
piaskov 8417
ans 7901
mcloud 7316
HelleBirg.. 6846
10  dova 6027
Julesmåkager - for første gang
Fra : Marianne


Dato : 11-12-07 12:58

Hej

Jeg har besluttet mig at forsøge mig udi småkagebagningen for første gang i
mit voksne liv. Til det har jeg fundet en vanilliekransopskrift fra min mors
gemmer, og der skal bl.a. smør i. Vores køleskab rummer aldring smør med kun
Kærgården - duer det eller skal det være alm. saltet smør eller usaltet.

Der skal være 3 slags kager. Den anden slags skal være nogle meget lyse
småkager, som stænkes med rosenvand. Jeg tror, de er græske, men har glemt
navnet. Kan nogen hjælpe mig?

Og den tredje slags skal være noget med appelsin eller citron. Hvilken
julesmåkage inderholder dette?

Egentligt holdt jeg som barn også meget af de sønderjyske bomber elle
brosten. Man lavede halvdelen hvide og halvdelen brune - med kakao - men
efter at have læst i opskriften, der skal svinefedt i, er ideen droppet. Det
forekommer mig simpelthen for ulækkert - alene lugten Det må blive ved
minderne.

mvh
Marianne



 
 
Inger Pedersen (11-12-2007)
Kommentar
Fra : Inger Pedersen


Dato : 11-12-07 13:28


"Marianne" <handel@fjerndettelundbak.dk> skrev i en meddelelse
news:475e7b5d$0$2096$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> Hej
>
> Jeg har besluttet mig at forsøge mig udi småkagebagningen for første gang
> i mit voksne liv. Til det har jeg fundet en vanilliekransopskrift fra min
> mors gemmer, og der skal bl.a. smør i. Vores køleskab rummer aldring smør
> med kun Kærgården - duer det eller skal det være alm. saltet smør eller
> usaltet.
>

Kærgården er for blødt, dejen vil ikke blive til at have med at gøre.
Jeg plejer at bruge halvt alm. smør og halvt bagemargarine til
vanillekranse - så får man smørsmagen med, men ikke for gennemtrængende.

Hilsen Inger



Ebbe Kristensen (11-12-2007)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 11-12-07 13:34

Marianne wrote:

> Jeg har besluttet mig at forsøge mig udi småkagebagningen for første
> gang i mit voksne liv. Til det har jeg fundet en
> vanilliekransopskrift fra min mors gemmer, og der skal bl.a. smør i.
> Vores køleskab rummer aldring smør med kun Kærgården - duer det eller
> skal det være alm. saltet smør eller usaltet.

Gør en undtagelse her og brug smør. Du vil ikke fortryde det. Opskriften er
sikkert beregnet til saltet smør. Hvis du bruger usaltet smør, har du mere
kontrol over hvor meget salt, der skal i. Saltet kan ikke helt undværes da
det er en smagsforstærker men det må selvfølgelig langt fra dominere.

Du skal dog ikke gøre som min mors gamle faster gjorde: hendes vanillekranse
skulle være ekstra gode så der kom godt med smør i, så meget at kransene
smeltede og flød ud af ovnen da de blev varme Iøvrigt ville jeg faktisk
tro at netop dette scenarie også ville overgå dig hvis du bruger Kærgården
men jeg har godt nok ikke ret meget at have det i, for jeg har aldrig selv
brugt Kærgården til bagning.

> Egentligt holdt jeg som barn også meget af de sønderjyske bomber elle
> brosten. Man lavede halvdelen hvide og halvdelen brune - med kakao -
> men efter at have læst i opskriften, der skal svinefedt i, er ideen
> droppet. Det forekommer mig simpelthen for ulækkert - alene lugten

Det er det faktisk ikke. Rent svinefedt lugter ikke af særlig meget og det
lugter ihvertfald ikke grimt.

> Det må blive ved minderne.

Du skulle unde dig selv at prøve alligevel. Som Kasper B. er inde på i sin
opskrift på hvidvinspocherede pærer, kan "gensmagslængsel" være en meget
kraftfuld følelse

Ebbe



søren brix (11-12-2007)
Kommentar
Fra : søren brix


Dato : 11-12-07 15:52

"Ebbe Kristensen" <ebbe@ekologic.dk> skrev i meddelelsen
news:475e83b5$0$90272$14726298@news.sunsite.dk...
> Marianne wrote:
>
>> Jeg har besluttet mig at forsøge mig udi småkagebagningen for første
>> gang i mit voksne liv. Til det har jeg fundet en
>> vanilliekransopskrift fra min mors gemmer, og der skal bl.a. smør i.
>> Vores køleskab rummer aldring smør med kun Kærgården - duer det eller
>> skal det være alm. saltet smør eller usaltet.
>
> Gør en undtagelse her og brug smør. Du vil ikke fortryde det. Opskriften
> er sikkert beregnet til saltet smør. Hvis du bruger usaltet smør, har du
> mere kontrol over hvor meget salt, der skal i. Saltet kan ikke helt
> undværes da det er en smagsforstærker men det må selvfølgelig langt fra
> dominere.
>
> Du skal dog ikke gøre som min mors gamle faster gjorde: hendes
> vanillekranse skulle være ekstra gode så der kom godt med smør i, så meget
> at kransene smeltede og flød ud af ovnen da de blev varme Iøvrigt
> ville jeg faktisk tro at netop dette scenarie også ville overgå dig hvis
> du bruger Kærgården men jeg har godt nok ikke ret meget at have det i, for
> jeg har aldrig selv brugt Kærgården til bagning.
>
>> Egentligt holdt jeg som barn også meget af de sønderjyske bomber elle
>> brosten. Man lavede halvdelen hvide og halvdelen brune - med kakao -
>> men efter at have læst i opskriften, der skal svinefedt i, er ideen
>> droppet. Det forekommer mig simpelthen for ulækkert - alene lugten
>
> Det er det faktisk ikke. Rent svinefedt lugter ikke af særlig meget og det
> lugter ihvertfald ikke grimt.
>

Hej

Kan man egentlig ikke bruge palmin istedet for ????

vh

Søren


Tina. (11-12-2007)
Kommentar
Fra : Tina.


Dato : 11-12-07 17:13


"søren brix" <jennyogsoren@mail.dk> skrev i en meddelelse
news:475ea3f2$0$90276$14726298@news.sunsite.dk...
> "Ebbe Kristensen" <ebbe@ekologic.dk> skrev i meddelelsen
> news:475e83b5$0$90272$14726298@news.sunsite.dk...

>>
>>> Egentligt holdt jeg som barn også meget af de sønderjyske bomber elle
>>> brosten. Man lavede halvdelen hvide og halvdelen brune - med kakao -
>>> men efter at have læst i opskriften, der skal svinefedt i, er ideen
>>> droppet. Det forekommer mig simpelthen for ulækkert - alene lugten
>>
>> Det er det faktisk ikke. Rent svinefedt lugter ikke af særlig meget og
>> det lugter ihvertfald ikke grimt.
>>


>
> Hej
>
> Kan man egentlig ikke bruge palmin istedet for ????
>

Uha, nej! Palmin og svinefedt kan godt nok begge smeltes og anvendes til
friturestegning, men dér hører alle ligheder også op.

Tina



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177552
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408847
Brugere : 218887

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste