/ Forside / Interesser / Hus og have / Hus og have / Nyhedsindlæg
Login
Glemt dit kodeord?
Brugernavn

Kodeord


Reklame
Top 10 brugere
Hus og have
#NavnPoint
Nordsted1 30351
3773 24011
pbp_et 20871
dova 19847
ans 15297
stig54 12614
vagnr 12599
transor 11828
katekismus 10999
10  trimare46 9702
Græskarkerner
Fra : Henrik Ø


Dato : 28-10-07 17:33

Jeg har en rimelig stor grund med en køkkenhave på ca 1000 m2.

Jeg vil prøve at lave græskar på noget af stykket næste år.

Jeg har lavet en græskarmand idag med børnene og fra det græskar var der -
vil jeg skyde på - ca 500 kerner .

Dem vil jeg gerne gemme til produktionen næste år og så er spørgsmålet -
hvordan gemmer jeg kernerne?

Sidste år skyllede jeg dem og lød dem tørre på et viskestykke i et tyndt
lag.
Men efter en uge begyndte de at rådne eller mugne og det var tydeligt at de
ikke blev til noget.

Har nogen i denne fantastiske gruppe et godt råd?

Lige pt ligger de ubehandlet i en skål i køkkenet.

Hilsen Henrik



 
 
Ebbe Hansen (28-10-2007)
Kommentar
Fra : Ebbe Hansen


Dato : 28-10-07 18:48

On Sun, 28 Oct 2007 17:33:27 +0100, "Henrik Ø" <Oland@moos.dk>
wrote:

>Jeg har en rimelig stor grund med en køkkenhave på ca 1000 m2.
>
>Jeg vil prøve at lave græskar på noget af stykket næste år.
>
>Jeg har lavet en græskarmand idag med børnene og fra det græskar var der -
>vil jeg skyde på - ca 500 kerner .
>
>Dem vil jeg gerne gemme til produktionen næste år og så er spørgsmålet -
>hvordan gemmer jeg kernerne?
>
>Sidste år skyllede jeg dem og lød dem tørre på et viskestykke i et tyndt
>lag.
>Men efter en uge begyndte de at rådne eller mugne og det var tydeligt at de
>ikke blev til noget.
>
>Har nogen i denne fantastiske gruppe et godt råd?
>
>Lige pt ligger de ubehandlet i en skål i køkkenet.
>
>Hilsen Henrik
>
Den gamle gartner i "The victorian garden" gik med kærnerne i
vestlommen, så vi må vel efterligene miljøet der,
mvh Ebbe

Flemming Svendsen (29-10-2007)
Kommentar
Fra : Flemming Svendsen


Dato : 29-10-07 09:05


"Henrik Ø" <Oland@moos.dk> skrev i en meddelelse
news:4724b9a3$0$2093$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>> Sidste år skyllede jeg dem og lød dem tørre på et viskestykke i et tyndt
> lag.
> Men efter en uge begyndte de at rådne eller mugne og det var tydeligt at
> de
> ikke blev til noget.
> Hilsen Henrik
---------------------------
Kærnerne har fra 'fødslen' et slimet lag der beskytter mod mug og for tidlig
spiring.
Lad være at skylle dem, opbevar dem gerne køligt, og når foråret kommer,
lægges de i pottejorden, stadig uden at skylle.
Kontakten med jorden opløser slimen og sætter dem i stand til at spire.
Det samme med andre kærner som f.eks scuasch (eller hvordan det nu staves).
Flemming



Henrik Ø (29-10-2007)
Kommentar
Fra : Henrik Ø


Dato : 29-10-07 22:30

Tak for godt svar Flemming

Henrik


"Flemming Svendsen" <zeus2@SLETMIGmail.dk> skrev i en meddelelse
news:472593f5$0$2098$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
>
> "Henrik Ø" <Oland@moos.dk> skrev i en meddelelse
> news:4724b9a3$0$2093$edfadb0f@dtext02.news.tele.dk...
> >> Sidste år skyllede jeg dem og lød dem tørre på et viskestykke i et
tyndt
> > lag.
> > Men efter en uge begyndte de at rådne eller mugne og det var tydeligt at
> > de
> > ikke blev til noget.
> > Hilsen Henrik
> ---------------------------
> Kærnerne har fra 'fødslen' et slimet lag der beskytter mod mug og for
tidlig
> spiring.
> Lad være at skylle dem, opbevar dem gerne køligt, og når foråret kommer,
> lægges de i pottejorden, stadig uden at skylle.
> Kontakten med jorden opløser slimen og sætter dem i stand til at spire.
> Det samme med andre kærner som f.eks scuasch (eller hvordan det nu
staves).
> Flemming
>
>



Preben Riis Sørensen (30-10-2007)
Kommentar
Fra : Preben Riis Sørensen


Dato : 30-10-07 01:27


"Flemming Svendsen" <zeus2@SLETMIGmail.dk> skrev
> Det samme med andre kærner som f.eks scuasch (eller hvordan det nu
staves).

Er det ikke skvaaassj?
--
M.V.H
Preben Riis Sørensen
preben@esenet.dk



Flemming Svendsen (30-10-2007)
Kommentar
Fra : Flemming Svendsen


Dato : 30-10-07 09:09


>
> Er det ikke skvaaassj?
> --
> M.V.H
> Preben Riis Sørensen
--------------
Tsk tsk - - -
Overvejede et svagt øjeblik at skrive 'Zucchino' men kom i endnu mere tvivl
.. . .
Du store verden . . .
Nu har jeg opdaget at, dernede spiser man også blomsten, garneret med
humlebier . . .
De må være sultne . . .
http://www.italy.dk/mad/squash-blomster-0402.htm
Flemming



Ebbe Kristensen (30-10-2007)
Kommentar
Fra : Ebbe Kristensen


Dato : 30-10-07 10:21

Flemming Svendsen wrote:

> Du store verden . . .
> Nu har jeg opdaget at, dernede spiser man også blomsten, garneret med
> humlebier . . .
> De må være sultne . . .
> http://www.italy.dk/mad/squash-blomster-0402.htm

Hvis du får chancen en dag, skulle du unde dig selv at smage det. Det er
faktisk meget lækkert.

Ebbe



Søg
Reklame
Statistik
Spørgsmål : 177559
Tips : 31968
Nyheder : 719565
Indlæg : 6408930
Brugere : 218888

Månedens bedste
Årets bedste
Sidste års bedste