Marianne wrote:
> Jeg har besluttet mig at forsøge mig udi småkagebagningen for første
> gang i mit voksne liv. Til det har jeg fundet en
> vanilliekransopskrift fra min mors gemmer, og der skal bl.a. smør i.
> Vores køleskab rummer aldring smør med kun Kærgården - duer det eller
> skal det være alm. saltet smør eller usaltet.
Gør en undtagelse her og brug smør. Du vil ikke fortryde det. Opskriften er
sikkert beregnet til saltet smør. Hvis du bruger usaltet smør, har du mere
kontrol over hvor meget salt, der skal i. Saltet kan ikke helt undværes da
det er en smagsforstærker men det må selvfølgelig langt fra dominere.
Du skal dog ikke gøre som min mors gamle faster gjorde: hendes vanillekranse
skulle være ekstra gode så der kom godt med smør i, så meget at kransene
smeltede og flød ud af ovnen da de blev varme
Iøvrigt ville jeg faktisk
tro at netop dette scenarie også ville overgå dig hvis du bruger Kærgården
men jeg har godt nok ikke ret meget at have det i, for jeg har aldrig selv
brugt Kærgården til bagning.
> Egentligt holdt jeg som barn også meget af de sønderjyske bomber elle
> brosten. Man lavede halvdelen hvide og halvdelen brune - med kakao -
> men efter at have læst i opskriften, der skal svinefedt i, er ideen
> droppet. Det forekommer mig simpelthen for ulækkert - alene lugten
Det er det faktisk ikke. Rent svinefedt lugter ikke af særlig meget og det
lugter ihvertfald ikke grimt.
>
Det må blive ved minderne.
Du skulle unde dig selv at prøve alligevel. Som Kasper B. er inde på i sin
opskrift på hvidvinspocherede pærer, kan "gensmagslængsel" være en meget
kraftfuld følelse
Ebbe